fl
Spaghetti met parmezaan
en knapperige kruimels
PAKJE IS
BETER
Alleskunner
MEZZA29
Fast Five
donna hay
Al lang geleden nam mevrouw
Hamers ma afscheid van de
pastamachine die ik haar ooit,
puur uit eigenbelang, voor
Moederdag had geschonken.
Zij was al snel klaar met het
ding. ‘Leuk als je de keuken en
de huiskamer vol wil hangen
met drogende pastaslingers,
maar wat je vers of in een
pakje kunt kopen is vaak
uitstekend’, luidde haar oor
deel. ‘Neem bijvoorbeeld de
pasta van De Cecco en je
hoort niemand piepen.
Gewoon te koop bij de AH.’
INGREDIËNTEN
400 g spaghetti
250 ml volle slagroom
4 eidooiers, licht
losgeklopt
80g parmezaan,
fijngeraspt, plus extra
voor er overheen
zeezout en grofgemalen
zwarte peper
100 g (wilde) rucola,
fijngesneden, plus
extra voor
er overheen
2tlfijngeraspte
citroenschil
Knapperige kruimels
140 g kruimels van
zuurdesembrood (of
anders ‘gewoon’ bruin
brood of panko)
2 el olijfolie extra
vergine
2 tl chilivlokken
RECEPT UIT
The Fast Five van Donna
Hay, Unieboek Het
Spectrum €34,99
WIJNTIP
Villa Antinori
2020, Toscane,
Italië (wit)
Albert Heijn
€9,99
BEREIDING
♦Maak de knapperige broodkruimels: verwarm de oven voor op
180 graden. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Schep
de broodkruimels, olijfolie en chilivlokken door elkaar. Leg de
kruimels op de bakplaat en bak ze in 5-8 minuten goudkleurig.
Schep ze halverwege om. Zet opzij.
Kook de pasta in een grote pan gezouten, kokend water, beetgaar.
Giet af en zet opzij. Klop in een kom de slagroom, eidooiers en
parmezaan door elkaar. Zet de pastapan terug op laag vuur.
Schenk het roommengsel erin en warm het 2 minuten door; roer
met een spatel tot het zijdezacht en iets dikker is - let op dat het
geen roerei wordt. Bestrooi het met zout en peper.
♦Voeg de pasta toe en blijf 1-2 minuten roeren, tot de pasta warm
en met saus bedekt is. Roer de rucola en de citroenschil erdoor.
♦Verdeel de pasta over diepe, verwarmde borden, bestrooi met de
knapperige kruimels, extra rucola en extra parmezaan.
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
Het aardige van een
pastapan is datje die niet
alleen hoeft te gebruiken
voor Italiaans deegwerk.
Ook is-ie bij uitstek geschikt
om ons eigen Limburgse
goud op het bord te krijgen;
je kunt er uitstekend
asperges in klaarmaken.
Imperial kitchen asperge/
pastapan, bol.com 51,50
AA