fl Spaghetti met parmezaan en knapperige kruimels PAKJE IS BETER Alleskunner MEZZA29 Fast Five donna hay Al lang geleden nam mevrouw Hamers ma afscheid van de pastamachine die ik haar ooit, puur uit eigenbelang, voor Moederdag had geschonken. Zij was al snel klaar met het ding. ‘Leuk als je de keuken en de huiskamer vol wil hangen met drogende pastaslingers, maar wat je vers of in een pakje kunt kopen is vaak uitstekend’, luidde haar oor deel. ‘Neem bijvoorbeeld de pasta van De Cecco en je hoort niemand piepen. Gewoon te koop bij de AH.’ INGREDIËNTEN 400 g spaghetti 250 ml volle slagroom 4 eidooiers, licht losgeklopt 80g parmezaan, fijngeraspt, plus extra voor er overheen zeezout en grofgemalen zwarte peper 100 g (wilde) rucola, fijngesneden, plus extra voor er overheen 2tlfijngeraspte citroenschil Knapperige kruimels 140 g kruimels van zuurdesembrood (of anders ‘gewoon’ bruin brood of panko) 2 el olijfolie extra vergine 2 tl chilivlokken RECEPT UIT The Fast Five van Donna Hay, Unieboek Het Spectrum €34,99 WIJNTIP Villa Antinori 2020, Toscane, Italië (wit) Albert Heijn €9,99 BEREIDING ♦Maak de knapperige broodkruimels: verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Schep de broodkruimels, olijfolie en chilivlokken door elkaar. Leg de kruimels op de bakplaat en bak ze in 5-8 minuten goudkleurig. Schep ze halverwege om. Zet opzij. Kook de pasta in een grote pan gezouten, kokend water, beetgaar. Giet af en zet opzij. Klop in een kom de slagroom, eidooiers en parmezaan door elkaar. Zet de pastapan terug op laag vuur. Schenk het roommengsel erin en warm het 2 minuten door; roer met een spatel tot het zijdezacht en iets dikker is - let op dat het geen roerei wordt. Bestrooi het met zout en peper. ♦Voeg de pasta toe en blijf 1-2 minuten roeren, tot de pasta warm en met saus bedekt is. Roer de rucola en de citroenschil erdoor. ♦Verdeel de pasta over diepe, verwarmde borden, bestrooi met de knapperige kruimels, extra rucola en extra parmezaan. HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN Het aardige van een pastapan is datje die niet alleen hoeft te gebruiken voor Italiaans deegwerk. Ook is-ie bij uitstek geschikt om ons eigen Limburgse goud op het bord te krijgen; je kunt er uitstekend asperges in klaarmaken. Imperial kitchen asperge/ pastapan, bol.com 51,50 AA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2023 | | pagina 109