OMOOPMOOP o weerplaza s s A Cöurgetti met kipgehaktballetjes EJ EJ 24° 25° 15° 15° 15° 13° 25° 12° 1 16 Waterstanden w Vandaag Morgen Zon/maan 1 Vrij zonnig en warm db ofc> Zaterdag Vandaag Donderdag Morgen 25° Vrijdag 25° Neerslag Wat eten we vandaag? S WEER in de regio 24° 1 WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA Vandaag Morgen Donderdag Vrijdag KOKEN \0e1ew 25° 11° Joke: 'ik zie J* gewoon waar de trein of bus rijdt' 25° 11° 24° 11° 25° 14° Ingrediënten Bereidingswijze 25° 12° 15° 25° 13° 25° 13° 26° 16° 13° E Omm x_J Vandaag W -•jp 5 DINSDAG 30 AUGUSTUS 2022 PC I Scan I I deze I II Neerslagkans 10% Neerslagkans 0% Neerslagkans 25% Neerslagkans 30% Neerslagkans 85% 4 Rotterdam Rotterdam 24° Breda Breda Eindhoven Eindhoven z- Antwerpen Antwerpen GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35- 30- 25- 20- 15- 10- DtAUX -5 -10 moopmoop, lekker eigenreis 0^0 MALLORCA ALGIERS DAGRECORDI Hoogst 30,9°C in 1961 Laagst 4,0°C in 1918 GEMIDDELD Minimum 11,7°C Maximum 21,8°C 25’ 13° 25’ 12° 24’ 11’ 23’ 11’ 23’ 10’ 24’ 10’ 24’ 10’ 25’ 15’ 22 16' 24“ 13’ 24’ 14° 23' 10’ 25’ 14’ 24’ 13’ -Rasp de Parmezaanse kaas. Meng dit in een kom met het kipgehakt, het paprikapoeder en het ei. Breng op smaak met peper en zout. Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een golfballetje. -Verhit de olie in een koekenpan. Bak de balletjes in 5-8 min. rondom goudbruin. Zet het vuur lager. Voeg de passata toe en laat zachtjes prut telen gedurende 5 min. -Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Blancheer de cöurgetti kort in het water en spoel in een vergiet af onder koud water. -Pluk de blaadjes van de takjes basili cum. Verdeel de cöurgetti over de CANARISCHE EILANDEN Laagwater Vlissingen Ter neuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersl uizen West Hoogwater Vlissingen Ter neuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersl uizen West borden. Schep de saus met de balle tjes erbij. Garneer met vers geraspte Parmezaanse kaas, peper en blaad jes basilicum. 10:44 00:14 00:16 Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten -115 -164 -151 244 268 280 185 201 184 17:00 17:20 17:51 16:56 18:43 19:06 237 261 271 176 193 171 Voor 2 personen Alfred Snoek ©Weerplaza uur 11:00 uur 23:32 11:31 11:58 23:11 12:20 12:23 cm -207 -180 -194 -151 -131 -115 -25 gr Parmezaanse kaas -300 gr kipgehakt -1 tl paprikapoeder -/2ei -peper en zout -1 el olie -200 gr passata -400 gr courgette spa ghetti -2 takjes basilicum Bereidingstijd: 20 minuten Omm Morgen cm -171 25 VANDAAG a MORGEN s E VRIJDAG Middelburg DONDERDAG 26’ 16’ Zierikzee 24° 15° Eatertainment biedt inspiratie voor food en lifestyle, online én live in de winkel. Van snelle snack tot uitgebreid diner, leuke tips, workshops en receptvideo’s zijn te vinden op eatertainment.nl Nu ook met uitge breide voedingswaar den, vitamines en mi neralen. Voorlopig is het heel rustig weer in ons land en bovendien sluiten we deze zeer zonnige, droge en warme maand in stijl af. Vandaag blijft het overal droog en met flink wat zon wordt het 21 tot 23 graden in het noorden en 24 tot 26 graden in het zuiden van het land. Daarbij waait er een meest matige wind uit noordoostelijke richting, kracht 3 tot 4. Na vandaag blijft de wind uit het oosten waaien. Alleen in de nacht naar woensdag valt in Limburg lokaal een bui, verder blijft het voorlopig droog. De zon breekt overtuigend door en in de middag wordt het in het zuiden van het land vaak zomers warm met een graad of 25. In het noorden is het iets minder warm. JBÓËDAPÉST BOEKAREST BH.GRADO Dit recept is verzorgd door: eatertainment •J 5- o! •SOFfik- ISTANBOEL; 26’ 11- 25’ ir 26‘ 13’ 0446 05:05 05:40 04:41 06:34 06:55 Weeradvies BARCELONA LISSABON Zon: 06:47 20:31 Maan: 10:05 21:48 Volgende maan fase: Eerste kwartier - 03 september :kholi 4? OSLO kops, MflèKOU 1 KÖPENHAfi^1 WUNSK LON^N AMSTERDAM WARSCHAU BERLIJN BRUSSEL 3 23’ 10’ 3 22’ 14’ -15 3 23’ 12° 14’ 3 25’ 15’ Q --- -■ 0

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2022 | | pagina 48