V*
n>
1
8
STRANDPAVILJOEN EN RESTAURANT JEANZZ IN DEN OSSE
Het menu
De rekening
ETEN
Strandpaviljoen Jeanzz
in Den Osse zit avond
aan avond mudjevol. Het
tijdschema is strak. Wie
te laat aanschuift moet
wat sneller eten, want
twee uur later staan de
volgende gasten alweer
te dringen. Wordt het
vanavond een race
tegen de klok?
Fantastisch. Wat wil je, uitzicht op de Greve-
lingen. Maar binnen valt ook het nodige te
ontdekken. De tafeltjes staan zo dicht op el
kaar, dat we de afgekloven graatjes op de
bordjes van onze buren kunnen tellen. Liever
kijken we naar het muurvullende kunstwerk.
Een dromerig kijkende vrouw speelt met haar
kralenketting, haar paarse gewaad prachtig
geplooid. Op de achtergrond pioenrozen en
cipressen.
Is dit een echte Reynier de Muynck? „Goed
gezien”, zegt Marco Salm. „Het hing er al toen
ik de boel overnam. Ik had geen idee. Een an
der schilderij is terug naar de familie. Dit
blijft hangen. Het is vaak onderwerp van ge
sprek.” Dat is logisch, want wie verwacht er
nou kunst in een strandpaviljoen? Nu maar
duimen dat de gasten aan het tegen het werk
leunende tafeltje niet te veel kliederen met
hun fingerfood.
Treuzelen is er dus niet bij vanavond. We ar-
riveren iets te laat. De bediening waarschuwt
ons dat we anderhalf uur krijgen om te eten.
Daarna neemt een nieuwe groep hongerigen
bezit van het paviljoen.
Snel bestellen we de voorgerechten: vissoep
en pittige scampi’s. Toegegeven in de vissoep
zit vis. Toch is de gebonden massa in de kom
smaakloos, op wat verdwaalde snippers ge
bakken ui na. Wat jammer nou. Het hoogsei
zoen is waarschijnlijk niet de juiste tijd voor
een vers soepje.
Dan de pittige scampi’s. Die zijn eerder zoet
dan pittig. Alle zes liggen ze ondergedompeld
in de marinade. In een hoek van het oven
schaaltje steekt een partje citroen omhoog.
Op deze manier is het niet zo moeilijk om op
tijd weer te vertrekken.
Zo is het maar net. De carnivoor aan tafel
merkt op dat je bijna nergens meer spare ribs
kunt eten. En hier heeft chef-kok Leon Ars ze
als specialiteit van het huis op het menu. En
nu komen ze bij hem op het bord. De rib-
s
H et strandpaviljoen op het
SHH HB noordelijkste puntje van
Zeeland is lange tij d aan
onze aandacht ontsnapt.
Eigenaar Marco Salm
kocht het restaurant zo’n
vijftien jaar geleden. Hij
gaf het paviljoen de
naam Jeanzz. „Een beetje bedacht om de laag
drempeligheid te benadrukken”, zegt hij. „Ie
dereen is van harte welkom bij Jeanzz. Met of
zonder stropdas. En de zz staat eigenlijk voor
zon en zee.”
Marco komt van oorsprong uit de super
marktwereld. „Wel werkte ik altijd in de
‘food’. Mijn laatste functie was salesmanager
kaas, vleeswaren, eieren en salades. Omdat de
super ermee stopte, moest ik op zoek naar wat
anders. Ik besloot mijn droom uit te laten ko
men en greep de kans om Jeanzz, voorheen
Nell’s Place, over te nemen.”
^-3
Jeanzz zit avond aan avond
„<\aan
Totaal
89,90
een vegetarisch
gerecht (17,18 of
19). Verder staan
spareribs (23 en
28 voor XL) op de
kaart. Afsluiten doe
je met coupe
Zeeuws (m)ijsje
(8.50) of appeltaart
(6.50) . Kinderijs
kost 5 euro.
En zit je er lekker?
Wat eet je?
Jeanzz
Zaete 1A
Tweede ronde, nieuwe kansen.
1 Tonic
1 Ginger ale
1 Sourcy blauw 0,75 I.
1 Tempranillo
1 Soep van de week
1 Pittige scampi’s
1 Spareribs
1 Zeebaars van de grill
1 Dame Blanche
2,70
2,70
6,50
4,50
7,50
9,50
23,00
25,00
8,50
Vooraf een brood -
plankje (6,50 euro),
mossels in roque
fortsaus (10) of
carpaccio van pa
ling en zalm
(13,50). Als hoofd
gerecht vlees (23-
36), vis (23-25),
maaltijdsalades
(18,50 en 19,50) of
Elian van 't Westeinde
Den Osse
DEN OSSE xXeernis^.
VRIJDAG 19 AUGUSTUS 2022 GO
De zeebaars is
klaar om geser
veerd te worden.
Abdul Sleimano
maakt zeebaars op
de lavagrill.
Sabine Salm ser
veert zeebaars van de
lavagrill aan Astrid en
Jack Brus. Hun hondje
Leske mag gewoon
mee. foto's marieke mande-
MAKER