V* n> 1 8 STRANDPAVILJOEN EN RESTAURANT JEANZZ IN DEN OSSE Het menu De rekening ETEN Strandpaviljoen Jeanzz in Den Osse zit avond aan avond mudjevol. Het tijdschema is strak. Wie te laat aanschuift moet wat sneller eten, want twee uur later staan de volgende gasten alweer te dringen. Wordt het vanavond een race tegen de klok? Fantastisch. Wat wil je, uitzicht op de Greve- lingen. Maar binnen valt ook het nodige te ontdekken. De tafeltjes staan zo dicht op el kaar, dat we de afgekloven graatjes op de bordjes van onze buren kunnen tellen. Liever kijken we naar het muurvullende kunstwerk. Een dromerig kijkende vrouw speelt met haar kralenketting, haar paarse gewaad prachtig geplooid. Op de achtergrond pioenrozen en cipressen. Is dit een echte Reynier de Muynck? „Goed gezien”, zegt Marco Salm. „Het hing er al toen ik de boel overnam. Ik had geen idee. Een an der schilderij is terug naar de familie. Dit blijft hangen. Het is vaak onderwerp van ge sprek.” Dat is logisch, want wie verwacht er nou kunst in een strandpaviljoen? Nu maar duimen dat de gasten aan het tegen het werk leunende tafeltje niet te veel kliederen met hun fingerfood. Treuzelen is er dus niet bij vanavond. We ar- riveren iets te laat. De bediening waarschuwt ons dat we anderhalf uur krijgen om te eten. Daarna neemt een nieuwe groep hongerigen bezit van het paviljoen. Snel bestellen we de voorgerechten: vissoep en pittige scampi’s. Toegegeven in de vissoep zit vis. Toch is de gebonden massa in de kom smaakloos, op wat verdwaalde snippers ge bakken ui na. Wat jammer nou. Het hoogsei zoen is waarschijnlijk niet de juiste tijd voor een vers soepje. Dan de pittige scampi’s. Die zijn eerder zoet dan pittig. Alle zes liggen ze ondergedompeld in de marinade. In een hoek van het oven schaaltje steekt een partje citroen omhoog. Op deze manier is het niet zo moeilijk om op tijd weer te vertrekken. Zo is het maar net. De carnivoor aan tafel merkt op dat je bijna nergens meer spare ribs kunt eten. En hier heeft chef-kok Leon Ars ze als specialiteit van het huis op het menu. En nu komen ze bij hem op het bord. De rib- s H et strandpaviljoen op het SHH HB noordelijkste puntje van Zeeland is lange tij d aan onze aandacht ontsnapt. Eigenaar Marco Salm kocht het restaurant zo’n vijftien jaar geleden. Hij gaf het paviljoen de naam Jeanzz. „Een beetje bedacht om de laag drempeligheid te benadrukken”, zegt hij. „Ie dereen is van harte welkom bij Jeanzz. Met of zonder stropdas. En de zz staat eigenlijk voor zon en zee.” Marco komt van oorsprong uit de super marktwereld. „Wel werkte ik altijd in de ‘food’. Mijn laatste functie was salesmanager kaas, vleeswaren, eieren en salades. Omdat de super ermee stopte, moest ik op zoek naar wat anders. Ik besloot mijn droom uit te laten ko men en greep de kans om Jeanzz, voorheen Nell’s Place, over te nemen.” ^-3 Jeanzz zit avond aan avond „<\aan Totaal 89,90 een vegetarisch gerecht (17,18 of 19). Verder staan spareribs (23 en 28 voor XL) op de kaart. Afsluiten doe je met coupe Zeeuws (m)ijsje (8.50) of appeltaart (6.50) . Kinderijs kost 5 euro. En zit je er lekker? Wat eet je? Jeanzz Zaete 1A Tweede ronde, nieuwe kansen. 1 Tonic 1 Ginger ale 1 Sourcy blauw 0,75 I. 1 Tempranillo 1 Soep van de week 1 Pittige scampi’s 1 Spareribs 1 Zeebaars van de grill 1 Dame Blanche 2,70 2,70 6,50 4,50 7,50 9,50 23,00 25,00 8,50 Vooraf een brood - plankje (6,50 euro), mossels in roque fortsaus (10) of carpaccio van pa ling en zalm (13,50). Als hoofd gerecht vlees (23- 36), vis (23-25), maaltijdsalades (18,50 en 19,50) of Elian van 't Westeinde Den Osse DEN OSSE xXeernis^. VRIJDAG 19 AUGUSTUS 2022 GO De zeebaars is klaar om geser veerd te worden. Abdul Sleimano maakt zeebaars op de lavagrill. Sabine Salm ser veert zeebaars van de lavagrill aan Astrid en Jack Brus. Hun hondje Leske mag gewoon mee. foto's marieke mande- MAKER

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2022 | | pagina 40