*ÜP1 „mm PI
0
13
0
4>
O weerplaza
OMOOPMOOP
\M
Hele kip uit
de airfryer
-1°
20°
19°
1°
18°
1°
k
k
k
EB
12
Vandaag
17°
Morgen
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
17°
Vandaag
Morgen
6
Zon/maan
Waterstanden
Weeradvies
Zon met lokaal 20
graden
V
[Hi
Wat eten we vandaag?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
2
8
9
8
8
9
10
9
9
6
6
6
6
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
WEER IN EUROPA
a
lekker eigenreis
Morgen
Woensdag
Donderdag
MAANDAG 21 MAART 2022 PC
tenkaas en de rasp van de gele schil
van de overige citroen tot een
gladde pasta. Vul de buikholte van
de kip met het geitenkaasmengsel.
- Besmeer de buitenkant van de kip
met twee derde van de boter en leg
de kip in het mandje van de airfryer.
Zet de temperatuur op 170°C en bak
20 a 25 min. Voeg de laatste 10 min.
de aardappelblokjes toe om deze
weer op te warmen.
- Breng een pan water aan de kook en
kook de sperziebonen in 6 a 8 min.
gaar. Giet af, doe terug in de pan en
schep de bonen om met een derde
van de boter. Serveer de kip met de
aardappelblokjes en sperziebonen.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Dit recept is verzorgd door: eatertainment
Voor 4 personen
- 750 gr vastkokende
aardappelen
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
- 2 citroenen
- 1 hele kip, van 850 a
1000 gr
- 4 takjes rozemarijn
- 5 takjes tijm
- 300 gr geitenkaas
- 30 gr boter
- 300 gr sperziebonen
Bereidingstijd: 30 minuten
25 minuten wachttijd)
- Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Maak de aardappelen schoon, maar
schil ze niet. Snijd ze in blokjes.
- Meng de olijfolie in een kom met pe
per en zout naar smaak. Rasp de
helft van de gele schil van de citroen
en voeg samen met het sap van de
citroen toe aan de olie. Roer door en
voeg de aardappelblokjes toe en
meng door elkaar. Schep de aardap
pelblokjes in het mandje van de air
fryer en bak in 20 min. goudbruin.
Haal de aardappeltjes uit de airfryer.
- Bestrooi ondertussen de kip met pe
per en zout. Ris de blaadjes van de
takjes rozemarijn en tijm en hak fijn.
Mix de kruiden samen met de gei-
Eatertainment biedt
inspiratie voor food
en lifestyle, online én
live in de winkel.
Van snelle snack
tot uitgebreid diner,
leuke tips, workshops
en receptvideo's
zijn te vinden op
eatertainment.nl.
Nu ook met uitge
breide voedingswaar
den, vitamines en mi
neralen.
-<2> Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Rotterdam
n ig
Maan:
Zierikz
Breda
2Q° I Breda
Eindhoven
Antwerpen
Neerslagkans 10%
Q6:4Q
23:16
r 18:54
r Q8:Q2
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 25 maart
Eindhoven Neerslag
5 - mm -
Vandaag
Antwerpen
mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
1Q:26
1Q:56
11:22
1Q:Q5
11:42
11:4Q
Q3:51
Q4:12
Q4:42
Q3:48
Q5:38
Q6:1Q
cm
-233
-242
-254
-171
-184
-167
252
277
285
185
194
167
uur
22:34
23:Q6
23:32
22:15
23:51
23:47
16:12
16:33
17:Q4
16:Q8
18:Q2
18:34
cm
-2Q4
-214
-227
-144
-158
-139
254
279
288
19Q
197
171
VANDAAG
MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
I ONGUNSTIG
Diana Woei
@Weerplaza
Deze week staat prachtig
voorjaarsweer op het programma.
Vandaag schijnt de zon flink
afgewisseld door enkele
stapelwolken. Door de aanvoer
van een veelal zwakke zuidenwind
wordt het 15 tot 18 graden. Komende
nacht is het helder en koelt het af
naar 2 tot 5 graden. Dinsdag loopt de
middagtemperatuur iets verder op, bij
weinig wind en veel zon kan het lokaal
20 graden worden. Ook woensdag
en donderdag houdt het droge en
zonnige lenteweer aan. De nachten
blijven koud met minima rond of iets
boven het vriespunt. Vanaf vrijdag
is er naast de zon ook bewolking te
zien, maar het blijft droog. Door een
matige noordenwind wordt het in het
weekend minder zacht.
DAGRECORD I Hoogst 20,3*0 in 1938 I Laagst-4,5°C in 1958
GEMIDDELD Minimum 2,6*0 I Maximum 11,60
35"
30
25
20
15
10
5-
o-
-5"
-10
-15"
l
-i-.O
17°
4°
-<2>
WENEN
BOEDAPEST