*ÜP1 „mm PI 0 13 0 4> O weerplaza OMOOPMOOP \M Hele kip uit de airfryer -1° 20° 19° 1° 18° 1° k k k EB 12 Vandaag 17° Morgen Woensdag Donderdag Vrijdag 17° Vandaag Morgen 6 Zon/maan Waterstanden Weeradvies Zon met lokaal 20 graden V [Hi Wat eten we vandaag? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 2 8 9 8 8 9 10 9 9 6 6 6 6 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag WEER IN EUROPA a lekker eigenreis Morgen Woensdag Donderdag MAANDAG 21 MAART 2022 PC tenkaas en de rasp van de gele schil van de overige citroen tot een gladde pasta. Vul de buikholte van de kip met het geitenkaasmengsel. - Besmeer de buitenkant van de kip met twee derde van de boter en leg de kip in het mandje van de airfryer. Zet de temperatuur op 170°C en bak 20 a 25 min. Voeg de laatste 10 min. de aardappelblokjes toe om deze weer op te warmen. - Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen in 6 a 8 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en schep de bonen om met een derde van de boter. Serveer de kip met de aardappelblokjes en sperziebonen. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Dit recept is verzorgd door: eatertainment Voor 4 personen - 750 gr vastkokende aardappelen - 2 el olijfolie - Peper en zout - 2 citroenen - 1 hele kip, van 850 a 1000 gr - 4 takjes rozemarijn - 5 takjes tijm - 300 gr geitenkaas - 30 gr boter - 300 gr sperziebonen Bereidingstijd: 30 minuten 25 minuten wachttijd) - Verwarm de airfryer voor op 200°C. Maak de aardappelen schoon, maar schil ze niet. Snijd ze in blokjes. - Meng de olijfolie in een kom met pe per en zout naar smaak. Rasp de helft van de gele schil van de citroen en voeg samen met het sap van de citroen toe aan de olie. Roer door en voeg de aardappelblokjes toe en meng door elkaar. Schep de aardap pelblokjes in het mandje van de air fryer en bak in 20 min. goudbruin. Haal de aardappeltjes uit de airfryer. - Bestrooi ondertussen de kip met pe per en zout. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm en hak fijn. Mix de kruiden samen met de gei- Eatertainment biedt inspiratie voor food en lifestyle, online én live in de winkel. Van snelle snack tot uitgebreid diner, leuke tips, workshops en receptvideo's zijn te vinden op eatertainment.nl. Nu ook met uitge breide voedingswaar den, vitamines en mi neralen. -<2> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Rotterdam n ig Maan: Zierikz Breda 2Q° I Breda Eindhoven Antwerpen Neerslagkans 10% Q6:4Q 23:16 r 18:54 r Q8:Q2 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 25 maart Eindhoven Neerslag 5 - mm - Vandaag Antwerpen mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 1Q:26 1Q:56 11:22 1Q:Q5 11:42 11:4Q Q3:51 Q4:12 Q4:42 Q3:48 Q5:38 Q6:1Q cm -233 -242 -254 -171 -184 -167 252 277 285 185 194 167 uur 22:34 23:Q6 23:32 22:15 23:51 23:47 16:12 16:33 17:Q4 16:Q8 18:Q2 18:34 cm -2Q4 -214 -227 -144 -158 -139 254 279 288 19Q 197 171 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG I ONGUNSTIG Diana Woei @Weerplaza Deze week staat prachtig voorjaarsweer op het programma. Vandaag schijnt de zon flink afgewisseld door enkele stapelwolken. Door de aanvoer van een veelal zwakke zuidenwind wordt het 15 tot 18 graden. Komende nacht is het helder en koelt het af naar 2 tot 5 graden. Dinsdag loopt de middagtemperatuur iets verder op, bij weinig wind en veel zon kan het lokaal 20 graden worden. Ook woensdag en donderdag houdt het droge en zonnige lenteweer aan. De nachten blijven koud met minima rond of iets boven het vriespunt. Vanaf vrijdag is er naast de zon ook bewolking te zien, maar het blijft droog. Door een matige noordenwind wordt het in het weekend minder zacht. DAGRECORD I Hoogst 20,3*0 in 1938 I Laagst-4,5°C in 1958 GEMIDDELD Minimum 2,6*0 I Maximum 11,60 35" 30 25 20 15 10 5- o- -5" -10 -15" l -i-.O 17° 4° -<2> WENEN BOEDAPEST

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2022 | | pagina 32