-Éé- FN-fi E3 0 13 0 0 0 O weerplaza OMOOPMOOP Kip in Chinese meestersaus 13° 13° k k k k 20 Vandaag Morgen Zondag 11° Maandag Dinsdag Vandaag Morgen Zon/maan Waterstanden Weeradvies Zonnig lenteweer Wat eten we vandaag? Ingrediënten - 454g gemixte spece rijen (lo siu liu) Bereidingswijze WEER in de regio 8 5 6 9 8 9 6 5 5 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Zondag ^<4> W WEER IN EUROPA r| lekker eigenreis VRIJDAG 18 MAART 2022 PC Dit recept is verzorgd door: AMAZING Eatertainment biedt inspiratie voor food en lifestyle, online én live in de winkel. Van snelle snack tot uitgebreid diner, leuke tips, workshops en receptvideo's zijn te vinden op eatertainment.nl. Nu ook met uitge breide voedingswaar den, vitamines en mi neralen. Scan deze code Voor 4 personen - 1 soep/kruidenzak - 5 grote plakken gem ber - 5 knoflooktenen - 600g kandijsuiker (rock sugar) - 1 schijf rietsuiker - 3 liter water - 60 ml Shao Hsing kookrijstwijn - 350 ml donkere so jasaus - 600 ml lichte sojasaus - 4 kippenbouten Bereidingstijd: 90 minuten - Spoel de Chinese-meestersausspe- cerijen onder de kraan af en laat ze uitlekken. - Doe de gember, knoflook en de Chi- nese-meestersausspecerijen in de kruidenzak. Sluit de zak goed af. Schenk 3 liter water in een pan en leg de zak erin. - Breng aan de kook en laat het min stens 20 minuten op middelhoog vuur koken. Draai het vuur naar een lagere stand en laat rustig koken ge durende ca. 40 minuten. - Voeg vervolgens de sojasaus, kookrijstwijn, kandij- en rietsuiker toe. Roer regelmatig in de pan totdat de suiker is opgelost. - Om de kippenbouten een egale kleur te geven, kun je het velletje van de bouten eerst voorzichtig scrub- ben met maïzena. Spoel vervolgens de kippenbouten goed af. - Breng een pan met water aan de kook, doe de kippenbouten erin en blancheer deze 3 a 4 minuten. Schep ze er daarna uit en spoel ze af met koud water. Dep de bouten vervolgens een beetje droog. - Leg de bouten een voor een in de meestersaus. Kook ca. 10 minuten op middelhoog vuur en draai het vuur daarna naar de laagste stand. Laat rustig 15 minuten stoven met het deksel op de pan. - Haal de kippenbouten uit de saus en smeer een laagje sesamolie erover heen. Laat ze eerst een beetje af koelen voordat je ze in stukken gaat hakken. -«(3> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% -«(4> Neerslagkans 25% -«(4> Neerslagkans 20% Neerslagkans 0% Rotterdam Rotterdam Maan: Zierikz Breda Breda Eindhoven Antwerpen 06:47 19:05 Volgende maanfase: Volle maan - 18 maart ^^^^1 Eindhoven Neerslag 4 - O mm - Vandaag 18:49 r 07:18 Antwerpen O mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 08:33 09:03 09:29 08:19 09:54 09:52 02:10 02:31 03:05 02:08 03:52 04:05 cm -213 -222 -235 -156 -173 -158 221 245 260 156 181 162 uur 20:41 21:12 21:39 20:28 22:06 22:06 14:28 14:48 15:24 14:23 16:14 16:31 cm -190 -199 -213 -132 -148 -131 244 268 284 180 200 181 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG I ONGUNSTIG Wouter van Bernebeek @Weerplaza We hebben opnieuw een fraaie voorjaarsperiode voor de boeg. Het is vrij zonnig en droog weer en met een in kracht toenemende oostenwind wordt droge lucht aangevoerd. De middagtemperatuur loopt vandaag op naar 14 of 15 graden. Morgen is het iets frisser met 11 tot 13 graden en dan wordt de wind bovendien erg vlagerig van karakter. Landinwaarts kunnen windstoten voorkomen tot zo'n 60 km/uur. Gevoelsmatig is het een stuk frisser dan de thermometers aangeven. Ook zondag waait het stevig bij maxima rond 12 graden, maar de zon doet wel nog steeds goede zaken. In de nieuwe week valt de wind grotendeels weg en dan gaat de temperatuur verder omhoog. DAGRECORD Hoogst 21,40 in 1990 Laagst -4,9°C in 1964 GEMIDDELD Minimum 2,6*0 I Maximum 10,60 RSCHAU^ WENEN ÜRICH vertrektijden, file informatie, reisplanner, deelfietsen, weerinfo, download moopmoop

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2022 | | pagina 56