-Éé-
FN-fi
E3
0
13
0
0
0
O weerplaza
OMOOPMOOP
Kip in Chinese
meestersaus
13°
13°
k
k
k
k
20
Vandaag
Morgen
Zondag
11°
Maandag
Dinsdag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Waterstanden
Weeradvies
Zonnig lenteweer
Wat eten we vandaag?
Ingrediënten
- 454g gemixte spece
rijen (lo siu liu)
Bereidingswijze
WEER in de regio
8
5
6
9
8
9
6
5
5
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
Zondag
^<4> W
WEER IN EUROPA
r| lekker eigenreis
VRIJDAG 18 MAART 2022 PC
Dit recept is verzorgd door:
AMAZING
Eatertainment biedt
inspiratie voor food
en lifestyle, online én
live in de winkel.
Van snelle snack
tot uitgebreid diner,
leuke tips, workshops
en receptvideo's
zijn te vinden op
eatertainment.nl.
Nu ook met uitge
breide voedingswaar
den, vitamines en mi
neralen.
Scan
deze
code
Voor 4 personen
- 1 soep/kruidenzak
- 5 grote plakken gem
ber
- 5 knoflooktenen
- 600g kandijsuiker
(rock sugar)
- 1 schijf rietsuiker
- 3 liter water
- 60 ml Shao Hsing
kookrijstwijn
- 350 ml donkere so
jasaus
- 600 ml lichte sojasaus
- 4 kippenbouten
Bereidingstijd: 90 minuten
- Spoel de Chinese-meestersausspe-
cerijen onder de kraan af en laat ze
uitlekken.
- Doe de gember, knoflook en de Chi-
nese-meestersausspecerijen in de
kruidenzak. Sluit de zak goed af.
Schenk 3 liter water in een pan en
leg de zak erin.
- Breng aan de kook en laat het min
stens 20 minuten op middelhoog
vuur koken. Draai het vuur naar een
lagere stand en laat rustig koken ge
durende ca. 40 minuten.
- Voeg vervolgens de sojasaus,
kookrijstwijn, kandij- en rietsuiker
toe. Roer regelmatig in de pan totdat
de suiker is opgelost.
- Om de kippenbouten een egale
kleur te geven, kun je het velletje van
de bouten eerst voorzichtig scrub-
ben met maïzena. Spoel vervolgens
de kippenbouten goed af.
- Breng een pan met water aan de
kook, doe de kippenbouten erin en
blancheer deze 3 a 4 minuten.
Schep ze er daarna uit en spoel ze
af met koud water. Dep de bouten
vervolgens een beetje droog.
- Leg de bouten een voor een in de
meestersaus. Kook ca. 10 minuten
op middelhoog vuur en draai het
vuur daarna naar de laagste stand.
Laat rustig 15 minuten stoven met
het deksel op de pan.
- Haal de kippenbouten uit de saus en
smeer een laagje sesamolie erover
heen. Laat ze eerst een beetje af
koelen voordat je ze in stukken gaat
hakken.
-«(3> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% -«(4> Neerslagkans 25% -«(4> Neerslagkans 20% Neerslagkans 0%
Rotterdam
Rotterdam
Maan:
Zierikz
Breda
Breda
Eindhoven
Antwerpen
06:47
19:05
Volgende maanfase:
Volle maan - 18 maart
^^^^1 Eindhoven Neerslag
4 - O mm -
Vandaag
18:49
r 07:18
Antwerpen
O mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
08:33
09:03
09:29
08:19
09:54
09:52
02:10
02:31
03:05
02:08
03:52
04:05
cm
-213
-222
-235
-156
-173
-158
221
245
260
156
181
162
uur
20:41
21:12
21:39
20:28
22:06
22:06
14:28
14:48
15:24
14:23
16:14
16:31
cm
-190
-199
-213
-132
-148
-131
244
268
284
180
200
181
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
I ONGUNSTIG
Wouter van Bernebeek
@Weerplaza
We hebben opnieuw een fraaie
voorjaarsperiode voor de boeg. Het is
vrij zonnig en droog weer en met een
in kracht toenemende oostenwind
wordt droge lucht aangevoerd. De
middagtemperatuur loopt vandaag
op naar 14 of 15 graden. Morgen is
het iets frisser met 11 tot 13 graden
en dan wordt de wind bovendien erg
vlagerig van karakter. Landinwaarts
kunnen windstoten voorkomen tot
zo'n 60 km/uur. Gevoelsmatig is het
een stuk frisser dan de thermometers
aangeven. Ook zondag waait het
stevig bij maxima rond 12 graden,
maar de zon doet wel nog steeds
goede zaken. In de nieuwe week valt
de wind grotendeels weg en dan gaat
de temperatuur verder omhoog.
DAGRECORD Hoogst 21,40 in 1990 Laagst -4,9°C in 1964
GEMIDDELD Minimum 2,6*0 I Maximum 10,60
RSCHAU^
WENEN
ÜRICH
vertrektijden, file informatie, reisplanner, deelfietsen, weerinfo,
download
moopmoop