10 ETEN BRASSERIE MOOD IN BURGH-HAAMSTEDE Brasserie Mood in Burgh-Haamstede kregen we als tip van een inwoner van Schouwen. Daar hebben we geen spijt van. Deze kok begrijpt het. Onder een kraakheldere sterren hemel passeren we de Storm vloedkering. Links zien we het water vredig richting de pijlers stromen om rechts kolkend de Oosterschelde in te schuimen. Hoe vaak we hier ook rijden, dit watergeweld blijft indruk wekkend. Benieuwd of de chef van Mood ons ook zo weet te imponeren. De rust in het dorp valt op. Naast de kerk huist Mood. Dit stukje Burgh is vooral 's zomers een toeristische trekpleister. De brasserie, in han den van Tom van Valen en zijn vader, gaat dit jaar zijn vierde zomer in. Tom volgde zijn op- leiding aan de internationaal befaamde Hotel school Ter Duinen in het Belgische Koksijde. Tot in de puntjes leerde hij het vak. Zowel in de keuken als in de bediening. Vanavond staat hij samen met Julian Paludanus in de keuken en laat hij de bediening over aan John Schoon en Darius de Rover. ,,Dit is mijn passie'', zegt Tom. ,,Onze gasten een avond in de watten leggen, zorgen dat alles op rolletjes loopt.'' Er hangt een brasseriesfeer. Kleine tafeltjes, voldoende ruimte. Mosterdgele wanden met kleurrijke Afrikaanse portretten, grote zwarte tegels op de vloer, halfgesloten horizontale ja loezieën voor het raam. Uit de speakers klinkt, vrij hard, discomuziek die we herkennen van lang geleden. Ook op de kaart houdt de chef het bij klassiekers: carpaccio, garnalencocktail, gebakken sliptong, dame blanche. Vol trots meldt hij dat hij graag werkt met de beste lo kale producten. Naast warme broodjes van Spelt Bakkers in Bruinisse, een dampende kom kreeftenbisque. De bouillon voor deze deftige, verfijnde soep is getrokken van groenten en koppen van lan goustines. De garnalen onder in de kom heb ben enigszins geleden onder de hitte en zijn wat taai. Gelukkig maken de verfijnde smaken van de bisque dat weer helemaal goed. Anijs- achtig zoet, licht zilt met op het eind wat pit tigs. Mysterieus lekker. Nieuwsgierig vragen we hoe de kok dit voor elkaar krijgt, maar Tom geeft de ingrediënten niet prijs. ,,Die houden we liever geheim.'' Dan de Hollandse garnalen. De schaaldiertjes MENU vijf vleesgerechten zoals een Zeeuws vispannetje (23,00) of spare ribs (22,50). Of je eet een van de twee vegetarische ge rechten. Je sluit af met een van de vier desserts (7,50 8,50). 4 Burgh- oappe^e9 REKENING Acqua panna Sauvignon blanc Hollandse garnalen Kreeftenbisque Steak pepersaus Zeebaars antiboise Dame blanche Sgroppino 2 verse muntthee Totaal VRIJDAG 18 MAART 2022 GO De sgroppino is hier verrul Elian van 't Westeinde Burgh-Haamstede Eerste indruk? Klinkt fijn. En hoe is de ambiance? Wat krijg je opgediend? Darius Rovers ser veert de gerechten. Slip tong met huisge- maakte tartaar- saus, frisse sla en sei- zoens- groenten Tom van Valen in de keuken van Brasserie Mood in Burgh-Haam- stede. foto's katja van NOORT Brasserie Mood voert een over zichtelijke kaart. Als voorafje bestel je bijvoorbeeld to matensoep (6,50), carpaccio (12,50) of gegratineerde mosselen (12,00). Daarna kun je kie zen uit vijf vis- of -Z, o O Brasserie Mood S Haamstede Ring 33 rtfö #a' 2,60 4,20 13,50 9,50 22,50 22,50 8,00 8,50 7,20 98,50

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2022 | | pagina 46