10
ETEN
BRASSERIE MOOD IN BURGH-HAAMSTEDE
Brasserie Mood in
Burgh-Haamstede
kregen we als tip van
een inwoner van
Schouwen. Daar
hebben we geen spijt
van. Deze kok begrijpt
het.
Onder een kraakheldere sterren
hemel passeren we de Storm
vloedkering. Links zien we het
water vredig richting de pijlers
stromen om rechts kolkend de
Oosterschelde in te schuimen. Hoe vaak we
hier ook rijden, dit watergeweld blijft indruk
wekkend. Benieuwd of de chef van Mood ons
ook zo weet te imponeren.
De rust in het dorp valt op. Naast de kerk huist
Mood. Dit stukje Burgh is vooral 's zomers een
toeristische trekpleister. De brasserie, in han
den van Tom van Valen en zijn vader, gaat dit
jaar zijn vierde zomer in. Tom volgde zijn op-
leiding aan de internationaal befaamde Hotel
school Ter Duinen in het Belgische Koksijde.
Tot in de puntjes leerde hij het vak. Zowel in
de keuken als in de bediening. Vanavond staat
hij samen met Julian Paludanus in de keuken
en laat hij de bediening over aan John Schoon
en Darius de Rover. ,,Dit is mijn passie'', zegt
Tom. ,,Onze gasten een avond in de watten
leggen, zorgen dat alles op rolletjes loopt.''
Er hangt een brasseriesfeer. Kleine tafeltjes,
voldoende ruimte. Mosterdgele wanden met
kleurrijke Afrikaanse portretten, grote zwarte
tegels op de vloer, halfgesloten horizontale ja
loezieën voor het raam. Uit de speakers klinkt,
vrij hard, discomuziek die we herkennen van
lang geleden. Ook op de kaart houdt de chef
het bij klassiekers: carpaccio, garnalencocktail,
gebakken sliptong, dame blanche. Vol trots
meldt hij dat hij graag werkt met de beste lo
kale producten.
Naast warme broodjes van Spelt Bakkers in
Bruinisse, een dampende kom kreeftenbisque.
De bouillon voor deze deftige, verfijnde soep
is getrokken van groenten en koppen van lan
goustines. De garnalen onder in de kom heb
ben enigszins geleden onder de hitte en zijn
wat taai. Gelukkig maken de verfijnde smaken
van de bisque dat weer helemaal goed. Anijs-
achtig zoet, licht zilt met op het eind wat pit
tigs. Mysterieus lekker. Nieuwsgierig vragen
we hoe de kok dit voor elkaar krijgt, maar Tom
geeft de ingrediënten niet prijs. ,,Die houden
we liever geheim.''
Dan de Hollandse garnalen. De schaaldiertjes
MENU
vijf vleesgerechten
zoals een Zeeuws
vispannetje (23,00)
of spare ribs
(22,50). Of je eet
een van de twee
vegetarische ge
rechten. Je sluit af
met een van de
vier desserts (7,50
8,50).
4
Burgh- oappe^e9
REKENING
Acqua panna
Sauvignon blanc
Hollandse garnalen
Kreeftenbisque
Steak pepersaus
Zeebaars antiboise
Dame blanche
Sgroppino
2 verse muntthee
Totaal
VRIJDAG 18 MAART 2022 GO
De sgroppino is hier verrul
Elian van 't Westeinde
Burgh-Haamstede
Eerste indruk?
Klinkt fijn. En hoe is de ambiance?
Wat krijg je opgediend?
Darius Rovers ser
veert de gerechten.
Slip
tong met
huisge-
maakte
tartaar-
saus,
frisse sla
en sei-
zoens-
groenten
Tom van Valen in de
keuken van Brasserie
Mood in Burgh-Haam-
stede. foto's katja van
NOORT
Brasserie Mood
voert een over
zichtelijke kaart.
Als voorafje bestel
je bijvoorbeeld to
matensoep (6,50),
carpaccio (12,50)
of gegratineerde
mosselen (12,00).
Daarna kun je kie
zen uit vijf vis- of
-Z,
o
O
Brasserie Mood S Haamstede
Ring 33 rtfö
#a'
2,60
4,20
13,50
9,50
22,50
22,50
8,00
8,50
7,20
98,50