10 ETEN RESTAURANT ZIEZO IN ZOUTELANDE Bij ZieZo in badplaats Zoutelande is de vis watertandend lekker. Dit restaurant ambieert duidelijk meer dan alleen toeristen vangen. Elian van 't Westeinde Zoutelande Het is alweer knap druk aan de kust. Badplaats Zoutelande doet goede zaken. De terrassen liggen er verleidelijk bij in de avondzon. Toch slenteren we verder. In maart is het nog net wat te fris voor een maal tijd in de open lucht. We duiken binnen bij ZieZo, halverwege de Langstraat. Daar wacht ons een warme ontvangst. We zijn altijd wat huiverig voor toeristische trekpleisters. Maar een avondje ZieZo durven we wel aan. Het echte seizoen is nog niet los gebarsten en de hoeveelheid tafeltjes is te overzien. Bovendien, zo lezen we op de web site, is de chef een groot visfanaat. Laat ons nou net zin hebben in wat smakelijks uit de zee! Hoe zit je? Prima. In een goedzittende stoel. Dat houden we makkelijk een paar uur vol. Ook de vrien- delijkheid van gastheer Yuri stemt vrolijk. Omdat we op straat uitkijken, speelt alle be drijvigheid zich achter onze rug af. Van de wandvullende foto van het strand van Zoute- lande vangen we slechts een glimp op, evenals van de binnendruppelende gasten. Als we ons halverwege de maaltijd omdraaien, zien we tot onze verbazing dat het vol zit. Rond de veertig man vanavond. Niet gek voor een doordeweekse dag. Chef-kok Rob Oosthoek houdt rekening met de seizoenen en werkt met een wisselende kaart. Als hij negen jaar terug ZieZo opent, zet hij kreeften en oesters op de kaart. ,,Dat was nieuw voor Zoutelande'', zegt hij. ,,Nolet in Yerseke was een goede leerschool voor me wat vis, schelp- en schaaldieren betreft. En bij De Lachende Koe in Goes werkte ik bijna uitslui tend met vlees. Daarna wist ik het zeker: vis is mijn favoriet. Gelukkig denken veel Belgen en Duitsers er ook zo over. Trouwens, ik krijg ook veel Zeeuwen in de zaak.'' Ooit, in Canada, heeft een king krab mijn hart gestolen. Niet omdat hij aan mijn voeten kie telde, maar omdat hij uitdagend op mijn bord lag. Ja, ja, dat klinkt decadent, maar wat ik toen proefde heeft zich in het geheugen van mijn smaakpapillen gegroefd. Zalig. Ik kan dan ook nu niets anders kiezen dan de snow crab. En die is goed! De subtiele smaak van het smeu- ige krabbenvlees is licht zoet en haalt zijn zuurtje uit de limoenmayonaise. Het kro- kantje komt van twee gamba's, verpakt in een gefrituurd, stevig jasje. Met de gegrilde little gem erbij is dit voor nu het gedroomde voor gerecht. Naast me prijst mijn gezelschap het trio van vis. Op een prachtige langwerpige schaal lig gen zalm, paling en Hollandse garnalen op knapperige rucola en komkommer. ,,Vers, veel en verzorgd'', vat ze het gerecht samen. De chef weet me om de vingers te winden met zijn gebakken zeetong. Het visvlees is melk wit en sappig, de randjes knapperig. De toefjes puree van aardszoete knolselder, met een ge frituurd stukje schorseneer combineren goed. MENU visgerecht (17,95 vooraf voor soep, 03 Zoutelande <b Pü/ REKENING Totaal VRIJDAG 11 MAART 2022 GO Rob Oosthoek bereidt de snow crab. FOTO'S LEX DE MEESTER G De snow crab. Een warme ont vangst in restaurant ZieZo. Een feest voor de smaakpapi Naar binnen dan! Wat staat er op de kaart? Wat kies je? Pakt het hoofdgerecht ook zo goed uit? Bij ZieZo kun je tijdsalade, poké oesters eten. Drie, bowl of vlees- of zes of twaalf stuks, naturel (3 stuks tot 29,95). 8,50) of gegrati Vegetariërs komen neerd (3 stuks er wat bekaaid 8,75). Of je kiest vanaf met één voorafje (12,50) en vis of vlees (7,25 één hoofdgerecht tot 14,95). Met (17,95). daarna een maal- ^°orcfctraaf S C <F E JS" ^an9straa.t ZieZo "\-Gi Langstraat 29 Trio van vis 14,95 Snowcrab gamba 14,50 Schelvis gamba 24,95 Zeetongen 29,95 Zeeuws huwelijk 2.0 8,95 Glas Rioja 6,95 Ginger ale 3,50 Espresso macchiato 2,85 Verse gember thee 3,45 110,05

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2022 | | pagina 38