bock
Herdershon
3
€10,-
Sterrencast schittert in spektakelmusical
ook aan met panko, Japanse paneer
meel", zegt Ellen Coppens die sa
men met haar man Dennis aan het
roer van het bedrijf staat.
Zeewier tapaskroket
Over nieuw gesproken. De Am-
bachterie lanceert de vegan sea
weed tapaskroket. Oosters van
smaak, al is tapas van oorsprong
een Spaans hapje. ,,Tapasplanken
zijn enorm populair, zeker in de
zomer als voorafje op het strand.
Mensen zijn daarbij te porren voor
verrassende gerechten, zeker ook
vegan, want we bespeuren dat
mensen minder vaak vlees willen
eten. Onze tapaskroket komt daar
aan tegemoet. De kroket bevat drie
zeewieren - kombu, nori en wa-
kame - en is met kokosmelk be
reid. Honderd procent vegan. Je
kunt deze kroket met verschil
lende dips combineren."
Als de horecabeurs de 11.000 be
zoekers haalt, mag De Ambachterie
wel een pallet tapaskroketjes inla
den. Voor de Coppens zelfdraait de
beurs meer om het contact met
klanten in Nederland en België. El
len Coppens: ,,Door de pandemie
hebben we weinig klanten kunnen
ontmoeten, terwijl het voor een be-
drijf belangrijk is om klantrelaties
warm te houden. Daarvoor moet je
mensen tête-a-tête spreken. Op de
beurs kunnen ze meteen enkele
nieuwe producten proeven. Hope
lijk leidt dat in de toekomst tot
meer verkopen."
Een goed bewaard geheim is het
merk Snaqs van het Goese bedrijf
Floor Foods. Oprichter Florus
Zwartbol en zijn teams in Goes én
China maken per jaar 2,5 miljoen
kilo producten op basis van groen
ten, fruit, zeewier, rijst en noten.
Om een beeld te schetsen: dat zijn
500 vrachtwagens vol. Van zee
wiercrackers en gepofte rijsthapjes
tot knisperende groente- en fruit-
snacks, Snaqs heeft ze. ,,Ons bedrijf
bedient de groothandel die weer le
vert aan supermarkten, speciaalza-
ken en restaurants. Inmiddels kun
je Snaqs in 18 landen krijgen. Dat
zijn vooral Europese landen, maar
onze producten zijn ook te krijgen
in Marokko, Israël en Dubai."
Een deel van de hapjes wordt nu
nog in China geproduceerd. Dat
heeft een reden, zegt Zwartbol:
,,Daar verstaan ze namelijk de kunst
van 'onder druk' bakken. Deze
techniek kennen we in Europa niet.
Maar dat gaat veranderen. Op ter
mijn willen we de totale productie
in Goes concentreren. Dat levert
nieuwe banen op. We hebben nu 15
mensen in dienst. Dat aantal zal
verdriedubbelen."
Fruit en groente uit regio
Om zo duurzaam mogelijk gezonde
snacks te produceren, benut Zwart
bol groente en fruit uit de regio dat
bij telers overblijft. ,,Met het sa
menwerkingsverband Food Delta
Zeeland en hulp van Economische
Impuls Zeeland en de Brabantse
Ontwikkelingsmaatschappij pro
beren we een lokale keten op te
bouwen. Het mes snijdt daarbij aan
twee kanten. Er wordt minder
voedsel verspild en het levert een
gezond product op, dat lekker is als
tussendoortje, op de borrelplank en
als ingrediënt voor bijzondere ge
rechten."
VAN
DE IflgS
SPECIAAL
VOOR JOU
WEEKDEAL
Profiteer nu op pzc.nl/weekdeals
PC MAANDAG 7 MAART 2022
en vergeet de beleving niet
G Dennis en El
len Coppens
met hun aard
appelkroketten
die in 2020 het
keurmerk Ze
ker Zeeuws
kregen. foto ca-
MILE SCHELSTRAETE
Marcel van Beek maakt verse
ijsthee. foto frank peters
De Horecabeurs Goes vindt
maandag 14 en dinsdag 15 maart
plaats in de Zeelandhallen. Voor
beurzen gelden geen coronabe
perkingen meer. Praktische in
formatie is te vinden op horeca-
beursgoes.nl
0 ACTIE LOOPT T/M 13 MAART 2022
KORTING
0P1* RANG
SPEKTAKELMUSICAL
VANAF
Spektakelmusical Dagboek van een Herdershond is gebaseerd op de
gelijknamige televisieserie uit de jaren '70. De jonge kapelaan Erik Odekerke
probeert zich staande te houden in een Limburgs dorp, maar jaagt toch veel
mensen tegen zich in het harnas...
Slechts 2 maanden te zien in mei en juni 2022 in MECC Maastricht
Alleen deze week €10,- korting op eersterangs tickets.
Tickets met korting vanaf €64,-
Fantastische cast, bestaande uit o.a. Nandi van Beurden,
Angela Schijf en Joes Brauers