bock Herdershon 3 €10,- Sterrencast schittert in spektakelmusical ook aan met panko, Japanse paneer meel", zegt Ellen Coppens die sa men met haar man Dennis aan het roer van het bedrijf staat. Zeewier tapaskroket Over nieuw gesproken. De Am- bachterie lanceert de vegan sea weed tapaskroket. Oosters van smaak, al is tapas van oorsprong een Spaans hapje. ,,Tapasplanken zijn enorm populair, zeker in de zomer als voorafje op het strand. Mensen zijn daarbij te porren voor verrassende gerechten, zeker ook vegan, want we bespeuren dat mensen minder vaak vlees willen eten. Onze tapaskroket komt daar aan tegemoet. De kroket bevat drie zeewieren - kombu, nori en wa- kame - en is met kokosmelk be reid. Honderd procent vegan. Je kunt deze kroket met verschil lende dips combineren." Als de horecabeurs de 11.000 be zoekers haalt, mag De Ambachterie wel een pallet tapaskroketjes inla den. Voor de Coppens zelfdraait de beurs meer om het contact met klanten in Nederland en België. El len Coppens: ,,Door de pandemie hebben we weinig klanten kunnen ontmoeten, terwijl het voor een be- drijf belangrijk is om klantrelaties warm te houden. Daarvoor moet je mensen tête-a-tête spreken. Op de beurs kunnen ze meteen enkele nieuwe producten proeven. Hope lijk leidt dat in de toekomst tot meer verkopen." Een goed bewaard geheim is het merk Snaqs van het Goese bedrijf Floor Foods. Oprichter Florus Zwartbol en zijn teams in Goes én China maken per jaar 2,5 miljoen kilo producten op basis van groen ten, fruit, zeewier, rijst en noten. Om een beeld te schetsen: dat zijn 500 vrachtwagens vol. Van zee wiercrackers en gepofte rijsthapjes tot knisperende groente- en fruit- snacks, Snaqs heeft ze. ,,Ons bedrijf bedient de groothandel die weer le vert aan supermarkten, speciaalza- ken en restaurants. Inmiddels kun je Snaqs in 18 landen krijgen. Dat zijn vooral Europese landen, maar onze producten zijn ook te krijgen in Marokko, Israël en Dubai." Een deel van de hapjes wordt nu nog in China geproduceerd. Dat heeft een reden, zegt Zwartbol: ,,Daar verstaan ze namelijk de kunst van 'onder druk' bakken. Deze techniek kennen we in Europa niet. Maar dat gaat veranderen. Op ter mijn willen we de totale productie in Goes concentreren. Dat levert nieuwe banen op. We hebben nu 15 mensen in dienst. Dat aantal zal verdriedubbelen." Fruit en groente uit regio Om zo duurzaam mogelijk gezonde snacks te produceren, benut Zwart bol groente en fruit uit de regio dat bij telers overblijft. ,,Met het sa menwerkingsverband Food Delta Zeeland en hulp van Economische Impuls Zeeland en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij pro beren we een lokale keten op te bouwen. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten. Er wordt minder voedsel verspild en het levert een gezond product op, dat lekker is als tussendoortje, op de borrelplank en als ingrediënt voor bijzondere ge rechten." VAN DE IflgS SPECIAAL VOOR JOU WEEKDEAL Profiteer nu op pzc.nl/weekdeals PC MAANDAG 7 MAART 2022 en vergeet de beleving niet G Dennis en El len Coppens met hun aard appelkroketten die in 2020 het keurmerk Ze ker Zeeuws kregen. foto ca- MILE SCHELSTRAETE Marcel van Beek maakt verse ijsthee. foto frank peters De Horecabeurs Goes vindt maandag 14 en dinsdag 15 maart plaats in de Zeelandhallen. Voor beurzen gelden geen coronabe perkingen meer. Praktische in formatie is te vinden op horeca- beursgoes.nl 0 ACTIE LOOPT T/M 13 MAART 2022 KORTING 0P1* RANG SPEKTAKELMUSICAL VANAF Spektakelmusical Dagboek van een Herdershond is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren '70. De jonge kapelaan Erik Odekerke probeert zich staande te houden in een Limburgs dorp, maar jaagt toch veel mensen tegen zich in het harnas... Slechts 2 maanden te zien in mei en juni 2022 in MECC Maastricht Alleen deze week €10,- korting op eersterangs tickets. Tickets met korting vanaf €64,- Fantastische cast, bestaande uit o.a. Nandi van Beurden, Angela Schijf en Joes Brauers

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2022 | | pagina 23