0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
'«ÓMCOPMOOP
Knolselderijstamp
met paddenstoelen
10°
-1°
7°
4>
10°
10o
9°
E3
A
A
O weerplaza
12
Vandaag
Vandaag
Morgen
Woensdag
Morgen
Donderdag
Vrijdag
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
4
6
5
8
8
Zonnige dag
Wat eten we vandaag?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
Woensdag
Donderdag
WEER IN EUROPA
lekker
MAANDAG 28 FEBRUARI 2022 PC
Dit recept is verzorgd door:
EATERTAINMENT
Eatertainment biedt
inspiratie voor food
en lifestyle, online én
live in de winkel.
Van snelle snack
tot uitgebreid diner,
leuke tips, workshops
en receptvideo's
zijn te vinden op
eatertainment.nl.
Nu ook met uitge
breide voedingswaar
den, vitamines en mi
neralen.
Scan
deze
code
Voor 2 personen
- 250 gr kruimige aard
appelen
- 250 gr knolselderij
- 10 gr gedroogde shii-
take-paddenstoelen
- 200 gr gemengde
paddenstoelen
- 20 gr roomboter
- 1 ui
- 250 ml paddenstoe
lenbouillon
- peper en zout
- 3 el grove mosterd
- 75 ml volle melk
- 100 gr waterkers
Bereidingstijd: 30 minuten
- Schil de aardappelen en knolselderij,
snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm.
Kook de aardappelen en knolselderij
met wat zout vervolgens gaar in een
pan met ruim water gedurende 15
min.
- Week de gedroogde shiitake-pad-
denstoelen in een kom met 150 ml
kokend heet water en laat 15 min.
staan. Zeef de paddenstoelen, vang
het vocht op en zet apart. Snijd de
geweekte shiitake-paddenstoelen
fijn en zet apart.
- Snijd de gemengde paddenstoelen
in grove stukken. Verhit boter in een
koekenpan en bak de paddenstoe
len rondom bruin, haal uit de pan en
zet apart.
- Pel en snipper ondertussen de ui.
Voeg de ui en fijngesneden, ge
weekte paddenstoelen toe aan de
pan. Schenk 2/3 van het vocht van
de shiitake erbij en voeg de padden
stoelenbouillon toe. Breng het ge
heel aan de kook en kook in ca. 5
min. tot een mooie jus. Breng op
smaak met peper en zout.
- Giet de aardappelen en knolselderij
af en stamp de groenten samen met
mosterd en melk tot een puree.
Meng voorzichtig de gebakken pad
denstoelen en waterkers erdoor.
Breng op smaak met peper. Serveer
met de paddenstoelenjus apart.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 50%
-<3> Neerslagkans 10%
-«(3> Neerslagkans 10%
Neerslagkans 30%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: 07:28
Maan: 07:03
18:17
r 15:03
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 02 maart
0 mm
Vandaag
1 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
06:17
06:44
07:08
06:12
07:25
07:24
00:08
00:36
01:20
01:04
cm
-174
-183
-194
-132
-151
-138
186
203
139
126
uur
18:45
19:12
19:36
18:47
19:59
19:59
12:20
12:38
13:08
12:19
13:55
14:07
cm
-169
-179
-193
-122
-145
-130
198
222
238
147
170
154
VANDAAG
MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
I ONGUNSTIG
Raymond Klaassen
@Weerplaza
Vandaag is een mooie dag om de
meteorologische winter mee af te
sluiten. Het is zonnig, maar zeker
in de ochtend is het nog koud. De
temperatuur loopt geleidelijk op en in
de middag is het 9 tot 12 graden. Aan
het einde van de dag neemt vanuit
het westen de bewolking toe en in
de loop van de avond en nacht raakt
het in vrijwel heel het land bewolkt.
Morgen blijft het bewolkt en vooral
in het westen van het land kan soms
wat lichte regen of motregen vallen.
Vanaf woensdag heeft een nieuw
hogedrukgebied echter de overhand,
wat zorgt voor een paar droge
dagen met zon en wolkenvelden.
Met temperaturen rond 9 graden
is dat een prima begin van de
meteorologische lente.
DAGRECORD Hoogst 17,313 in 1959 Laagst -12,9°C in 1929
GEMIDDELD Minimum 1,313 I Maximum 7,913
WENEN
ZURICH
LLÖRGA