0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 '«ÓMCOPMOOP Knolselderijstamp met paddenstoelen 10° -1° 7° 4> 10° 10o 9° E3 A A O weerplaza 12 Vandaag Vandaag Morgen Woensdag Morgen Donderdag Vrijdag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies 4 6 5 8 8 Zonnige dag Wat eten we vandaag? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Woensdag Donderdag WEER IN EUROPA lekker MAANDAG 28 FEBRUARI 2022 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Eatertainment biedt inspiratie voor food en lifestyle, online én live in de winkel. Van snelle snack tot uitgebreid diner, leuke tips, workshops en receptvideo's zijn te vinden op eatertainment.nl. Nu ook met uitge breide voedingswaar den, vitamines en mi neralen. Scan deze code Voor 2 personen - 250 gr kruimige aard appelen - 250 gr knolselderij - 10 gr gedroogde shii- take-paddenstoelen - 200 gr gemengde paddenstoelen - 20 gr roomboter - 1 ui - 250 ml paddenstoe lenbouillon - peper en zout - 3 el grove mosterd - 75 ml volle melk - 100 gr waterkers Bereidingstijd: 30 minuten - Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm. Kook de aardappelen en knolselderij met wat zout vervolgens gaar in een pan met ruim water gedurende 15 min. - Week de gedroogde shiitake-pad- denstoelen in een kom met 150 ml kokend heet water en laat 15 min. staan. Zeef de paddenstoelen, vang het vocht op en zet apart. Snijd de geweekte shiitake-paddenstoelen fijn en zet apart. - Snijd de gemengde paddenstoelen in grove stukken. Verhit boter in een koekenpan en bak de paddenstoe len rondom bruin, haal uit de pan en zet apart. - Pel en snipper ondertussen de ui. Voeg de ui en fijngesneden, ge weekte paddenstoelen toe aan de pan. Schenk 2/3 van het vocht van de shiitake erbij en voeg de padden stoelenbouillon toe. Breng het ge heel aan de kook en kook in ca. 5 min. tot een mooie jus. Breng op smaak met peper en zout. - Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp de groenten samen met mosterd en melk tot een puree. Meng voorzichtig de gebakken pad denstoelen en waterkers erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer met de paddenstoelenjus apart. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 10% Neerslagkans 50% -<3> Neerslagkans 10% -«(3> Neerslagkans 10% Neerslagkans 30% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: 07:28 Maan: 07:03 18:17 r 15:03 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 02 maart 0 mm Vandaag 1 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 06:17 06:44 07:08 06:12 07:25 07:24 00:08 00:36 01:20 01:04 cm -174 -183 -194 -132 -151 -138 186 203 139 126 uur 18:45 19:12 19:36 18:47 19:59 19:59 12:20 12:38 13:08 12:19 13:55 14:07 cm -169 -179 -193 -122 -145 -130 198 222 238 147 170 154 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG I ONGUNSTIG Raymond Klaassen @Weerplaza Vandaag is een mooie dag om de meteorologische winter mee af te sluiten. Het is zonnig, maar zeker in de ochtend is het nog koud. De temperatuur loopt geleidelijk op en in de middag is het 9 tot 12 graden. Aan het einde van de dag neemt vanuit het westen de bewolking toe en in de loop van de avond en nacht raakt het in vrijwel heel het land bewolkt. Morgen blijft het bewolkt en vooral in het westen van het land kan soms wat lichte regen of motregen vallen. Vanaf woensdag heeft een nieuw hogedrukgebied echter de overhand, wat zorgt voor een paar droge dagen met zon en wolkenvelden. Met temperaturen rond 9 graden is dat een prima begin van de meteorologische lente. DAGRECORD Hoogst 17,313 in 1959 Laagst -12,9°C in 1929 GEMIDDELD Minimum 1,313 I Maximum 7,913 WENEN ZURICH LLÖRGA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2022 | | pagina 32