0 13 0 0 O weerplaza OMOOPMOOP Patatas bravas met chorizo 9° 10o 9° k k k k 12 Vandaag Morgen 11° Woensdag Donderdag Vrijdag Vandaag Morgen Zon/maan Waterstanden Weeradvies Onstuimig en nat Wat eten we vandaag? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 4 3 6 3 5 5 9 6 3 6 6 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Woensdag Donderdag WEER IN EUROPA li" V A 'ökker eigenreis MAANDAG 21 FEBRUARI 2022 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Eatertainment biedt inspiratie voor food en lifestyle, online én live in de winkel. Van snelle snack tot uitgebreid diner, leuke tips, workshops en receptvideo's zijn te vinden op eatertainment.nl. Nu ook met uitge breide voedingswaar den, vitamines en mi neralen. Scan deze code Voor 2 personen - 500 gr vastkokende krieltjes met schil - 1 ui - 4 teentjes knoflook - 2 el olijfolie - 400 gr tomatenblokjes - 3^ tl cayennepeper - 1 tl paprikapoeder - 3^ tl sambal oelek - 1 tl zout - 1 el dijonmosterd - 100 gr mayonaise - 1 citroen - 1 rode paprika - 1 courgette - 100 gr chorizoworst - 2 takjes platte peter selie Bereidingstijd: 20 minuten (+25 minuten wachttijd) - Verwarm de oven voor op 200°C. Breng water aan de kook in een ruime pan, kook de krieltjes 10 min. en giet af. - Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook. Voeg de tomatenblokjes, cayennepeper, de helft van het paprikapoeder, sambal en het zout toe. Laat op laag vuur ca. 15 min. pruttelen. Haal van het vuur en pu reer tot een gladde saus. - Meng de resterende knoflook en olijfolie samen met de mosterd, mayonaise en sap van de citroen tot een aïoli. - Snijd de gekookte krieltjes in partjes. Snijd de paprika en de courgette in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de cho rizo in plakjes en vervolgens in vie ren. Verdeel alles over de oven schaal samen met 1/4 van de toma tensaus en bak 25 min. in de oven. Hak de peterselie grof. Serveer de ovenschotel met peterselie, aïoli en de resterende tomatensaus. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 50% <5^ Neerslagkans 70% Neerslagkans 10% Rotterdam Rotterdam Zierikz o Breda o Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 50% Neerslagkans 50% Zon: 07:43 18:04 Maan: --:-- 09:40 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 23 februari 3 mm Vandaag 3 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 11:27 -221 23:31 -186 Terneuzen 11:58 -231 Hansweert 12:23 -243 Roompot buiten 11:10 -167 23:17 -131 Yerseke 00:12 -147 12:41 -183 Krammersluizen West 00:12 -129 12:42 -167 Hoogwater Vlissingen 04:53 235 17:14 237 Terneuzen 05:13 259 17:35 261 Hansweert 05:43 269 18:05 272 Roompot buiten 04:51 171 17:12 176 Yerseke 06:35 186 19:01 187 Krammersluizen West 06:00 163 19:24 162 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG I ONGUNSTIG Raymond Klaassen @Weerplaza Vanochtend is het (zeer) onstuimig met een vrij krachtige westenwind en aan zee bereikt de wind mogelijk stormkracht (9 Bft). Daarbij zijn zeer zware windstoten tot 110 km/uur mogelijk. Er trekt een buiengebied over het land, maar gedurende de dag neemt de buiigheid af. Bovendien gaat het in de middag wat minder hard waaien en de maxima komen uit op 7 tot 9 graden. Dinsdag start de dag droog met zonnige perioden, maar geleidelijk neemt de bewolking en de kans op regen vanuit het westen toe. Het wordt 8 tot 11 graden en de wind is wat in kracht afgenomen. Woensdag is het tijdelijk droog met geregeld zon, maar donderdag en vrijdag komen weer enkele buien voor. DAGRECORD Hoogst 16,9*0 in 2021 Laagst -14,6°C in 1986 GEMIDDELD Minimum 1,3°C Maximum 7,9*0 BERLIJN AjliS0 MÜNCHEN WENEN ZURICH BORDEAU TUNIS vertrektijden, file informatie, reisplanner, deelfietsen, weerinfo download moopmoop

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2022 | | pagina 32