0
0
0
d
0
0
n
sf
sf
Varkenshaas
met roomsaus,
peer en spruitjes
-1'
8°
ë3
L8J
Download
de weer app
O weerplaza
Ef
12
Vandaag
Morgen
Vandaag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Waterstanden
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Weeradvies
Eerst mist, later
grijs
Wat eten we vandaag?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
4°
-2°
0°
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
6
6
6
3
8
6
WEER IN EUROPA
O weerplaza
Vandaag
Morgen
Woensdag
Donderdag
MAANDAG 24 JANUARI 2022 PC
Dit recept is verzorgd door:
EATERTAINMENT
Eatertainment biedt
inspiratie voor food
en lifestyle, online én
live in de winkel.
Van snelle snack tot
uitgebreid diner,
leuke tips, workshops
en receptvideo's
zijn te vinden op
eatertainment.nl.
Nu ook met uitge
breide voedingswaar
den, vitamines en
mineralen.
Scan
deze
code
Voor 2 personen
- 500 gr kruimige
aardappelen
- 1 harde peer
- 1 ui
- 250 gr kastanjecham
pignons
- 500 gr spruitjes
- 40 gr ongezouten
roomboter
- 150 ml kookroom
- 3 tl juspoeder
- 1 varkenshaas (onge
veer 250 gr)
- 50 ml melk
- 4 gr bieslook
- 4 takjes peterselie
- 1 tl koek- en
speculaaskruiden
Bereidingstijd 40 minuten
- Schil de aardappelen en snijd in
stukken. Kook gaar in ca. 15 tot 20
min. Verwijder ondertussen het klok
huis uit de peer en snijd in 8 partjes.
Snijd de ui in halve ringen en de
champignons in plakjes.
- Spoel de spruitjes schoon en breng
een pan met water aan de kook.
Kook de spruitjes in 5-7 min. beet
gaar.
- Smelt een kwart van de boter in een
pan en bak de partjes peer aan
beide kanten 1,5 min. Haal ze uit de
pan en dek af met aluminiumfolie.
- Bak de ui en de champignons ca. 5
min. op hoog vuur in het overgeble
ven vocht van de peer. Voeg vervol
gens de kookroom en het juspoeder
toe en laat zachtjes koken tot er een
mooie saus ontstaat.
- Snijd de varkenshaas in plakken van
2 cm dik en bak deze aan beide kan
ten 1 tot 2 min. in een kwartvan de
boter. Het vlees is het lekkerste als
het binnenin nog een beetje rosé is.
- Giet de aardappelen af, voeg de rest
van de boter en melk toe. Hak de
bieslook en peterselie fijn en voeg
deze ook toe. Stamp fijn tot puree,
breng op smaak met peper en zout.
- Serveer het vlees met de aardappel
puree en de spruitjes. Schenk de
paddenstoelenroomsaus over het
vlees en garneer de spruitjes met
koek- en speculaaskruiden.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
-<2>
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
00:22
00:48
01:10
Krammersluizen West 01:09
-172
-185
-134
-118
uur
12:28
12:57
13:22
12:18
13:43
13:42
cm
-198
-208
-219
-155
-174
-160
Rotterdam
Antwerpen
Breda
Eindhoven
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen 05:57
Terneuzen 06:16
Hansweert 06:45
Roompot buiten 05:57
Yerseke 07:33
Krammersluizen West 07:10
206
18:23
209
229
18:43
232
242
19:14
246
150
18:24
156
172
20:04
174
154
20:13
155
<4>- Neerslagkans 10%
Neerslagkans 70%
Neerslagkans 30%
Zon: 08:31
Maan: ----
17:12
11:18
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 25 januari
0 mm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
I ONGUNSTIG
DAGRECORD Hoogst 14,4°C in 2018 Laagst -13,3°C in 1922
GEMIDDELD Minimum 0,2°C Maximum 5,7°C
Vandaag beginnen we de dag met
regionaal dichte mist. De mist kan op
sommige plaatsen hardnekkig zijn
en pas laat in de ochtend verdwijnen.
Overdag blijft in grote delen van het
land de bewolking overheersen. Later
kan in het zuiden en uiterste noorden
de zon mogelijk even doorbreken.
De middagtemperatuur loopt op
naar 4 tot 6 graden en er staat weinig
wind. Dinsdag verloopt wederom
ronduit grijs en bewolkt. Wel blijft
het overal droog met maxima van
ongeveer 5 graden. Vanaf de tweede
helft van de nieuwe week neemt de
wisselvalligheid toe. Dagelijks is kans
op wat regen en ook wordt het iets
zachter met maximumtemperaturen
die uitkomen rond 8 graden.
Johnny Willemsen
@Weerplaza
WENEN
BOEDAPEST
zOrk#*°
IDEAL)}