0 0 0 d 0 0 n sf sf Varkenshaas met roomsaus, peer en spruitjes -1' 8° ë3 L8J Download de weer app O weerplaza Ef 12 Vandaag Morgen Vandaag Woensdag Donderdag Vrijdag Waterstanden Morgen Zon/maan Neerslag Weeradvies Eerst mist, later grijs Wat eten we vandaag? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 4° -2° 0° WEERSVERWACHTING NEDERLAND 6 6 6 3 8 6 WEER IN EUROPA O weerplaza Vandaag Morgen Woensdag Donderdag MAANDAG 24 JANUARI 2022 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Eatertainment biedt inspiratie voor food en lifestyle, online én live in de winkel. Van snelle snack tot uitgebreid diner, leuke tips, workshops en receptvideo's zijn te vinden op eatertainment.nl. Nu ook met uitge breide voedingswaar den, vitamines en mineralen. Scan deze code Voor 2 personen - 500 gr kruimige aardappelen - 1 harde peer - 1 ui - 250 gr kastanjecham pignons - 500 gr spruitjes - 40 gr ongezouten roomboter - 150 ml kookroom - 3 tl juspoeder - 1 varkenshaas (onge veer 250 gr) - 50 ml melk - 4 gr bieslook - 4 takjes peterselie - 1 tl koek- en speculaaskruiden Bereidingstijd 40 minuten - Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook gaar in ca. 15 tot 20 min. Verwijder ondertussen het klok huis uit de peer en snijd in 8 partjes. Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. - Spoel de spruitjes schoon en breng een pan met water aan de kook. Kook de spruitjes in 5-7 min. beet gaar. - Smelt een kwart van de boter in een pan en bak de partjes peer aan beide kanten 1,5 min. Haal ze uit de pan en dek af met aluminiumfolie. - Bak de ui en de champignons ca. 5 min. op hoog vuur in het overgeble ven vocht van de peer. Voeg vervol gens de kookroom en het juspoeder toe en laat zachtjes koken tot er een mooie saus ontstaat. - Snijd de varkenshaas in plakken van 2 cm dik en bak deze aan beide kan ten 1 tot 2 min. in een kwartvan de boter. Het vlees is het lekkerste als het binnenin nog een beetje rosé is. - Giet de aardappelen af, voeg de rest van de boter en melk toe. Hak de bieslook en peterselie fijn en voeg deze ook toe. Stamp fijn tot puree, breng op smaak met peper en zout. - Serveer het vlees met de aardappel puree en de spruitjes. Schenk de paddenstoelenroomsaus over het vlees en garneer de spruitjes met koek- en speculaaskruiden. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten -<2> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke 00:22 00:48 01:10 Krammersluizen West 01:09 -172 -185 -134 -118 uur 12:28 12:57 13:22 12:18 13:43 13:42 cm -198 -208 -219 -155 -174 -160 Rotterdam Antwerpen Breda Eindhoven Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen 05:57 Terneuzen 06:16 Hansweert 06:45 Roompot buiten 05:57 Yerseke 07:33 Krammersluizen West 07:10 206 18:23 209 229 18:43 232 242 19:14 246 150 18:24 156 172 20:04 174 154 20:13 155 <4>- Neerslagkans 10% Neerslagkans 70% Neerslagkans 30% Zon: 08:31 Maan: ---- 17:12 11:18 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 25 januari 0 mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG I ONGUNSTIG DAGRECORD Hoogst 14,4°C in 2018 Laagst -13,3°C in 1922 GEMIDDELD Minimum 0,2°C Maximum 5,7°C Vandaag beginnen we de dag met regionaal dichte mist. De mist kan op sommige plaatsen hardnekkig zijn en pas laat in de ochtend verdwijnen. Overdag blijft in grote delen van het land de bewolking overheersen. Later kan in het zuiden en uiterste noorden de zon mogelijk even doorbreken. De middagtemperatuur loopt op naar 4 tot 6 graden en er staat weinig wind. Dinsdag verloopt wederom ronduit grijs en bewolkt. Wel blijft het overal droog met maxima van ongeveer 5 graden. Vanaf de tweede helft van de nieuwe week neemt de wisselvalligheid toe. Dagelijks is kans op wat regen en ook wordt het iets zachter met maximumtemperaturen die uitkomen rond 8 graden. Johnny Willemsen @Weerplaza WENEN BOEDAPEST zOrk#*° IDEAL)}

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2022 | | pagina 32