0
0
E
0
0
Gf#
O weerplaza
Boeuf bourguignon
9°
5°
8°
6°
Download
de weer app
k
12
Vandaag
Morgen
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
7°
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Eindelijk weer wat
zon!
Wat eten we vandaag?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
6
4
KJ
5
6
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
O weerplaza
Vandaag
Woensdag
Donderdag
MAANDAG 17 JANUARI 2022 PC
champignons toe en bak ook 2 tot 3
minuten mee.
- Leg het vlees tussen de groenten te
rug in de pan. Schenk de rode wijn in
de pan en laat voor de helft inkoken.
- Steek de takjes tijm, rozemarijn en
blaadjes laurier tussen de groenten.
Schenk de bouillon over het geheel
en breng zachtjes aan de kook met
een deksel op de pan. Laat 2,5 tot 3
uur koken op laag vuur tot het vlees
gaar is en makkelijk uit elkaar te
trekken is met een vork.
- Snijd het stokbrood en serveer bij de
boeuf bourguignon.
Bereidingstijd: 30 minuten 2,5
uur wachttijd)
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Dit recept is verzorgd door: eatertainment
Voor 2 personen
- 400 gr runderriblap-
pen
- Peper en zout, 1 ui
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselde
rij, 250 gr kastanje
champignons
- 1 el olijfolie
- 20 gr ongezouten
roomboter
- 250 gr spekreepjes
- 100 ml rode wijn
- 4 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 2 blaadjes laurier
- 500 ml rundvleesbouil
lon
- 1 stokbrood
- Haal het vlees uit de koelkast en laat
op kamertemperatuur komen. Be
strooi royaal met peper en zout en
snijd in grove stukken van circa
2 cm.
- Pel en snipper de ui. Maak de win
terpeen en bleekselderij schoon.
Snijd de winterpeen in stukjes en de
bleekselderij in dunne ringetjes.
Maak de champignons schoon en
hak in grove stukjes.
- Verhit de olie en boter in een stoof-
pan en bak het vlees op hoog vuur in
6 tot 8 minuten rondom bruin. Schep
het vlees op een bord.
- Voeg de ui, winterpeen en bleeksel
derij toe aan de pan, zet het vuur
laag en bak 2 tot 3 minuten. Schep
de spekreepjes in de pan en bak
3 minuten mee. Voeg tot slot de
Eatertainment biedt
inspiratie voor food
en lifestyle, online én
live in de winkel.
Op zoek naar verras
sende recepten afge
stemd op uw wen
sen? Van snelle
snack tot uitgebreid
diner, maar ook leuke
tips, workshops en
receptvideo's zijn te
vinden op:
eatertainment.nl
<4^ Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% <5v Neerslagkans 40% <5> Neerslagkans 20%
f Neerslagkans 30%
Zon: A 08:39
Maan: 16:05
Volgende maanfase:
Volle maan - 18 januari
17:00
09:30
0 mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
08:03
08:31
08:55
07:59
09:23
09:18
01:51
02:12
02:41
01:57
03:22
03:23
cm
-166
-174
-184
-125
-143
-128
188
211
230
138
166
151
uur
20:13
20:41
21:06
20:11
21:35
21:29
14:05
14:26
14:58
14:07
15:41
15:48
cm
-159
-167
-179
-114
-132
-116
199
222
241
148
172
157
VANDAAG
MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
I ONGUNSTIG
i
Wouter van Bernebeek
@Weerplaza
Er staat een fraaie dag op het
programma: veel plaatsen in
Nederland zullen voor het eerst sinds
5 dagen eindelijk weer wat zon zien.
Vooral in de westelijke helft zijn er
soms flinke zonnige perioden, dieper
landinwaarts komen ook vrij veel
wolken tot ontwikkeling. Het blijft
droog en de temperatuur loopt uiteen
van 7 tot 10 graden. Daarbij staat een
matige tot vrij krachtige westenwind.
Die wind neemt komende nacht
geleidelijk af, waardoor zich op
uitgebreide schaal weer nevel of
mist kan vormen. Dinsdag blijft die
mist lokaal hardnekkig hangen. In
gebieden met mist wordt het dan
een graad of 4, met wat zon circa 7
graden. Vanaf woensdag neemt de
kans opeen bui toe.
DAGRECORD Hoogst 11,9"C in 1939 Laagst -14,6°C in 1963
GEMIDDELD Minimum 1,4°C Maximum 6,5°C
35"
30
25
20
15
10
5-
o-
-5"
-10
-15"
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
<5>-
WENEN 1
BOEDAPEST
ZÜBICH
MALLORCA
ALGIERS