0 0 E 0 0 Gf# O weerplaza Boeuf bourguignon 9° 5° 8° 6° Download de weer app k 12 Vandaag Morgen Woensdag Donderdag Vrijdag 7° Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Eindelijk weer wat zon! Wat eten we vandaag? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 6 4 KJ 5 6 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen O weerplaza Vandaag Woensdag Donderdag MAANDAG 17 JANUARI 2022 PC champignons toe en bak ook 2 tot 3 minuten mee. - Leg het vlees tussen de groenten te rug in de pan. Schenk de rode wijn in de pan en laat voor de helft inkoken. - Steek de takjes tijm, rozemarijn en blaadjes laurier tussen de groenten. Schenk de bouillon over het geheel en breng zachtjes aan de kook met een deksel op de pan. Laat 2,5 tot 3 uur koken op laag vuur tot het vlees gaar is en makkelijk uit elkaar te trekken is met een vork. - Snijd het stokbrood en serveer bij de boeuf bourguignon. Bereidingstijd: 30 minuten 2,5 uur wachttijd) Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Dit recept is verzorgd door: eatertainment Voor 2 personen - 400 gr runderriblap- pen - Peper en zout, 1 ui - 1 winterpeen - 2 stengels bleekselde rij, 250 gr kastanje champignons - 1 el olijfolie - 20 gr ongezouten roomboter - 250 gr spekreepjes - 100 ml rode wijn - 4 takjes tijm - 2 takjes rozemarijn - 2 blaadjes laurier - 500 ml rundvleesbouil lon - 1 stokbrood - Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Be strooi royaal met peper en zout en snijd in grove stukken van circa 2 cm. - Pel en snipper de ui. Maak de win terpeen en bleekselderij schoon. Snijd de winterpeen in stukjes en de bleekselderij in dunne ringetjes. Maak de champignons schoon en hak in grove stukjes. - Verhit de olie en boter in een stoof- pan en bak het vlees op hoog vuur in 6 tot 8 minuten rondom bruin. Schep het vlees op een bord. - Voeg de ui, winterpeen en bleeksel derij toe aan de pan, zet het vuur laag en bak 2 tot 3 minuten. Schep de spekreepjes in de pan en bak 3 minuten mee. Voeg tot slot de Eatertainment biedt inspiratie voor food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verras sende recepten afge stemd op uw wen sen? Van snelle snack tot uitgebreid diner, maar ook leuke tips, workshops en receptvideo's zijn te vinden op: eatertainment.nl <4^ Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% <5v Neerslagkans 40% <5> Neerslagkans 20% f Neerslagkans 30% Zon: A 08:39 Maan: 16:05 Volgende maanfase: Volle maan - 18 januari 17:00 09:30 0 mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 08:03 08:31 08:55 07:59 09:23 09:18 01:51 02:12 02:41 01:57 03:22 03:23 cm -166 -174 -184 -125 -143 -128 188 211 230 138 166 151 uur 20:13 20:41 21:06 20:11 21:35 21:29 14:05 14:26 14:58 14:07 15:41 15:48 cm -159 -167 -179 -114 -132 -116 199 222 241 148 172 157 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG I ONGUNSTIG i Wouter van Bernebeek @Weerplaza Er staat een fraaie dag op het programma: veel plaatsen in Nederland zullen voor het eerst sinds 5 dagen eindelijk weer wat zon zien. Vooral in de westelijke helft zijn er soms flinke zonnige perioden, dieper landinwaarts komen ook vrij veel wolken tot ontwikkeling. Het blijft droog en de temperatuur loopt uiteen van 7 tot 10 graden. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige westenwind. Die wind neemt komende nacht geleidelijk af, waardoor zich op uitgebreide schaal weer nevel of mist kan vormen. Dinsdag blijft die mist lokaal hardnekkig hangen. In gebieden met mist wordt het dan een graad of 4, met wat zon circa 7 graden. Vanaf woensdag neemt de kans opeen bui toe. DAGRECORD Hoogst 11,9"C in 1939 Laagst -14,6°C in 1963 GEMIDDELD Minimum 1,4°C Maximum 6,5°C 35" 30 25 20 15 10 5- o- -5" -10 -15" Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen <5>- WENEN 1 BOEDAPEST ZÜBICH MALLORCA ALGIERS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2022 | | pagina 32