Zelfgekozen dood
Licht gezond
Johan Goossens
ROEREI VOOR
EEN ZEVENJARIGE
Mijn hart brak een beetje
'De onveilige
poel was
oneindig
veel dieper'
toen ik las over Ellen die voor haar
twee jongere halfzusjes zorgde: 'Als
zevenjarige maakte ik scrambled eggs
voor ze. Of appel met suiker en kaneel.
Ik wilde dat ze vitaminen binnenkregen.'
En, zo schrijft journalist Marieke Buijs
op pagina 23: 'Ze pakte geld voor bood
schappen uit haar moeders portemonnee,
zodat niet alles opging aan drank. Ze
leegde asbakken, gooide lege flessen
weg en ontfermde
zich over hun
rommelige tuin
in een poging niet
op te vallen in de
buurt.'
Als het daarbij
was gebleven,
was Ellen er
misschien nog
geweest. Maar
het bleef daar niet
bij. De onveilige
poel was oneindig
veel dieper. Het
maakte dat Ellen
het leven niet kon
verdragen en op
43-jarige leeftijd
afscheid nam.
Ik dacht aan Ellen toen mijn zevenjarige
en ik eindeloos zijn fantasiespel met
de knuffels speelden. Zijn lievelings
voor het ontbijt én de lunch: roerei met
ketchup. Gemaakt door ondergetekende.
Hij brengt als 'chef bestek' de vaat naar
het aanrecht, maar verder laat hij zich
graag bedienen. Zo zorgeloos zou het
voor alle zevenjarigen moeten zijn.
Juist vanwege alle kleine Ellens ben ik
opgelucht dat de basisscholen deze week
weer open zijn. Zodat er daar mensen
zijn die zich kunnen ontfermen over
de kinderen voor wie het leven niet zo
zorgeloos is.
Het lukte Ellen niet
het leven te verdragen
Zwengel maar aan,
die airfryer!
Over gênante situaties
op de werkvloer
MEZZA 3
Sara van Gorp (48)
Chef Mezza en moeder van
twee zonen van 7 en 12.
tl' sST»1* „ot*
4 Mijn weekend
7 Heleen van Royen
8 Zin in
11 Egbert Jan
12 Interview
Suzanne Klemann
19 Geld Geluk
20 Overwinteren in Selv^r
34 Schrijver spreekt
Franco Faggiani
38 Nu lezen
39 Mijn boek
Nelleke Noordervliet
40 Jan Rot
41 Puzzels
45 BV De Liefde
46 Hemd van het lijf
Dries Roelvink
COLOFON
Chef Mezza Sara van Gorp
Art director Henk Marseille
Redactie Charlotte van Genderen,
Jolanda van der Ploeg (frl),
Ruud Roodhorst, Mark Roos (chef),
Els Rozenbroek (frl)
Vormgeving Ron de Hoog (frl),
Très Melis (frl) Beeldredacteur
Marcel Wagenaar
REAGEREN?
mezza@dpgmedia.nl
Volg ons op Facebook,
Instagram en Twitter