a
a
0
0
0
0
0
0
Pumpkin pie met
kokosslagroom
O weerplaza
Download
de weer app
Gf
1°
8°
1°
8°
27
Vandaag
Morgen
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Waterstanden
Vandaag
Zon/maan
Neerslag
Weeradvies
6]
6]
Rustig winterweer
Wat eten we vandaag?
Ingrediënten
- 1 el suiker en 1 tl zout
- 150 gr lichtbruine sui
ker
- 3 tl koek- en specu
laaskruiden
- 1 tl vanille-extract
Bereidingswijze
- Zet de blikken kokosmelk (800 ml)
voor de topping 24 uur van tevoren
in de koelkast om de kokosmelk van
het water te scheiden.
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
o«b
6
8
8
o«b
6
WEER IN EUROPA
O weerplaza
Morgen
Maandag
Dinsdag
PC ZATERDAG 15 JANUARI 2022
Scan
deze
code
Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT
Voor 8 porties
- 800 ml kokosmelk
- 1 el kokosolie
- 155 gram bloem
- 55 gr santen
- 4 el ijskoud water
- 800 gr pompoenblok
jes
- 180 ml kokosmelk
- 60 ml ahornsiroop
- 30 gr maïzena
- 1 pakje slagroomver
steviger
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet
een taartvorm (0 20 cm) in met ko
kosolie. Mix 145 gr bloem, suiker en
een halve theelepel zout kort in een
keukenmachine. Voeg santen toe en
mix tot een kruimelig beslag. Voeg
nu lepel voor lepel het ijskoude wa
ter toe tot het geheel een bal vormt.
- Bestuif je werkblad met de overige
bloem en kneed het deeg kort door
tot een geheel. Rol het deeg tot het
in de taartvorm past. Plaats in de
taartvorm en druk voorzichtig aan.
Knip het overige deeg weg en zet de
taartvorm in de koelkast tot gebruik.
Kook de pompoen gaar in 10 min,
laat uitlekken en pureer glad. Laat
afkoelen. Schep de afgekoelde pom-
poenpuree, 180 ml kokosmelk, licht
bruine suiker, ahornstroop, maïzena,
koek- en speculaaskruiden, vanil-
le-extract en het overige zout in een
keukenmachine en mix tot een ge
heel. Schep de pompoenvulling in de
taartvorm en bak in 60 min. gaar. De
vulling zal in het midden nog een
beetje zacht zijn. Laat afkoelen.
- Haal de kokosmelk uit de koelkast
en schep het bovenste vaste ge
deelte uit het blik. Klop samen met
de slagroomversteviger tot slagroom
en spuit op de pumpkin pie.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
I de sectie Koken Eten
Eatertainment biedt
inspiratie voor food
en lifestyle, online én
live in de winkel.
Op zoek naar verras
sende recepten afge
stemd op uw wen
sen? Van snelle
snack tot uitgebreid
diner, maar ook leuke
tips, workshops en
receptvideo's zijn te
vinden op:
eatertainment.nl
Laagwater uur cm uur cm
Vlissingen 06:41 -141 18:58 -151
Terneuzen 07:07 -149 19:24 -160
Hansweert 07:29 -159 19:48 -172
Roompot buiten 06:38 -108 18:59 -114
Yerseke 07:56 -126 20:16 -133
Krammersluizen West 07:49 -113 20:06 -119
Rotterdam
Antwerpen
Breda
Neerslagkans 10% Neerslagkans 25%
Rotterdam
Hoogwater
Vlissingen 00:30
Terneuzen 00:50
Hansweert 01:15
Roompot buiten 00:34
Yerseke 01:55
Krammersluizen West 01:44
166
12:47
172
188
13:07
194
206
13:34
212
126
12:50
128
149
14:17
152
138
14:09
140
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 20%
Antwerpen
Breda
Eindhoven
DAGRECORD Hoogst 13,IC in 1975 Laagst-12,1°C in 1987
GEMIDDELD Minimum 1,4°C Maximum 6,5°C
Zon: A 08:41 16:57
Maan: A 14:19 07:08
Volgende maanfase:
Volle maan - 18 januari
0 mm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
MAANDAG DINSDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
I ONGUNSTIG
Wouter van Bernebeek
@Weerplaza
Onder invloed van een krachtig
hogedrukgebied blijft het voorlopig
erg rustig en enigszins saai weer. De
bewolking overheerst, al kan met
name in het zuiden en zuidwesten
ook de zon af en toe doorbreken.
Het wordt maximaal 7 graden en
daarbij staat weinig wind uit zuidelijke
richtingen. Zondag neemt de kans
op wat regen of motregen geleidelijk
toe, maar veel neerslag wordt niet
verwacht. Opnieuw is het aan de
zachte kant met 7 of 8 graden. Na
het weekend verandert er maar heel
weinig aan het heersende weerbeeld.
Vaak overheerst de bewolking en is
er kans op mist, maar maandag en
dinsdag is er ook wat zon. Het wordt
zo'n 8 graden.
10-
-15"
■r
8"
3°
ZÜRICH
MALLORCA
ALGIERS