a a 0 0 0 0 0 0 Pumpkin pie met kokosslagroom O weerplaza Download de weer app Gf 1° 8° 1° 8° 27 Vandaag Morgen Maandag Dinsdag Woensdag Waterstanden Vandaag Zon/maan Neerslag Weeradvies 6] 6] Rustig winterweer Wat eten we vandaag? Ingrediënten - 1 el suiker en 1 tl zout - 150 gr lichtbruine sui ker - 3 tl koek- en specu laaskruiden - 1 tl vanille-extract Bereidingswijze - Zet de blikken kokosmelk (800 ml) voor de topping 24 uur van tevoren in de koelkast om de kokosmelk van het water te scheiden. WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag o«b 6 8 8 o«b 6 WEER IN EUROPA O weerplaza Morgen Maandag Dinsdag PC ZATERDAG 15 JANUARI 2022 Scan deze code Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Voor 8 porties - 800 ml kokosmelk - 1 el kokosolie - 155 gram bloem - 55 gr santen - 4 el ijskoud water - 800 gr pompoenblok jes - 180 ml kokosmelk - 60 ml ahornsiroop - 30 gr maïzena - 1 pakje slagroomver steviger - Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm (0 20 cm) in met ko kosolie. Mix 145 gr bloem, suiker en een halve theelepel zout kort in een keukenmachine. Voeg santen toe en mix tot een kruimelig beslag. Voeg nu lepel voor lepel het ijskoude wa ter toe tot het geheel een bal vormt. - Bestuif je werkblad met de overige bloem en kneed het deeg kort door tot een geheel. Rol het deeg tot het in de taartvorm past. Plaats in de taartvorm en druk voorzichtig aan. Knip het overige deeg weg en zet de taartvorm in de koelkast tot gebruik. Kook de pompoen gaar in 10 min, laat uitlekken en pureer glad. Laat afkoelen. Schep de afgekoelde pom- poenpuree, 180 ml kokosmelk, licht bruine suiker, ahornstroop, maïzena, koek- en speculaaskruiden, vanil- le-extract en het overige zout in een keukenmachine en mix tot een ge heel. Schep de pompoenvulling in de taartvorm en bak in 60 min. gaar. De vulling zal in het midden nog een beetje zacht zijn. Laat afkoelen. - Haal de kokosmelk uit de koelkast en schep het bovenste vaste ge deelte uit het blik. Klop samen met de slagroomversteviger tot slagroom en spuit op de pumpkin pie. Kijk voor meer inspiratie op onze website in I de sectie Koken Eten Eatertainment biedt inspiratie voor food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verras sende recepten afge stemd op uw wen sen? Van snelle snack tot uitgebreid diner, maar ook leuke tips, workshops en receptvideo's zijn te vinden op: eatertainment.nl Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 06:41 -141 18:58 -151 Terneuzen 07:07 -149 19:24 -160 Hansweert 07:29 -159 19:48 -172 Roompot buiten 06:38 -108 18:59 -114 Yerseke 07:56 -126 20:16 -133 Krammersluizen West 07:49 -113 20:06 -119 Rotterdam Antwerpen Breda Neerslagkans 10% Neerslagkans 25% Rotterdam Hoogwater Vlissingen 00:30 Terneuzen 00:50 Hansweert 01:15 Roompot buiten 00:34 Yerseke 01:55 Krammersluizen West 01:44 166 12:47 172 188 13:07 194 206 13:34 212 126 12:50 128 149 14:17 152 138 14:09 140 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 20% Antwerpen Breda Eindhoven DAGRECORD Hoogst 13,IC in 1975 Laagst-12,1°C in 1987 GEMIDDELD Minimum 1,4°C Maximum 6,5°C Zon: A 08:41 16:57 Maan: A 14:19 07:08 Volgende maanfase: Volle maan - 18 januari 0 mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG I ONGUNSTIG Wouter van Bernebeek @Weerplaza Onder invloed van een krachtig hogedrukgebied blijft het voorlopig erg rustig en enigszins saai weer. De bewolking overheerst, al kan met name in het zuiden en zuidwesten ook de zon af en toe doorbreken. Het wordt maximaal 7 graden en daarbij staat weinig wind uit zuidelijke richtingen. Zondag neemt de kans op wat regen of motregen geleidelijk toe, maar veel neerslag wordt niet verwacht. Opnieuw is het aan de zachte kant met 7 of 8 graden. Na het weekend verandert er maar heel weinig aan het heersende weerbeeld. Vaak overheerst de bewolking en is er kans op mist, maar maandag en dinsdag is er ook wat zon. Het wordt zo'n 8 graden. 10- -15" ■r 8" 3° ZÜRICH MALLORCA ALGIERS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2022 | | pagina 27