a a E3 ii Pannenkoeken traybake Vandaag 7° 1° Maandag 7° 9° 6° i3' O weerplaza Download de weer app ■r 27 Morgen 7° Dinsdag Vandaag Woensdag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies 6] Vandaag Morgen Perioden met regen Wat eten we vandaag? Ingrediënten - 2 el water xï>,, Bereidingswijze WEER in de regio o«b o«b 6 8 9 WEERSVERWACHTING NEDERLAND MSm r Maandag Dinsdag WEER IN EUROPA O weerplaza PC ZATERDAG 8 JANUARI 2022 Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Eatertainment biedt inspiratie voor food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verras sende recepten afge stemd op uw wen sen? Van snelle snack tot uitgebreid diner, maar ook leuke tips, workshops en receptvideo's zijn te vinden op: eatertainment.nl Scan deze code Voor 6 a 8 porties - 2 el olie - 60 gr ongezouten boter - 500 ml karnemelk - 4 eieren - 4 tl vanille extract - 600 gr zelfrijzend bak meel - 160 gr suiker - 2 tl baksoda - 2 tl zout - 2 el roomkaas - 1 el poedersuiker - 5 aardbeien - 1 el pindakaas - 1 banaan - 20 gr witte chocolade druppels - 50 gr blauwe bessen - 40 gr pure chocolade druppels - 10 gr amandelstiften (amandelstukjes) CA t - Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een braadslee van 24 x 35 cm of een grote ovenschaal in met de olie en bekleed met bakpapier. - Smelt de boter en meng deze met de karnemelk, eieren en het vanille extract. Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel, de suiker, bak- soda en het zout. Meng het melk mengsel met het bakmeelmengsel en roer totdat alles goed gemixt is. Voeg het beslag toe aan de oven schaal en strijk de bovenkant met de bolle kant van een lepel glad. - Mix de roomkaas met water en poe dersuiker. Verdeel kleine toefjes over een kwart van de ovenschaal en 'swirl' dit erdoor met een satéprikker. Snijd de aardbei in plakjes en ver- deel ook over hetzelfde deel van de ovenschaal. Verdeel toefjes pindakaas over een ander kwart van het beslag en 'swirl' deze met een satéprikker erdoor heen. Snijd de banaan in plakjes en verdeel ook over deze kwart van de schaal. Verdeel de witte chocoladedruppels en de blauwe bessen over het vol gende vrije kwart. - Verdeel de helft van de pure choco ladedruppels over het laatste kwart en roer deze voorzichtig dieper het beslag in met een satéprikker. Ver deel vervolgens de andere helft en de amandelstiften erover. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten <6^ Neerslagkans 95% Neerslagkans 50%> Neerslagkans 20%o Neerslagkans 60%o Rotterdam Rotterdam Zierikz o s Breda o Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 5%o Zon: 08:46 16:47 Maan: A 11:59 --:-- Volgende maanfase: Eerste kwartier - 09 januari 13 mm Vandaag 1 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 12:22 -205 Terneuzen 00:13 -163 12:51 -215 Hansweert 00:40 -177 13:17 -229 Roompot buiten 12:12 -156 Yerseke 01:10 -126 13:41 -181 Krammersluizen West 01:11 -110 13:40 -165 Hoogwater Vlissingen 05:54 210 18:24 214 Terneuzen 06:15 231 18:47 236 Hansweert 06:49 248 19:19 257 Roompot buiten 05:54 151 18:31 159 Yerseke 07:30 180 20:02 189 Krammersluizen West 07:40 162 20:11 173 VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG I ONGUNSTIG m V -2° 4° -1° j\ M V 5° i 5° Wilfred Janssen @Weerplaza Vandaag begint koud met landinwaarts op meerdere plaatsen lichte vorst. Lokaal is de eerste ochtenduren ook gladheid mogelijk. In de ochtend is het nog zo goed als droog, maar vanmiddag wordt de bewolking snel dikker en uiteindelijk valt vanuit het zuidwesten op steeds meer plaatsen geruime tijd regen. Alleen het uiterste noordoosten houdt het tot de avond droog. De middagtemperatuur ligt rond 4 graden, maar door de vrij krachtige tot harde zuidenwind voelt het een stuk kouder aan. Komende nacht wordt het op steeds meer plaatsen droog. Morgen wisselen zon en stapelwolken elkaar af, maar verspreid blijft een bui mogelijk. Met 6 of 7 graden is het wel iets zachter. DAGRECORD Hoogst 12,(TC in 2011 I Laagst -18,3°C in 1985 GEMIDDELD Minimum 1,1 °C Maximum 6,2°C •36BLUN PRAAG LUXEMBURG PAR,JS NUNCIO WENEN ZÜRICH BOEDAPEST BELGRADO P-SOFIA ALGIE

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2022 | | pagina 27