O weerplaza i 0 LeJ a 1 sf Vegetarische moussaka 6° 6° 6° 9° m Download de weer app 20 Vandaag Morgen Vandaag Zaterdag Zondag 7° Maandag Morgen Droge dag met zon Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Wat eten we vandaag? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND fóa 7 Ka 2 e! 3 Etta 5 5 WEER IN EUROPA O weerplaza 5° 2° Vandaag Morgen Zaterdag Zondag DONDERDAG 6 JANUARI 2022 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Eatertainment biedt inspiratie voor food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verras sende recepten afge stemd op uw wen sen? Van snelle snack tot uitgebreid diner, maar ook leuke tips, workshops en receptvideo's zijn te vinden op: eatertainment.nl Scan deze code Voor 4 personen - 2 grote aardappelen - Peper en zout - 1 ui - 250 gr paddenstoelen mix - 4 el olijfolie - 400 gr tomaten uit blik (pomodorini) - 3 tl oregano - 2 tl kaneelpoeder - 2 aubergines - 50 gr boter - 50 gr bloem - 500 ml melk Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten - Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd in plakken van een cm. Kook in ge zouten water in 5 min. beetgaar en giet af. Pel en snipper de ui. Snijd de paddenstoelen in stukjes van 2 cm. - Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Fruit de ui 2-3 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak rondom bruin. Voeg de tomaten uit blik, de helft van de oregano en kaneel toe. Schep om en laat het geheel inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. - Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm. Verhit de overige olijfolie in een grote koekenpan en bak de aubergine in delen goudbruin in 4 min. Keer halverwege om en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met de overige oregano en peper en zout. - Smelt in een steelpannetje boter op laag vuur, roer de bloem erdoor en blijf 3 min. goed doorroeren. Haal de pan van het vuur en roer scheutje voor scheutje de melk erdoor. Zet de pan terug op het vuur, voeg wat zout toe en breng zachtjes aan de kook. Kook de bechamelsaus in 5-6 min. tot een lobbige saus. Breng eventu eel op smaak met peper en extra zout. - Verdeel de plakjes aardappel over de bodem van de ovenschaal, ge volgd door een laagje aubergine en tomatensaus. Herhaal opnieuw met een laagje aubergine, tomatensaus en tot slot de bechamelsaus. Bak in 40 min. goudbruin in de oven. Neerslagkans 60% <6^ Neerslagkans 70% Neerslagkans 60% <6^ Neerslagkans 80% DAGRECORD Hoogst 14,5c in 2014 Laagst -17,0°C in 1979 GEMIDDELD Minimum 1,1C I Maximum 6,2°C Johnny Willemsen @Weerplaza Het blijft vandaag overdag droog en er zijn perioden met zon. Wel neemt in de loop van de dag de bewolking wat toe. Het wordt 5 of 6 graden bij een aantrekkende zuidwestenwind. Vanavond volgt vanuit het westen regen en vannacht kan in het oosten ook tijdelijk natte sneeuwvallen. Vrijdag wordt een gure dag met (winterse) buien en een stevige westenwind. Tussen de buien door wordt het 4 tot 6 graden. Zaterdag start op de meeste plaatsen droog. Later op de dag wordt het onstuimig met regen en veel wind, vooral aan zee. Zondag start met enkele buien, maar wordt het 's middags juist droger met ook af en toe zon. Het wordt circa 6 graden. Neerslagkans 50% Zon: 08:47 16:44 Maan: 11:29 21:30 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 09 januari 1 mm Vandaag 3 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 10:48 -219 22:58 -165 Terneuzen 11:19 -230 23:29 -175 Hansweert 11:46 -242 23:56 -188 Roompot buiten 10:27 -161 22:44 -111 Yerseke 12:08 -180 Krammersluizen West 12:10 -164 Hoogwater Vlissingen 04:17 232 16:41 248 Terneuzen 04:38 254 17:02 271 Hansweert 05:14 267 17:40 287 Roompot buiten 04:10 169 16:33 186 Yerseke 06:01 191 18:28 210 Krammersluizen West 06:26 172 18:51 193 VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG I ONGUNSTIG 35" 30 25 20 15 10 5- o- -5" -15" Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen 6° 2" 6° 4° I005KIEV .Luxemburg. I PARIJS MtJD^pHEN ZÜRICH ideau: LISSABON

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2022 | | pagina 48