O weerplaza
i
0
LeJ
a
1
sf
Vegetarische
moussaka
6°
6°
6°
9°
m
Download
de weer app
20
Vandaag
Morgen
Vandaag
Zaterdag
Zondag
7°
Maandag
Morgen
Droge dag met
zon
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Wat eten we vandaag?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
fóa 7 Ka 2 e! 3 Etta 5
5
WEER IN EUROPA
O weerplaza
5°
2°
Vandaag
Morgen
Zaterdag
Zondag
DONDERDAG 6 JANUARI 2022 PC
Dit recept is verzorgd door:
EATERTAINMENT
Eatertainment biedt
inspiratie voor food
en lifestyle, online én
live in de winkel.
Op zoek naar verras
sende recepten afge
stemd op uw wen
sen? Van snelle
snack tot uitgebreid
diner, maar ook leuke
tips, workshops en
receptvideo's zijn te
vinden op:
eatertainment.nl
Scan
deze
code
Voor 4 personen
- 2 grote aardappelen
- Peper en zout
- 1 ui
- 250 gr paddenstoelen
mix
- 4 el olijfolie
- 400 gr tomaten uit blik
(pomodorini)
- 3 tl oregano
- 2 tl kaneelpoeder
- 2 aubergines
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 500 ml melk
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
- Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappelen en snijd in
plakken van een cm. Kook in ge
zouten water in 5 min. beetgaar en
giet af. Pel en snipper de ui. Snijd de
paddenstoelen in stukjes van 2 cm.
- Verhit de helft van de olijfolie in een
pan. Fruit de ui 2-3 min. Voeg de
paddenstoelen toe en bak rondom
bruin. Voeg de tomaten uit blik, de
helft van de oregano en kaneel toe.
Schep om en laat het geheel inkoken
tot een dikke saus. Breng op smaak
met peper en zout.
- Snijd de aubergines in de lengte in
plakken van 1 cm. Verhit de overige
olijfolie in een grote koekenpan en
bak de aubergine in delen goudbruin
in 4 min. Keer halverwege om en laat
uitlekken op keukenpapier. Bestrooi
met de overige oregano en peper en
zout.
- Smelt in een steelpannetje boter op
laag vuur, roer de bloem erdoor en
blijf 3 min. goed doorroeren. Haal de
pan van het vuur en roer scheutje
voor scheutje de melk erdoor. Zet de
pan terug op het vuur, voeg wat zout
toe en breng zachtjes aan de kook.
Kook de bechamelsaus in 5-6 min.
tot een lobbige saus. Breng eventu
eel op smaak met peper en extra
zout.
- Verdeel de plakjes aardappel over
de bodem van de ovenschaal, ge
volgd door een laagje aubergine en
tomatensaus. Herhaal opnieuw met
een laagje aubergine, tomatensaus
en tot slot de bechamelsaus. Bak in
40 min. goudbruin in de oven.
Neerslagkans 60% <6^ Neerslagkans 70%
Neerslagkans 60% <6^ Neerslagkans 80%
DAGRECORD Hoogst 14,5c in 2014 Laagst -17,0°C in 1979
GEMIDDELD Minimum 1,1C I Maximum 6,2°C
Johnny Willemsen
@Weerplaza
Het blijft vandaag overdag droog en
er zijn perioden met zon. Wel neemt
in de loop van de dag de bewolking
wat toe. Het wordt 5 of 6 graden bij
een aantrekkende zuidwestenwind.
Vanavond volgt vanuit het westen
regen en vannacht kan in het oosten
ook tijdelijk natte sneeuwvallen.
Vrijdag wordt een gure dag met
(winterse) buien en een stevige
westenwind. Tussen de buien door
wordt het 4 tot 6 graden. Zaterdag
start op de meeste plaatsen droog.
Later op de dag wordt het onstuimig
met regen en veel wind, vooral aan
zee. Zondag start met enkele buien,
maar wordt het 's middags juist
droger met ook af en toe zon. Het
wordt circa 6 graden.
Neerslagkans 50%
Zon: 08:47 16:44
Maan: 11:29 21:30
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 09 januari
1 mm
Vandaag
3 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
10:48
-219
22:58
-165
Terneuzen
11:19
-230
23:29
-175
Hansweert
11:46
-242
23:56
-188
Roompot buiten
10:27
-161
22:44
-111
Yerseke
12:08
-180
Krammersluizen West
12:10
-164
Hoogwater
Vlissingen
04:17
232
16:41
248
Terneuzen
04:38
254
17:02
271
Hansweert
05:14
267
17:40
287
Roompot buiten
04:10
169
16:33
186
Yerseke
06:01
191
18:28
210
Krammersluizen West
06:26
172
18:51
193
VANDAAG
MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
I ONGUNSTIG
35"
30
25
20
15
10
5-
o-
-5"
-15"
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
6°
2"
6°
4°
I005KIEV
.Luxemburg. I
PARIJS MtJD^pHEN
ZÜRICH
ideau:
LISSABON