9
O weerplaza
4>
Romige bloemkool
soep met tofu en
salsa verde
8°
10°
6°
6°^
1°
5°
Download
de weer app
12
Morgen
Vandaag
11°
Woensdag
Vandaag
Morgen
Donderdag
Vrijdag
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Geleidelijk kouder
Wat eten we vandaag?
Ingrediënten
- 1 takje basilicum
- 4 el extra vergine olijfolie
- 1 tl grof zeezout
- 1 tl honing
Bereidingswijze
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
4 3 SLÜ 3 fö! 4
WEER IN EUROPA
O weerplaza
Morgen
r
r
Woensdag
Donderdag
MAANDAG 3 JANUARI 2022 PC
Dit recept is verzorgd door:
EATERTAINMENT
Eatertainment biedt
inspiratie voor food
en lifestyle, online én
live in de winkel.
Op zoek naar verras
sende recepten afge
stemd op uw wen
sen? Van snelle
snack tot uitgebreid
diner, maar ook leuke
tips, workshops en
receptvideo's zijn te
vinden op:
eatertainment.nl
Scan
deze
code
Voor 2 personen
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 kleine prei
- 3 el olijfolie
- 400 gr bloemkoolroosjes
- 1 ltr paddenstoelenbouillon
- 1 takje oregano
- 10 gr bieslook
- 1 limoen
- 1 tl dijonmosterd
- Y tl versgemalen zwarte peper
- 1 sneetje bourgondisch brood
- Peper en zout
- 300 gr tofu
- Y tl gemalen nootmuskaat
- Y tl gedroogde chilivlokken
- Pel en snipper de sjalot en knoflook
en snijd de prei in ringen. Verwarm
2/3 van de olijfolie in een soeppan
op laag vuur en fruit de sjalot, knof
look en prei ca. 5 min.
- Voeg de bloemkool en paddenstoe
lenbouillon toe en breng aan de
kook. Zet het vuur laag als de soep
kookt en laat 10 min. zachtjes koken
tot de bloemkool gaar is.
- Maak ondertussen de salsa verde.
Pers de limoen. Snijd de oregano,
basilicum en bieslook fijn. Meng het
geheel samen met het limoensap,
extra vergine olijfolie, grof zeezout,
dijonmosterd, honing en zwarte pe
per in een schaaltje en zet apart.
- Snijd blokjes van het brood en roos
ter krokant in een koekenpan met 1
el olijfolie. Voeg zout naar smaak toe.
- Voeg, wanneer de bloemkool gaar is,
de tofu toe en mix dit met staafmixer
tot een gladde soep. Voeg als laat
ste peper, zout en nootmuskaat naar
smaak toe.
- Verdeel de soep over de soepkom
men en maak met de salsa verde
een swirl in de soep. Garneer met
chilivlokken en serveer met de verse
broodcroutons.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
<5>- Neerslagkans 40% Neerslagkans 90%
<5>- Neerslagkans 40%
Neerslagkans 70%
DAGRECORDI Hoogst 13,7^ in 2017 Laagst -16,9°C in 1923
GEMIDDELD Minimum 1,5°C Maximum 6,3°C
Neerslagkans 60%
Zon: 08:48 16:40
Maan: 09:56 17:13
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 09 januari
1 mm
Vandaag
7 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
08:22
-206
20:43
-194
Terneuzen
08:53
-216
21:13
-204
Hansweert
09:19
-228
21:39
-216
Roompot buiten
08:05
-148
20:26
-136
Yerseke
09:41
-164
22:04
-150
Krammersluizen West
09:36
-146
21:57
-131
Hoogwater
Vlissingen
01:54
238
14:14
255
Terneuzen
02:14
263
14:34
281
Hansweert
02:45
276
15:04
293
Roompot buiten
01:48
179
14:08
195
Yerseke
03:37
195
16:01
207
Krammersluizen West
04:07
169
16:36
185
VANDAAG
MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
I ONGUNSTIG
Wouter van Bernebeek
@Weerplaza
Na een uitzonderlijk zachte
periode, met op meerdere dagen
warmterecords, zet de temperatuur
de komende dagen een geleidelijke
daling in. Maandag schijnt af en toe
de zon en vooral in de zuidelijke helft
komen enkele buien tot ontwikkeling,
mogelijk met hagel of onweer. De
middagtemperatuur ligt tussen 10 en
13 graden. In de nacht naar dinsdag
raakt het bewolkt en vooral het
midden en zuiden van het land krijgen
dan te maken met langdurige regen.
Die regen houdt dinsdag overdag
aan. Het uiterste noorden houdt
het grotendeels droog. Later op de
dag wordt het overal droger. Vanaf
woensdag vallen enkele (winterse)
buien. Tijdens de nachten kan het dan
landinwaarts een graadje vriezen.
35"
30
25
20
15
10
5-
o-
-5"
-10
-15"
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
5"
WA&CHAU
ZÜRICH
IDEAU1
iLLORCA