9 O weerplaza 4> Romige bloemkool soep met tofu en salsa verde 8° 10° 6° 6°^ 1° 5° Download de weer app 12 Morgen Vandaag 11° Woensdag Vandaag Morgen Donderdag Vrijdag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Geleidelijk kouder Wat eten we vandaag? Ingrediënten - 1 takje basilicum - 4 el extra vergine olijfolie - 1 tl grof zeezout - 1 tl honing Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag 4 3 SLÜ 3 fö! 4 WEER IN EUROPA O weerplaza Morgen r r Woensdag Donderdag MAANDAG 3 JANUARI 2022 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Eatertainment biedt inspiratie voor food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verras sende recepten afge stemd op uw wen sen? Van snelle snack tot uitgebreid diner, maar ook leuke tips, workshops en receptvideo's zijn te vinden op: eatertainment.nl Scan deze code Voor 2 personen - 1 sjalot - 2 teentjes knoflook - 1 kleine prei - 3 el olijfolie - 400 gr bloemkoolroosjes - 1 ltr paddenstoelenbouillon - 1 takje oregano - 10 gr bieslook - 1 limoen - 1 tl dijonmosterd - Y tl versgemalen zwarte peper - 1 sneetje bourgondisch brood - Peper en zout - 300 gr tofu - Y tl gemalen nootmuskaat - Y tl gedroogde chilivlokken - Pel en snipper de sjalot en knoflook en snijd de prei in ringen. Verwarm 2/3 van de olijfolie in een soeppan op laag vuur en fruit de sjalot, knof look en prei ca. 5 min. - Voeg de bloemkool en paddenstoe lenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag als de soep kookt en laat 10 min. zachtjes koken tot de bloemkool gaar is. - Maak ondertussen de salsa verde. Pers de limoen. Snijd de oregano, basilicum en bieslook fijn. Meng het geheel samen met het limoensap, extra vergine olijfolie, grof zeezout, dijonmosterd, honing en zwarte pe per in een schaaltje en zet apart. - Snijd blokjes van het brood en roos ter krokant in een koekenpan met 1 el olijfolie. Voeg zout naar smaak toe. - Voeg, wanneer de bloemkool gaar is, de tofu toe en mix dit met staafmixer tot een gladde soep. Voeg als laat ste peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe. - Verdeel de soep over de soepkom men en maak met de salsa verde een swirl in de soep. Garneer met chilivlokken en serveer met de verse broodcroutons. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten <5>- Neerslagkans 40% Neerslagkans 90% <5>- Neerslagkans 40% Neerslagkans 70% DAGRECORDI Hoogst 13,7^ in 2017 Laagst -16,9°C in 1923 GEMIDDELD Minimum 1,5°C Maximum 6,3°C Neerslagkans 60% Zon: 08:48 16:40 Maan: 09:56 17:13 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 09 januari 1 mm Vandaag 7 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 08:22 -206 20:43 -194 Terneuzen 08:53 -216 21:13 -204 Hansweert 09:19 -228 21:39 -216 Roompot buiten 08:05 -148 20:26 -136 Yerseke 09:41 -164 22:04 -150 Krammersluizen West 09:36 -146 21:57 -131 Hoogwater Vlissingen 01:54 238 14:14 255 Terneuzen 02:14 263 14:34 281 Hansweert 02:45 276 15:04 293 Roompot buiten 01:48 179 14:08 195 Yerseke 03:37 195 16:01 207 Krammersluizen West 04:07 169 16:36 185 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG I ONGUNSTIG Wouter van Bernebeek @Weerplaza Na een uitzonderlijk zachte periode, met op meerdere dagen warmterecords, zet de temperatuur de komende dagen een geleidelijke daling in. Maandag schijnt af en toe de zon en vooral in de zuidelijke helft komen enkele buien tot ontwikkeling, mogelijk met hagel of onweer. De middagtemperatuur ligt tussen 10 en 13 graden. In de nacht naar dinsdag raakt het bewolkt en vooral het midden en zuiden van het land krijgen dan te maken met langdurige regen. Die regen houdt dinsdag overdag aan. Het uiterste noorden houdt het grotendeels droog. Later op de dag wordt het overal droger. Vanaf woensdag vallen enkele (winterse) buien. Tijdens de nachten kan het dan landinwaarts een graadje vriezen. 35" 30 25 20 15 10 5- o- -5" -10 -15" Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen 5" WA&CHAU ZÜRICH IDEAU1 iLLORCA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2022 | | pagina 32