a Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde 'm 9° 8° 6° 4 4° -1° 6° 6° O weerplaza M 31 Vandaag m Morgen Zondag Maandag Dinsdag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies ft ft ft Tweedeling met kerst Wat eten we vandaag? Ingrediënten Bereidingswijze KOKEN WEER in de regio o«b 6 6 8 o«b WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Zondag WEER IN EUROPA weerplaza wenst u kerstdagen PC VRIJDAG 24 DECEMBER 2021 Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Eatertainment biedt inspiratie voor food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verras sende recepten afge stemd op uw wen sen? Van snelle snack tot uitgebreid diner, maar ook leuke tips, workshops en receptvideo's zijn te vinden op: eatertainment.nl Scan deze code Voor 6 personen - 3 el venkelzaad - 3^. el zeezout - 18 peperkorrels (4 seizoenen) - 500 gr rosbief - 10 gr ongezouten roomboter - 1 bol knoflook - 1 ui - 1 teentje knoflook - 2 el kappertjes - 2 ansjovisfilets (op olie) - 9 takjes bladpeterselie - 5 takjes basilicum - 60 ml extra vergine olijfolie - 3^ tl honing - Sap van 1 citroen - Peper en zout Maal het venkelzaad, zeezout en de peperkorrels grof met een vijzel of keukenmachine en strooi op een bord. Dep de rosbief droog en rol aan alle kanten door het peper mengsel. Druk de rosbief goed aan. Laat 1 uur op kamertemperatuur ko men. - Verwarm de oven voor op 125°C. Verhit de roomboter in een ovenbe- stendige pan op hoog vuur en laat deze bruin kleuren, maar brand de boter niet aan. Bak het vlees rondom bruin en prik een vleesthermometer in de rosbief. Snijd de bol knoflook horizontaal doormidden en verpak in aluminiumfolie. Zet de oven terug naar 90°C en zet de rosbief en knof look in de oven. Als de rosbief een kerntemperatuur van 45°C heeft, is deze klaar. Haal de rosbief en de knoflook uit de oven. - Pel voor de salsa verde de ui en knoflook en snijd grof. Maal deze sa men met kappertjes, ansjovis, 8 tak jes peterselie, 4 takjes basilicum, olijfolie, honing en het sap van de ci troen in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg naar smaak pe per en zout toe. - Verwijder de aluminiumfolie van de knoflook en snijd de rosbief in plak ken. Verdeel de salsa verde over een bord en leg de rosbief erop. Garneer met de knoflook, basilicum en peter selie. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 60% Neerslagkans 70% <-ÏP -*(4> Neerslagkans 60% Neerslagkans 20% Rotterdam Rotterdam Zierikz o s Breda o Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 20% Zon: 08:47 16:31 Maan: A 21:53 12:13 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 27 december 1 mm Vandaag 5 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 11:16 -176 23:26 -144 Terneuzen 11:48 -184 23:55 -153 Hansweert 12:14 -194 Roompot buiten 11:04 -137 23:20 -102 Yerseke 00:10 -125 12:36 -155 Krammersluizen West 12:35 -140 Hoogwater Vlissingen 04:52 198 17:11 205 Terneuzen 05:11 220 17:31 228 Hansweert 05:39 234 17:58 243 Roompot buiten 04:51 149 17:08 157 Yerseke 06:28 171 18:55 176 Krammersluizen West 05:58 154 18:54 157 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG I ONGUNSTIG Wouter van Bernebeek '@Weerplaza We zitten tijdelijk in de zachte lucht. Vandaag ligt de temperatuur rond 8 graden en daarbij is het tamelijk bewolkt weer. Van tijd tot tijd valt er wat regen, maar veel stelt het niet voor. Komende nacht ontstaan er grote verschillen in ons land. In het noordoosten gaat het vriezen met opklaringen, terwijl de temperatuur elders nog boven nul ligt. Eerste Kerstdag is het noorden koud met vorst en zonnige perioden. Het midden en zuiden hebben met bewolking en neerslag te maken: veelal regen, maar in een strook over Midden-Nederland kan ook (natte) sneeuwvallen. Op Tweede Kerstdag neemt in het noordoosten de kans op gladheid door ijzel toe, elders wordt het dan zachter. DAGRECORD Hoogst 15,3*0 in 1977 Laagst -10,8°C in 1946 GEMIDDELD Minimum 1,50 I Maximum 6,30 \&ARSCHAU ZURICH CANARISCHE EILANDEN TUN

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 31