a
Peperrosbief met
gepofte knoflook
en salsa verde
'm
9°
8°
6°
4
4°
-1°
6°
6°
O weerplaza
M
31
Vandaag
m
Morgen
Zondag
Maandag
Dinsdag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
ft
ft
ft
Tweedeling met
kerst
Wat eten we vandaag?
Ingrediënten
Bereidingswijze
KOKEN
WEER in de regio
o«b
6
6
8
o«b
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
Zondag
WEER IN EUROPA
weerplaza wenst u
kerstdagen
PC VRIJDAG 24 DECEMBER 2021
Dit recept is verzorgd door:
EATERTAINMENT
Eatertainment biedt
inspiratie voor food
en lifestyle, online én
live in de winkel.
Op zoek naar verras
sende recepten afge
stemd op uw wen
sen? Van snelle
snack tot uitgebreid
diner, maar ook leuke
tips, workshops en
receptvideo's zijn te
vinden op:
eatertainment.nl
Scan
deze
code
Voor 6 personen
- 3 el venkelzaad
- 3^. el zeezout
- 18 peperkorrels
(4 seizoenen)
- 500 gr rosbief
- 10 gr ongezouten
roomboter
- 1 bol knoflook
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el kappertjes
- 2 ansjovisfilets (op olie)
- 9 takjes bladpeterselie
- 5 takjes basilicum
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 3^ tl honing
- Sap van 1 citroen
- Peper en zout
Maal het venkelzaad, zeezout en de
peperkorrels grof met een vijzel of
keukenmachine en strooi op een
bord. Dep de rosbief droog en rol
aan alle kanten door het peper
mengsel. Druk de rosbief goed aan.
Laat 1 uur op kamertemperatuur ko
men.
- Verwarm de oven voor op 125°C.
Verhit de roomboter in een ovenbe-
stendige pan op hoog vuur en laat
deze bruin kleuren, maar brand de
boter niet aan. Bak het vlees rondom
bruin en prik een vleesthermometer
in de rosbief. Snijd de bol knoflook
horizontaal doormidden en verpak in
aluminiumfolie. Zet de oven terug
naar 90°C en zet de rosbief en knof
look in de oven. Als de rosbief een
kerntemperatuur van 45°C heeft, is
deze klaar. Haal de rosbief en de
knoflook uit de oven.
- Pel voor de salsa verde de ui en
knoflook en snijd grof. Maal deze sa
men met kappertjes, ansjovis, 8 tak
jes peterselie, 4 takjes basilicum,
olijfolie, honing en het sap van de ci
troen in een keukenmachine tot een
gladde massa. Voeg naar smaak pe
per en zout toe.
- Verwijder de aluminiumfolie van de
knoflook en snijd de rosbief in plak
ken. Verdeel de salsa verde over een
bord en leg de rosbief erop. Garneer
met de knoflook, basilicum en peter
selie.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Neerslagkans 60%
Neerslagkans 70%
<-ÏP
-*(4> Neerslagkans 60%
Neerslagkans 20%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
o s Breda
o Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Neerslagkans 20%
Zon: 08:47 16:31
Maan: A 21:53 12:13
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 27 december
1 mm
Vandaag
5 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
11:16
-176
23:26
-144
Terneuzen
11:48
-184
23:55
-153
Hansweert
12:14
-194
Roompot buiten
11:04
-137
23:20
-102
Yerseke
00:10
-125
12:36
-155
Krammersluizen West
12:35
-140
Hoogwater
Vlissingen
04:52
198
17:11
205
Terneuzen
05:11
220
17:31
228
Hansweert
05:39
234
17:58
243
Roompot buiten
04:51
149
17:08
157
Yerseke
06:28
171
18:55
176
Krammersluizen West
05:58
154
18:54
157
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
I ONGUNSTIG
Wouter van Bernebeek
'@Weerplaza
We zitten tijdelijk in de zachte lucht.
Vandaag ligt de temperatuur rond
8 graden en daarbij is het tamelijk
bewolkt weer. Van tijd tot tijd valt er
wat regen, maar veel stelt het niet
voor. Komende nacht ontstaan er
grote verschillen in ons land. In het
noordoosten gaat het vriezen met
opklaringen, terwijl de temperatuur
elders nog boven nul ligt. Eerste
Kerstdag is het noorden koud met
vorst en zonnige perioden. Het
midden en zuiden hebben met
bewolking en neerslag te maken:
veelal regen, maar in een strook over
Midden-Nederland kan ook (natte)
sneeuwvallen. Op Tweede Kerstdag
neemt in het noordoosten de kans op
gladheid door ijzel toe, elders wordt
het dan zachter.
DAGRECORD Hoogst 15,3*0 in 1977 Laagst -10,8°C in 1946
GEMIDDELD Minimum 1,50 I Maximum 6,30
\&ARSCHAU
ZURICH
CANARISCHE
EILANDEN
TUN