E3
a
0
a
13
0
a
a
Kerstkrans van
Sashimi
Vandaag
7°
-3° 1
-4°
5^
-1°
O weerplaza
Download
de weer app
^3
k
k
k
k
12
Morgen
2° -
Woensdag
1°
Donderdag
Vrijdag
7°
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Kouder weer op
komst
Wat eten we vandaag?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
6
3
8
5
6
4
6
6
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
Woensdag
WEER IN EUROPA
O weerplaza
Donderdag
vC~' -Cs
MAANDAG 20 DECEMBER 2021 PC
Dit recept is verzorgd door:
EATERTAINMENT
Eatertainment biedt
inspiratie voor food
en lifestyle, online én
live in de winkel.
Op zoek naar verras
sende recepten afge
stemd op uw wen
sen? Van snelle
snack tot uitgebreid
diner, maar ook leuke
tips, workshops en
receptvideo's zijn te
vinden op:
eatertainment.nl
Scan
deze
code
Voor 4 personen
- 3 el sojasaus
- 2 el extra vergine olijfolie
- 150 gr tonijn
- 1 el zwarte sesamzaadjes
- 1 el witte sesamzaadjes
- 2 avocado's
- Spa van een limoen
- 1 tl wasabi
- 1 el mayonaise
- 150 gr wok garnalen
- 1 el olijfolie
- 150 gr zalm
- 5 radijsjes
- 3^ vel sushi nori
- 3^ komkommer
- 75 gr gemengde sla
- 50 gr wilde zalmeitjes
- 100 gr koelverse sojabonen
- Maak een marinade van 1/3 van de
sojasaus en de extra vergine olijfolie.
Leg de tonijn in de marinade en ma
rineer voor 5 minuten. Meng de
zwarte en witte sesamzaadjes op
een bord. Haal de tonijn uit de mari
nade en wentel door het sesamzaad
zodat alle kanten bedekt zijn. Bak de
tonijn in een hete koekenpan aan
beide kanten 1,5 minuut en zet apart.
- Halveer de avocado's in de lengte en
verwijder de pit. Prak het vruchtvlees
met een vork fijn. Voeg limoensap,
wasabi en mayonaise toe en meng
tot een gladde massa. Haal het avo
cadomengsel door een fijne zeef
voor een gladde crème. Houd je van
extra pittig? Voeg dan wat extra
wasabi toe aan de avocadocrème.
- Dep de garnalen droog. Verwarm de
olijfolie in een pan en bak de garna
len in 2 min. goudbruin. Snijd de
zalm, tonijn en radijsjes in dunne
plakken, het nori vel in dunne reep
jes en de komkommer met een dun
schiller in linten. Rol de komkommer
op tot kleine roosjes.
- Verdeel de gemengde sla als een
krans op een groot bord. Leg de
zalm in roosjes op de sla. Plaats de
tonijn en garnalen tussen de zalm.
Plaats de zalmeitjes, komkommer,
radijs, sojaboontjes, norireepjes en
avocadocrème tussen de vis.
Serveer met een extra bakje so
jasaus en resterende avocadocrème.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Neerslagkans 10%
iU Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
-(3> Neerslagkans 60%
Rotterdam
Zierikz
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Neerslagkans 85%
Zon: A 08:45 16:29
Maan: A 17:15 10:13
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 27 december
0 mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
08:58
09:25
09:52
08:49
10:19
10:16
02:38
02:58
03:29
02:38
04:15
04:21
cm
-175
-183
-194
-130
-147
-132
212
234
252
159
184
167
uur
21:10
21:40
22:05
21:04
22:30
22:26
14:53
15:15
15:45
14:51
16:32
16:41
cm
-166
-174
-185
-117
-135
-119
218
242
259
166
188
170
VANDAAG
MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
I ONGUNSTIG
Wouter van Bernebeek
@Weerplaza
Wolkenvelden en zon wisselen elkaar
af en het blijft maandag overal droog.
In het noordoosten komt lokaal wel
hardnekkige mist voor en daar wordt
het hooguit 2 graden boven nul,
elders ligt de middagtemperatuur
rond een graad of 6. De wind komt
uit het noordoosten en is veelal
zwak. Die noordoostenwind voert
de komende dagen steeds koudere
lucht aan. Komende nacht klaart het
breed op en dan gaat het regionaal
vriezen. De minima liggen tussen -2
en -6 graden met later in de nacht
vorming van (aanvriezende) mist.
Morgen overdag kan die mist lokaal
hardnekkig blijven hangen, elders
schijnt ook de zon. Het wordt tussen
-1 en +2 graden. Woensdag verandert
er weinig.
DAGRECORD Hoogst 13,9C in 1989 Laagst-15,1°C in 1938
GEMIDDELD Minimum 1,3^: I Maximum 6,5°C
10-
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
.LUXEMBURG 1'PRAAG
JS Wenen-
ZÜRICH BOEDAPEST