E3
0
13
0
0
0
sf
Dahl met zalm,
raita en rijst
5°
7°
10o
9°
O weerplaza
k
k
k
k
20
Vandaag
Vandaag
Morgen
Zondag
11°
Maandag
Morgen
Dinsdag
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Grote verschillen
vandaag
(\/oordeeluitjes nl
Bereidingswijze
Wat eten we vandaag?
Ingrediënten
WEER in de regio
5°
2°
2
6
5
6
4
8
5
4
8
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Zondag
Maandag
WEER IN EUROPA
Morgen
VRIJDAG 10 DECEMBER 2021 PC
- Snipper de ui en knoflook, rasp de
gember en wortel fijn en snijd de
courgette in blokjes van 1 cm. Verhit
de helft van de olie in een pan en
fruit de ui, knoflook, wortel en gem
ber op laag vuur samen met de kur
kuma, gemalen kardemom, en chili-
vlokken. Voeg daarna de courgette
toe en bak deze ongeveer 5 min.
mee.
- Voeg vervolgens de garam masala,
kokosmelk en de rode linzen toe.
Rasp het groen van de limoenschil
en voeg toe aan het geheel. Breng
op smaak met peper en zout. Kook
het geheel ca. 20 tot 30 min. op laag
vuur.
- Bereid ondertussen de rijst zoals
aangegeven op de verpakking. Be-
reid de raita door de munt fijn te
mengen en te mengen met Griekse
yoghurt, komijn, sap van een halve li
moen en honing.
- Bak op het laatst de zalm in een pan
met de overige olie op middelhoog
vuur. Bak eerst 4 tot 5 min. op de
huid, draai de vis vervolgens om en
bak nog eens 2 min. Hak de spinazie
grof en roer deze door de dahl en
laat slinken.
- Hak de pinda's grof en zet apart.
Serveer de dahl met rijst, verdeel de
zalm in stukjes over het gerecht en
garneer met verse koriander, ge
hakte pinda's en een partje limoen.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Dit recept is verzorgd door: eatertainment
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en
live winkelbeleving.
Op zoek naar
verrassende en
inspirerende
recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
eatertainment.nl
Voor 2 personen
- 1 ui
- teen knoflook
- 2 cm gember
- 150 gr wortel,
- y courgette
- 2 el olie
- 2 tl kurkuma
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 tl chilivlokken
- 2,5 tl garam masala
- 200 ml kokosmelk
- 100 gr rode linzen
- 1 limoen
- 150 gr rijst
- 4 takjes munt
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 tl komijn
- 1 tl honing
- 200 gr zalm
- 100 gr spinazie
- 1 takje koriander
- 30 gr pinda's
Neerslagkans 60%
<3^ Neerslagkans 20%
Rotterdam
Antwerpen
4° ïreda
Eindhoven
Neerslagkans 20%
Neerslagkans 20%
Rotterdam
Maan:
Zierikz
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Neerslagkans 20%
08:37 16:27
13:26 23:51
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 11 december
4 mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
00:04
00:35
00:59
01:30
01:36
06:19
06:42
07:15
06:19
07:52
08:01
cm
-146
-155
-168
-124
-108
189
209
226
137
167
152
uur
12:46
13:15
13:40
12:40
14:05
14:05
18:55
19:18
19:46
19:16
20:28
20:36
cm
-186
-195
-209
-144
-168
-154
201
222
242
153
183
170
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
I ONGUNSTIG
Johnny Willemsen
@Weerplaza
De zuidwestelijke helft heeft een
natte dag met regen en soms ook
natte sneeuw. Tijdens neerslag is
het slechts een graad of 2. In het
noorden en noordoosten blijft het
waarschijnlijk droog met zelfs wat
zonneschijn. Wel is het ook daar koud
met een matige oostenwind. Later
vandaag draait de wind in het westen
en zuiden naar het noordwesten
en kan aan zee fors uithalen. De
temperatuur loopt dan een aantal
graden op. In het zuidoosten valt
in de avond nog natte sneeuw en
vooral in de Limburgse heuvels kan
het eventjes wit worden. Morgen is
het grotendeels droog met wat zon
en wordt het 4 tot 7 graden. Vanaf
zondag is het beduidend zachter met
maxima rond 10 graden.
DAGRECORDI Hoogst 13,7^ in 1994 Laagst-10,7°C in 1945
GEMIDDELD Minimum 1,9°C Maximum 7,TC
35"
30
25
20
15
10
5-
o-
T
1"
.LUXEMBURG
JS MONCHÉN wemen
ZÜRICH *bOEDAPEST
Barchem Gelderland Nederland
Boetiek Hotel BonAparte****
V 2x overnachten
V 2x Gelders ontbijt
V 1x 3-gangen keuzemenu
V 1x 4-gangen verrassingsmenu
V Gratis gebruik zwembad,
sauna en meer...