E3 0 13 0 0 0 sf Dahl met zalm, raita en rijst 5° 7° 10o 9° O weerplaza k k k k 20 Vandaag Vandaag Morgen Zondag 11° Maandag Morgen Dinsdag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Grote verschillen vandaag (\/oordeeluitjes nl Bereidingswijze Wat eten we vandaag? Ingrediënten WEER in de regio 5° 2° 2 6 5 6 4 8 5 4 8 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Zondag Maandag WEER IN EUROPA Morgen VRIJDAG 10 DECEMBER 2021 PC - Snipper de ui en knoflook, rasp de gember en wortel fijn en snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit de ui, knoflook, wortel en gem ber op laag vuur samen met de kur kuma, gemalen kardemom, en chili- vlokken. Voeg daarna de courgette toe en bak deze ongeveer 5 min. mee. - Voeg vervolgens de garam masala, kokosmelk en de rode linzen toe. Rasp het groen van de limoenschil en voeg toe aan het geheel. Breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel ca. 20 tot 30 min. op laag vuur. - Bereid ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Be- reid de raita door de munt fijn te mengen en te mengen met Griekse yoghurt, komijn, sap van een halve li moen en honing. - Bak op het laatst de zalm in een pan met de overige olie op middelhoog vuur. Bak eerst 4 tot 5 min. op de huid, draai de vis vervolgens om en bak nog eens 2 min. Hak de spinazie grof en roer deze door de dahl en laat slinken. - Hak de pinda's grof en zet apart. Serveer de dahl met rijst, verdeel de zalm in stukjes over het gerecht en garneer met verse koriander, ge hakte pinda's en een partje limoen. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Dit recept is verzorgd door: eatertainment Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen eatertainment.nl Voor 2 personen - 1 ui - teen knoflook - 2 cm gember - 150 gr wortel, - y courgette - 2 el olie - 2 tl kurkuma - 1 tl gemalen kardemom - 1 tl chilivlokken - 2,5 tl garam masala - 200 ml kokosmelk - 100 gr rode linzen - 1 limoen - 150 gr rijst - 4 takjes munt - 4 el Griekse yoghurt - 1 tl komijn - 1 tl honing - 200 gr zalm - 100 gr spinazie - 1 takje koriander - 30 gr pinda's Neerslagkans 60% <3^ Neerslagkans 20% Rotterdam Antwerpen 4° ïreda Eindhoven Neerslagkans 20% Neerslagkans 20% Rotterdam Maan: Zierikz Breda Eindhoven Antwerpen Neerslagkans 20% 08:37 16:27 13:26 23:51 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 11 december 4 mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 00:04 00:35 00:59 01:30 01:36 06:19 06:42 07:15 06:19 07:52 08:01 cm -146 -155 -168 -124 -108 189 209 226 137 167 152 uur 12:46 13:15 13:40 12:40 14:05 14:05 18:55 19:18 19:46 19:16 20:28 20:36 cm -186 -195 -209 -144 -168 -154 201 222 242 153 183 170 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG I ONGUNSTIG Johnny Willemsen @Weerplaza De zuidwestelijke helft heeft een natte dag met regen en soms ook natte sneeuw. Tijdens neerslag is het slechts een graad of 2. In het noorden en noordoosten blijft het waarschijnlijk droog met zelfs wat zonneschijn. Wel is het ook daar koud met een matige oostenwind. Later vandaag draait de wind in het westen en zuiden naar het noordwesten en kan aan zee fors uithalen. De temperatuur loopt dan een aantal graden op. In het zuidoosten valt in de avond nog natte sneeuw en vooral in de Limburgse heuvels kan het eventjes wit worden. Morgen is het grotendeels droog met wat zon en wordt het 4 tot 7 graden. Vanaf zondag is het beduidend zachter met maxima rond 10 graden. DAGRECORDI Hoogst 13,7^ in 1994 Laagst-10,7°C in 1945 GEMIDDELD Minimum 1,9°C Maximum 7,TC 35" 30 25 20 15 10 5- o- T 1" .LUXEMBURG JS MONCHÉN wemen ZÜRICH *bOEDAPEST Barchem Gelderland Nederland Boetiek Hotel BonAparte**** V 2x overnachten V 2x Gelders ontbijt V 1x 3-gangen keuzemenu V 1x 4-gangen verrassingsmenu V Gratis gebruik zwembad, sauna en meer...

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 48