10 i ETEN IL PRANZO IN MIDDELBURG Het bescheiden Il Pranzo in Middelburg serveert stilletjes eenvoudige maar pico bello gerechten die rechtstreeks uit Frankrijk én Italië lijken te komen. MiddeIburg We kunnen na vijven de deur niet meer uit en de regen komt met bak ken uit de lucht. Chagrijn ligt op de loer. Maar we gaan niet bij de pakken neerzit ten. Dan beginnen we toch gewoon rond het middaguur aan drie gangen? Heel toepasselijk gaan we vandaag naar Il Pranzo. Wat betekent dat eigenlijk? De lunch! Alsof het zo had moeten zijn. Een maal binnen komen de lekkerste geuren ons tegemoet. We zien muren van ruw afgewerkte baksteen met daaraan ouderwetse lantaarns als verlichting. Onder een plafond met fraaie sierlijsten staan vier tafels met de afdruk van een Siciliaans dorpje. De Franse eigenaar- sinds-een-jaar Jeremy Martin heet ons ingeto gen welkom. Hij doet ons aan iemand denken. Wacht even. Vier tafels? Ja, dit restaurant is aan de kleine kant. In de MENU zomer staat buiten ook een terrasje. Dat kan nog best druk zijn, in je eentje. Want Jeremy doet alles zelf. We kiezen een van zijn tafels uit en zodra we zitten, wanen we ons op va kantie. De glazen lichte pinot grigio, zo goed als geruisloos geserveerd, dragen bij aan de feestvreugde. Als vanzelfsprekend krijgen we er een karaf kraanwater bij. Saluti! Wat is het voorgerecht? Uit het beknopte rijtje voorgerechten kiezen we een traditionele salade caprese. De een voudige combinatie van basilicum, mozzarella en tomaat is natuurlijk altijd lekker. We pro beren ook de provolone uit de oven. Verleide lijk en loeiheet staat de romige, nootachtige kaas voor onze neus te bubbelen. We krijgen er warm geroosterde focaccia met oregano en basilicum bij. Het is een feestelijke miniatuur kaasfondue. Van knorrigheid is nu echt geen sprake meer. Frankrijk blijkt gewoon om de hoek van de Middelburgse abdij te liggen. Frankrijk? Italië toch? 5 u <sr v° Nou, allebei eigenlijk. De menukaart bestaat inderdaad voor het grootste gedeelte uit Itali aanse pizza's en pasta's. Maar aan de weeksug- gesties valt duidelijk af te lezen dat er een Franse kok aan de kachel staat. Vertel. Hoe zijn de hoofdgerechten? Een van de weeksuggesties is tartiflette. Een traditioneel Frans aardappelgerecht met spek jes, ui en reblochon (een rauwmelkse kaas uit de Franse Savoie). Geen kandidaat voor een flitsdieet, wel vreselijk lekker. Zo'n gerecht waarvan je spontaan zin krijgt om je ski's te gen een Franse alp te parkeren en uit te buiken in een stralende winterzon. Dan de risotto met gekarameliseerde ui en gepocheerd ei. De risotto is fluweelzacht, zoetig door de ui en te gelijk hartig door het perfect gepocheerde ei. Hoe zou hij dat doen? Jeremy vertelt verlegen ('is het wel goed?') hoe hij het eitje heeft be reid. Het zijn troostrijke hoofdgerechten die zichtbaar met veel liefde worden klaarge maakt. DE REKENING (XQiLlïff) VRIJDAG 10 DECEMBER 2021 GO G Jeremy in de keuken van II Pranzo. FOTO'S DIRK JAN GJELTEMA Jeremy Martin ser veert tartiflette en een pizza. II Pranzo is simpelweg stee Noortje de Kroo Il Pranzo serveert van dinsdag tot en met zaterdag drie wisselende week- gerechten. Bijvoorbeeld pasta met varkensprocu reur en mosterds aus voor 14,50 of een risotto voor 13,50. Op de vaste kaart staan simpele Itali aanse salades, piz za's en pasta's. Er zijn vier voorge rechten, die kosten ongeveer 7,00. De prijs van een pizza of pasta schommelt rond de 10,00. O O®' II Pranzo Lange Delft 125 to' .0® c^ 3 glazen witte wijn 9,75 1 salade caprese 7,00 1 provolone 7,00 1 weekgerecht 15,50 1 week risotto 13,50 1 panna cotta 5,50 1 tiramisu 5,50 2 espresso 4,00 Totaal 67,75 Tartiflette met salade.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 38