m
Indiase mulligatawny
met mangochutney
Kleine wonnen
SOEP
FABRIEKJE
urn
-
Volgend jaar is het feest. In
1922 zorgde ons eigen Honig
voor een wereldprimeur door
krulvermicelli te introduce
ren. Deze was vast niet zo
populair geworden als men
had geweten wat vermicelli in
het Italiaans betekent: 'kleine
wormen'. Nu valt het begrip
'wereldprimeur' te betwisten,
maar vast staat dat het eerste
pakje droge soep waarmee
Nederland in 1930 kennis
maakte, vermicellisoep was.
Van Honig.
"S
ZUID-AFRIKAANSE
PINDASOEP
Exotische Heerlijkheid
Niet zelf soep maken en toch
lekker eten? Dan zijn de soe
pen van de Kleinste Soep-
fabriek misschien wat voor je.
Daar maken ze hun bouillons
met fairtrade en biologische
ingrediënten. Online bestel
len kan. Ook veel natuur-
winkels verkopen ze. Een
aantal van de soepen heeft
inmiddels ook al de weg naar
de grootgrufter gevonden.
Jumbo heeft ze in 90 van hun
filialen in het assortiment.
kleinstesoepfabriek.nl
y-
'Wt.
V-
VOOR- OF LUNCHGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD
15 minuten en
45 minuten wachttijd
INGREDIËNTEN
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
1 winterpeen, in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij, in kleine
blokjes
4 tenen knoflook, fijn gehakt
2 el gemberwortel, fijn geraspt
2% tl kerriepoeder
H tl cayennepeper
4 kippendijfilets
1% l kippenbouillon
100 g rode linzen
2 friszure appels (granny smith),
geschild, in blokjes
citroensap
mangochutney
100 ml kokoscrème
handvol korianderblaadjes
WIJNTIP
Amuse 2020,
Viognier, Pays
d'Oc, Frankrijk
(wit) Aldi 5,99
RECEPT UIT
Bouillon van
Jean Beddington,
Culinair Karakter
29,99
Verhit de olie in een pan en fruit de ui, winterpeen,
bleekselderij en knoflook 5 minuten. Neem 2 eet
lepels van de groenten eruit en houd apart.
Voeg de gember, kerriepoeder en cayennepeper toe
en meng met de groenten in de pan.
Voeg de kippendijen toe en bak ze kort aan in het
mengsel. Giet de bouillon erover en laat 30 minuten
sudderen. Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen.
Voeg de linzen en appel toe aan de soep en kook 'm
nog twintig minuten. Pureer met een staafmixer de
soep tot gewenste gladheid. Pluk de kip en doe deze
samen met de apart gehouden groenten terug in de
soep.
Breng de soep op smaak met citroensap, mango
chutney, zout en vers gemalen zwarte peper. Verdeel
over de soepkommen en garneer elke portie met een
lepel kokoscrème en wat korianderblaadjes.
28