m Indiase mulligatawny met mangochutney Kleine wonnen SOEP FABRIEKJE urn - Volgend jaar is het feest. In 1922 zorgde ons eigen Honig voor een wereldprimeur door krulvermicelli te introduce ren. Deze was vast niet zo populair geworden als men had geweten wat vermicelli in het Italiaans betekent: 'kleine wormen'. Nu valt het begrip 'wereldprimeur' te betwisten, maar vast staat dat het eerste pakje droge soep waarmee Nederland in 1930 kennis maakte, vermicellisoep was. Van Honig. "S ZUID-AFRIKAANSE PINDASOEP Exotische Heerlijkheid Niet zelf soep maken en toch lekker eten? Dan zijn de soe pen van de Kleinste Soep- fabriek misschien wat voor je. Daar maken ze hun bouillons met fairtrade en biologische ingrediënten. Online bestel len kan. Ook veel natuur- winkels verkopen ze. Een aantal van de soepen heeft inmiddels ook al de weg naar de grootgrufter gevonden. Jumbo heeft ze in 90 van hun filialen in het assortiment. kleinstesoepfabriek.nl y- 'Wt. V- VOOR- OF LUNCHGERECHT VOOR 4 PERSONEN BEREIDINGSTIJD 15 minuten en 45 minuten wachttijd INGREDIËNTEN 2 el zonnebloemolie 1 ui, gesnipperd 1 winterpeen, in kleine blokjes 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes 4 tenen knoflook, fijn gehakt 2 el gemberwortel, fijn geraspt 2% tl kerriepoeder H tl cayennepeper 4 kippendijfilets 1% l kippenbouillon 100 g rode linzen 2 friszure appels (granny smith), geschild, in blokjes citroensap mangochutney 100 ml kokoscrème handvol korianderblaadjes WIJNTIP Amuse 2020, Viognier, Pays d'Oc, Frankrijk (wit) Aldi 5,99 RECEPT UIT Bouillon van Jean Beddington, Culinair Karakter 29,99 Verhit de olie in een pan en fruit de ui, winterpeen, bleekselderij en knoflook 5 minuten. Neem 2 eet lepels van de groenten eruit en houd apart. Voeg de gember, kerriepoeder en cayennepeper toe en meng met de groenten in de pan. Voeg de kippendijen toe en bak ze kort aan in het mengsel. Giet de bouillon erover en laat 30 minuten sudderen. Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen. Voeg de linzen en appel toe aan de soep en kook 'm nog twintig minuten. Pureer met een staafmixer de soep tot gewenste gladheid. Pluk de kip en doe deze samen met de apart gehouden groenten terug in de soep. Breng de soep op smaak met citroensap, mango chutney, zout en vers gemalen zwarte peper. Verdeel over de soepkommen en garneer elke portie met een lepel kokoscrème en wat korianderblaadjes. 28

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 108