20 Stedentrips Huisgenoten Survivaltrend OP ALLES VOORBEREID 'In een ijskoud atelier maakten we een iglo van papier' Eindelijk heb ik weer een zakmes. Ooit kreeg ik er een van m'n ouders, onderdeel van de opvoeding. Dat zak mes is natuurlijk allang verdwenen in de loop van het leven. Dus kocht ik er laatst een op weg naar de camping. Aldaar zochten we takken waaraan ik vlijm scherpe punten sneed. Mijn jongens en hun kompanen roosterden avonden lang knoeperds van marshmallows boven het kampvuur. Ik moest eraan denken toen ik op pagina 28 las hoe correspondent Karlijn van Houwelingen leert survivallen in de rimboe. Tak ken snijden om konijnenvallen te maken, warm blijven onder bladeren. Je voor bereiden op een noodtoestand, het is serious business in Amerika. Er worden voedsel pakketten verkocht voor 9000 dollar, 25 jaar houdbaar. Anderen leggen bunkers aan, compleet met sauna en filmzaal. Net als Karlijn raak ik de weg kwijt als Google Maps hapert en qua survivallen is het enige dat in de buurt komt een nacht in het winterse Gent, tientallen jaren geleden. In het ijskoude atelier van een vriend bouwden we een iglo van papier. Waarin het met een kacheltje nog best aangenaam werd. Kortom: survival ervaring nul. Intussen doet mijn zakmes alleen nog dienst bij de lunch, om crackers te smeren. Ik ga maar eens op zoek naar een zakmes voor mijn jongens. Zij hebben er vast meer talent voor, een kompas en verrekijker hebben ze al. Parijs is prachtig, maar waarom niet een keer naar Assen of Hoorn? Mijn weekend Zin in Jan Rot Lucinda Brand Correspondent Karlijn leert voedsel verstoppen en konijnen vangen Student Teun woont prima tussen mensen met dementie in verpleeghuis Voorhoeve MEZZA 3 Sara van Gorp (47) Chef Mezza en moeder van twee zonen van 7 en 11. 24 4 7 Heleen van Royen 8 11 Egbert Jan 12 Interview Plien Bianca 19 Geld Geluk 34 Interview Jim en Dolf Jansen 36 Mezza Boek van de Maand 38 Nu lezen 39 Mijn boek Ronald Giphart 40 41 Puzzels 45 BV De Liefde 46 Hemd van het lijf COLOFON Chef Mezza Sara van Gorp Art director Henk Marseille Redactie Charlotte van Genderen, Mayee Macco (stagiair), Jolanda van der Ploeg (frl), Ruud Roodhorst, Mark Roos (chef), Els Rozenbroek (frl) Vormgeving Ron de Hoog (frl),Très Melis (frl) Beeldredacteur Marcel Wagenaar REAGEREN? mezza@dpgmedia.nl Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter 28

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 83