20
Stedentrips
Huisgenoten
Survivaltrend
OP ALLES
VOORBEREID
'In een
ijskoud
atelier
maakten
we een iglo
van papier'
Eindelijk heb ik weer een zakmes.
Ooit kreeg ik er een van m'n ouders,
onderdeel van de opvoeding. Dat zak
mes is natuurlijk allang verdwenen in de
loop van het leven. Dus kocht ik er laatst
een op weg naar de camping. Aldaar
zochten we takken waaraan ik vlijm
scherpe punten sneed. Mijn jongens en
hun kompanen roosterden avonden lang
knoeperds van marshmallows boven het
kampvuur.
Ik moest eraan
denken toen ik op
pagina 28 las hoe
correspondent
Karlijn van
Houwelingen
leert survivallen
in de rimboe. Tak
ken snijden om
konijnenvallen te
maken, warm
blijven onder
bladeren. Je voor
bereiden op een
noodtoestand, het
is serious business
in Amerika. Er
worden voedsel
pakketten verkocht voor 9000 dollar, 25
jaar houdbaar. Anderen leggen bunkers
aan, compleet met sauna en filmzaal.
Net als Karlijn raak ik de weg kwijt als
Google Maps hapert en qua survivallen is
het enige dat in de buurt komt een nacht
in het winterse Gent, tientallen jaren
geleden. In het ijskoude atelier van een
vriend bouwden we een iglo van papier.
Waarin het met een kacheltje nog best
aangenaam werd. Kortom: survival
ervaring nul. Intussen doet mijn zakmes
alleen nog dienst bij de lunch, om
crackers te smeren. Ik ga maar eens op
zoek naar een zakmes voor mijn jongens.
Zij hebben er vast meer talent voor, een
kompas en verrekijker hebben ze al.
Parijs is prachtig, maar waarom niet
een keer naar Assen of Hoorn?
Mijn weekend
Zin in
Jan Rot
Lucinda Brand
Correspondent Karlijn leert voedsel
verstoppen en konijnen vangen
Student Teun woont prima tussen mensen met dementie
in verpleeghuis Voorhoeve
MEZZA 3
Sara van Gorp (47)
Chef Mezza en moeder van
twee zonen van 7 en 11.
24
4
7
Heleen van Royen
8
11
Egbert Jan
12
Interview Plien Bianca
19
Geld Geluk
34
Interview
Jim en Dolf Jansen
36
Mezza Boek van de
Maand
38
Nu lezen
39
Mijn boek
Ronald Giphart
40
41
Puzzels
45
BV De Liefde
46
Hemd van het lijf
COLOFON
Chef Mezza Sara van Gorp
Art director Henk Marseille
Redactie Charlotte van Genderen,
Mayee Macco (stagiair), Jolanda van der
Ploeg (frl), Ruud Roodhorst,
Mark Roos (chef), Els Rozenbroek (frl)
Vormgeving Ron de Hoog (frl),Très
Melis (frl) Beeldredacteur
Marcel Wagenaar
REAGEREN?
mezza@dpgmedia.nl
Volg ons op Facebook,
Instagram en Twitter
28