Marit van Egmond wil met
Albert Heijn de beweging naar
beter eten versnellen
Nog nooit voelden zoveel mensen
ae wens om het beter te doen
Samen kunnen we een grote en
inspirerende beweging creëren
ADVERTENTIE
Op pad met bioloog
Auke-Florlan Hlemstra
r*..-, gt-
V*-
Samen op weg naar beter eten
132 pagina's met interviews,
vergezichten, prachtige foto's
en recepten
Slmen°^SnMr
De toekomst op je bord
Kom naar het AH Beter Eten Festival
Op 21 en 22 Januari organiseert Albert Heijn
In Expo Haarlemmermeer het eerste Beter
Eten Festival. Voor iedereen die nieuwsgierig
is in wat voeding voor jezelf en de omgeving
kan betekenen. Laatje inspireren door
topsprekers. Beleef interactieve workshops.
En proef het voedsel van nu en morgen.
Kijk op ah.nl/betereten
De wereld van eten en drinken
is volop in beweging. Steeds
meer mensen zien hoe
bepalend de keuzes zijn die
we maken op ons bord. We
beseffen dat voeding voor een belangrijk
deel bepaalt hoe we in ons vel zitten. Dat
het een rol speelt in hoe we in de samen
leving met elkaar verbonden zijn. En dat
de manier waarop we ons
voedsel produceren nauw samenhangt
met de toekomst van onze planeet.
Ik geloof dat we op een kantelpunt staan.
Nog nooit voelden zoveel mensen de
wens om In beweging te komen. We heb
ben behoefte aan een voedselsysteem
dat bijdraagt aan een gezondere levens
stijl. Dat helpt om alle verschillende
mensen en culturen te verbinden. En
dat ervoor zorgt dat we de wereld beter
achterlaten voor generaties na ons. De
tijd Is rijp om samen op weg te gaan
naar beter eten.
Die beweging wil ik met Albert Heijn
versnellen. We vullen dagelijks zo'n
6 miljoen borden en dat schept een
grote verantwoordelijkheid. Al Jaren zet
ten we flinke stappen. We halen suiker,
zout en vet uit onze producten. Al onze
winkels draaien op groene energie. We
maken ons sterk om voedselverspil-
ling en de hoeveelheid plastic in onze
verpakkingen te verminderen. En samen
met meer dan 1000 vaste Nederlandse
boeren en telers leggen we de lat
steeds hoger als het gaat om dieren
welzijn, biodiversiteit en C02-reductie.
Voorde inspanningen die daarvoor
nodig zijn, betalen we onze boeren en
telers extra. Dat biedt zekerheid, zodat
ze kunnen investeren in hun bedrijven.
Ik ben trots op alle stappen die we zetten,
maar Ik realiseer me tegelijkertijd dat het
niet genoeg is. Als Albert Heijn moeten we
meer doen. En dat gaan we ook doen.
Maar we kunnen het niet alleen. Beter
eten Is Iets van ons allemaal: van super
markten, de overheid, producenten
en consumenten. Ons bord vormt een
spiegel van wie wij met z'n allen zijn en
alleen samen kunnen we bouwen aan
een gezondere, socialere en duurzamere
samenleving. En het mooie Is: ledereen
kan op zijn eigen manier Iets doen.
Elke stap in de goede richting telt en
de optelsom van al onze persoonlijke
keuzen bepaalt welke kant we opgaan
en hoe snel de reis zal gaan. Met elkaar
kunnen we - figuurlijk - onze wereld
mooier eten. Daar ben Ik van overtuigd.
Alles begint met de eerste stap. Of in dit
geval de eerste hap.
Marit van Egmond
CEO Albert Heijn
Lees nu het gratis e-boek over de
toekomst van ons eten
Samen op weg naar beter eten is een boek over
hoe we onze samenleving gezonder, socialer en
duurzamer kunnen maken. Albert Heijn-CEO
Marit van Egmond voert mooie gesprekken
met Marcel Levi, Ahmed Aboutaleb en
Louise 0. Fresco. Je vindt Interviews met food
futurist Chloé Rutzerveld, kweekvleesprofessor
Mark Post en andere voedselveranderaars.
Maak en proef de recepten van de toekomstl
Scan de QR-code of ga naar
ah.nl/betereten