Marit van Egmond wil met Albert Heijn de beweging naar beter eten versnellen Nog nooit voelden zoveel mensen ae wens om het beter te doen Samen kunnen we een grote en inspirerende beweging creëren ADVERTENTIE Op pad met bioloog Auke-Florlan Hlemstra r*..-, gt- V*- Samen op weg naar beter eten 132 pagina's met interviews, vergezichten, prachtige foto's en recepten Slmen°^SnMr De toekomst op je bord Kom naar het AH Beter Eten Festival Op 21 en 22 Januari organiseert Albert Heijn In Expo Haarlemmermeer het eerste Beter Eten Festival. Voor iedereen die nieuwsgierig is in wat voeding voor jezelf en de omgeving kan betekenen. Laatje inspireren door topsprekers. Beleef interactieve workshops. En proef het voedsel van nu en morgen. Kijk op ah.nl/betereten De wereld van eten en drinken is volop in beweging. Steeds meer mensen zien hoe bepalend de keuzes zijn die we maken op ons bord. We beseffen dat voeding voor een belangrijk deel bepaalt hoe we in ons vel zitten. Dat het een rol speelt in hoe we in de samen leving met elkaar verbonden zijn. En dat de manier waarop we ons voedsel produceren nauw samenhangt met de toekomst van onze planeet. Ik geloof dat we op een kantelpunt staan. Nog nooit voelden zoveel mensen de wens om In beweging te komen. We heb ben behoefte aan een voedselsysteem dat bijdraagt aan een gezondere levens stijl. Dat helpt om alle verschillende mensen en culturen te verbinden. En dat ervoor zorgt dat we de wereld beter achterlaten voor generaties na ons. De tijd Is rijp om samen op weg te gaan naar beter eten. Die beweging wil ik met Albert Heijn versnellen. We vullen dagelijks zo'n 6 miljoen borden en dat schept een grote verantwoordelijkheid. Al Jaren zet ten we flinke stappen. We halen suiker, zout en vet uit onze producten. Al onze winkels draaien op groene energie. We maken ons sterk om voedselverspil- ling en de hoeveelheid plastic in onze verpakkingen te verminderen. En samen met meer dan 1000 vaste Nederlandse boeren en telers leggen we de lat steeds hoger als het gaat om dieren welzijn, biodiversiteit en C02-reductie. Voorde inspanningen die daarvoor nodig zijn, betalen we onze boeren en telers extra. Dat biedt zekerheid, zodat ze kunnen investeren in hun bedrijven. Ik ben trots op alle stappen die we zetten, maar Ik realiseer me tegelijkertijd dat het niet genoeg is. Als Albert Heijn moeten we meer doen. En dat gaan we ook doen. Maar we kunnen het niet alleen. Beter eten Is Iets van ons allemaal: van super markten, de overheid, producenten en consumenten. Ons bord vormt een spiegel van wie wij met z'n allen zijn en alleen samen kunnen we bouwen aan een gezondere, socialere en duurzamere samenleving. En het mooie Is: ledereen kan op zijn eigen manier Iets doen. Elke stap in de goede richting telt en de optelsom van al onze persoonlijke keuzen bepaalt welke kant we opgaan en hoe snel de reis zal gaan. Met elkaar kunnen we - figuurlijk - onze wereld mooier eten. Daar ben Ik van overtuigd. Alles begint met de eerste stap. Of in dit geval de eerste hap. Marit van Egmond CEO Albert Heijn Lees nu het gratis e-boek over de toekomst van ons eten Samen op weg naar beter eten is een boek over hoe we onze samenleving gezonder, socialer en duurzamer kunnen maken. Albert Heijn-CEO Marit van Egmond voert mooie gesprekken met Marcel Levi, Ahmed Aboutaleb en Louise 0. Fresco. Je vindt Interviews met food futurist Chloé Rutzerveld, kweekvleesprofessor Mark Post en andere voedselveranderaars. Maak en proef de recepten van de toekomstl Scan de QR-code of ga naar ah.nl/betereten

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 10