OLIFANTEN
IN OPTOCHT
TIP3»
VANDE
WEEK
LEZERS
Groenten
nagaren is
besparen
Ook een tip?
3X LEREN OVER JE BREIN
#brainWAVE
Charlotte Labee is brain
balance expert en neemt je
op 19 september mee in de
wereld van je brein. Host
van de middag is Humberto
Tan. Tickets via charlotte-
labee.com, het evenement
is in de theaterzaal van
Ahoy Rotterdam, 45
Brein Museum
Hoe zit het met je grote
hersenen, kleine hersenen
en hersenstam? Hoeveel
miljard zenuwcellen zijn
in de weer om ons de meest
basale taken te laten uit
voeren? Je leert het met de
3D-audiotour Brein Museum.
hersenstichting.nl
Hidden Brain
De Amerikaanse schrijver
Shankar Vedantam is gefas
cineerd door de hersenen.
In zijn uitgebreide podcast-
serie behandelt hij vele
onderwerpen: van de
opbouw van de hersenen
tot ingesleten patronen.
Via de Podcast App en Spotify
KRITISCHE
GASTEN
8
KAREL AKSE (71)
uit Bodegraven:
'Ik wil graag een
bespaartip met de
lezers van Mezza
delen op het gebied
van koken. Je zet
groenten op met
weinig water en laat
dit 7 minuten koken.
Draai daarna
de warmtebron
onder de pan uit
en laat de groenten
zo'n 7 minuten
nagaren.
Zo hoef je de kook
plaat of het gas
maar kort aan te
zetten, in plaats
van 15 of 20 minu
ten. Deze tip werkt
trouwens ook prima
bij het koken van
aardappels, kan
ik uit eigen ervaring
vertellen.'
Stuur 'm naar
mezza@dpgmedia.nl
ziNin
Na New York, Londen en Bangkok
strijkt de wereldtentoonstelling
Elephant Parade voor de tweede keer
neer in Twente. Er zijn 65 olifanten-
beelden te zien van bekende ontwer
pers als Diane von Fürstenberg en
Jan des Bouvrie, maar ook van lokale
kunstenaars onder wie René Leuveld
(boven). t/m 31 oktober, elephant-
parade.com, ootmarsum-dinkelland.nl
LU
I
cc
I
LO
Z)
Z)
Manon Proper heeft
kritisch publiek in
haar keuken: haar
jonge twee- én drie
ling keuren dagelijks
haar gerechten.
Voor Bistro Manon
verzamelde ze de
recepten. Ze zijn niet
specifiek voor jonge
gezinnen, wel gericht
op gezond, flexibel
en snel, want wie
heeft er nog tijd om
dagelijks uren
in de keuken
te staan?
Bistro Manon,
Good Cook,
25,95