12 Op dieet? Begin er niet aan Jamie Oliver Kysia Hekster DE VIEZE VIJF MINUTEN 'Ja, het is De repliek van de fijn soms junioren: dat ik los te laten' en dat dat niet Ik verheug me dagenlang op de komst van mijn jongens. Kletsen, klooien, keten. Jammer eigenlijk, dat er ook dan opgevoed moet worden. Omdat ik ze de helft van de tijd niet zie, zou ik in de tijd die we samen hebben het liefst willen dat streng zijn niet bestaat. We eten samen, de eerste avond. En ook dan: 'We beginnen pas met eten als iedereen aan tafel zit.' 'Even rechtop zitten.' 'Niet met de ellebogen op tafel, en nee, een servetje eronder telt niet.' Sfeerverhogend is het niet. Maar: 'Later ben je blij dat je netjes hebt leren eten.' toch weet dat ze iets helemaal „et|es kunnen eten, betekent dat ze het dan ook altijd moeten doen. Dat ik grinnik, spoort aan. 'Ah mam, vandaag gewoon even niet, oké?' Helaas voor de smeekbede. Maar Ik weet ook hoe fijn het Is soms Iets even helemaal los te laten. Een heel pak Toffifee leegeten. De wekker niet zetten, drie keer omdraaien en daarna in bed drie kranten lezen. Dus aan tafel pak ik de timer en zet 'm op vijf minuten. Minuten waarin de jongens liggend op tafel mogen eten, compleet met kussens erbij. Boeren met ongekende overgave. En met volle mond praten alsof ze nooit anders deden. Voila, De Vieze Vijf Minuten. Een nieuwe traditie. Maar wel een zonder regelmaat, want ik ben best blij als die vieze minuten voorbij zijn. Lees op pagina 24 het interview met Jamie Oliver die het boek Samen eten maakte, met makkelijke recepten. Hij heeft zowaar vijf kinderen aan tafel, waar hij smakelijk over vertelt. MEZZA 3 Dankzij de lockdown niet langer de man die op zondag het vlees snijdt 'Zat ik opeens in een kast omdat het koningspaar eraan kwam' Sara van Gorp (47) Chef Mezza en moeder van twee zonen van 7 en 11. Mijn weekend Heleen van Royen Zin in Egbert Jan Geld Geluk Herboren na borstoperatie De Hamersma's gaan vega Boeken Erwin Roebroeks Nu lezen Mijn boek Margot Vanderstraeten Jan Rot Puzzels BV De Liefde Hemd van het lijf Maarten Heijmans COLOFON Chef Mezza Sara van Gorp Art director Henk Marseille Redactie Charlotte van Genderen, Mayee Macco (stagiair), Jolanda van der Ploeg (frl), Ruud Roodhorst, Mark Roos (chef), Els Rozenbroek (frl) Vormgeving Annemarie Kleywegt (frl) Beeldredacteur Marcel Wagenaar REAGEREN? mezza@dpgmedia.nl Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 83