O weerplaza
es
21°
13°
20)°
12°
19°
12°
Weeradvies
B5l
ES
20 RECEPT WEER
Fruits de mer
Download
de weer app
Vandaag
Morgen
Vandaag
Zaterdag
Zondag
Maandag
Waterstanden
Morgen
Zon/maan
De luchtdruk stijgt
Neerslag
4
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
WEER IN EUROPA
o"b
9
8
8
8
10
9
10
10
9
10
10
10
O weerplaza
Vandaag
Morgen
Zaterdag
Zondag
donderdag 16 september 2021
PC
Dit recept is verzorgd door:
EATERTAINMENT
citroenrasp, extra-vergine olijfolie,
zwarte peper en het zeezout in een
kom. Roer door en voeg het sap van
een halve citroen toe. Serveer de
rest van de citroen eventueel in
schijfjes bij de fruits de mer.
- Serveer de allioli in een schaaltje.
Vul een groot (diep) bord of schaal
met ijsklontjes. Verdeel de garnalen,
coquilles, mosselen, maïskolven,
zeekraal, surimi, wakame, ansjovis,
rivierkreeftjes en viseitjes over het
ijs. Zet de schaaltjes met vinaigrette
en allioli ertussen.
- Serveer koud en eventueel met
extra brood.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 2 personen
- 8 coquilles
- 8 reuzegarnalen, ongepeld
- Olijfolie, peper en zout
- 500 gr mosselen
- 2 maïskolven
- 2 el kruidenboter
- 100 gr zeekraal
- 5 takjes platte peterselie
- 10 gr bieslook
- 5 takjes dille, 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- 4 el olijfolie extra vergine
- 1 tl grof zeezout
- 60 gr allioli
- 100 gr surimiflakes
- 125 gr wakame
- 100 gr ansjovis, vers
- 100 gr rivierkreeftjes
- 50 gr viseitjes
- 1 zak ijsklontjes
- Ontdooi de coquilles. Besprenkel de
garnalen en coquilles met olijfolie,
peper en zout. Bak de garnalen
ongeveer 4 minuten in een pan op
hoog vuur. Haal de garnalen uit de
pan en bak de coquilles in dezelfde
pan in ongeveer 1-2 minuten aan
beide kanten gaar. Zet apart.
- Bereid de mosselen volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
Blancheer de maïskolven, snijd in
stukken en gril met de kruidenboter
in een grillpan. Blancheer de
zeekraal 3 minuten in hetzelfde
kookvocht als van de maïs. Laat
uitlekken.
- Snijd voor de vinaigrette de
peterselie, bieslook en dille fijn. Pel
en snipper de knoflook. Rasp het
gele gedeelte van de schil van de
citroen. Meng de kruiden, knoflook,
Neerslagkans 20% Neerslagkans 10%
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
04:30
04:44
05:10
04:39
05:40
Krammersluizen West 05:28
cm
-134
-142
-153
-103
-123
-111
uur
17:15
17:45
18:05
17:28
18:24
18:15
cm
-138
-145
-156
-106
-124
-113
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
o g Breda
Eindhoven
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen 10:46 146 23:26 168
Terneuzen 11:05 166 23:46 188
Hansweert --11:35 181
Roompot buiten 10:55 109 23:35 131
Yerseke 12:06 131
Krammersluizen West 12:00 124
Neerslagkans 30%
Neerslagkans 30%
Neerslagkans 40%
Johnny Willemsen
@Weerplaza
Vandaag is het eerst bewolkt
met vooral in de ochtend in de
noordoostelijke helft van het land af
en toe een spat regen. Op veruit de
meeste plaatsen blijft het droog en
in de loop van de dag komt de zon
vanuit het westen soms tevoorschijn.
Met 18 tot 21 graden en een zwakke
tot matige noordwestenwind is het
vrij aangenaam voor half september.
De kans op regen is vrijdag en in het
weekend klein doordat de luchtdruk
stijgt. Een hogedrukgebied zorgt
ook voor rustige omstandigheden
daardoor zijn in de nacht en vroege
ochtend mistvelden mogelijk. Op
sommige plaatsen bepalen wolken
de hele dag het weerbeeld, maar er
zijn ook regio's met zonneschijn in de
middag.
DAGRECORD Hoogst 28,9'C in 1947 Laagst-0,7°C in 1971
GEMIDDELD Minimum 9,7°C I Maximum 19,4°C
Zon: A 07:16 19:51
Maan: A 18:32 00:58
Volgende maanfase:
Volle maan - 21september
Omm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35"
30
25
20
15
10-
PRAAG
WENEN
BOEDAPEST
ZÜR1CH