a a O weerplaza 12 RECEPT WEER Empanada's de pino 21° 15° k Download de weer app Vandaag Morgen Woensdag Donderdag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies k Rustig septemberweer 4 Vrijdag WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio o"b 8 9 10 4 9 10 10 9 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Woensdag Donderdag WEER IN EUROPA O weerplaza maandag 13 september 2021 Dit recept wordt verzorgd door Maggi Empanada's de pino is een typisch Chi- leens gerecht. Dit populaire deeghapje wordt gevuld met een mix van gekruid ge hakt, olijven en als verrassing in het mid den een gekookt ei! Leuk om te serveren tijdens een borrel of feestje. - 12 zwarte olijven Voor 12 porties in plakjes, uitgelekt Vulling - 3 eieren, empanada's hardgekookt - 2 uien - Peper en zout - 1 el olie - 500 gr mager deeg rundergehakt 235 ml melk 1 el - 1 el paprikapoeder om te bestrijken - 1 tl komijnpoeder 115 gr boter, onge- - 1 tl chilipoeder zouten - 75 ml Maggi V/2 tl zout Runderbouillon 3 eidooiers - 1 el bloem 625 gr bloem - Snipper de uien. Verhit de olie en fruit de ui aan. Rul het gehakt en breng op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper. Voeg de bloem toe en meng dit met het gehakt. Laat de bloem kort garen en schenk de runderbouillon erbij. Laat het geheel 5 min. inkoken en laat afkoelen. - Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de melk in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de boter en het zout toe. Zet het vuur uit wanneer de boter is gesmolten en koel terug totdat het mengsel handwarm is. - Voeg 2 eidooiers toe en roer door elkaar. Voeg het melkmengsel toe aan de bloem en meng door elkaar. Kneed het deeg tot een zacht en soepel deeg in ongeveer 10 min. - Rol het deeg uit tot een lange rol en verdeel in 12 stukken. Rol daar balletjes van. Rol met een deegroller de balletjes uit tot een cirkel met een diameter van 15 cm. Verdeel 1 el van de vulling in de bovenste helft van de cirkel. Gebruik niet te veel vulling, anders loopt deze eruit. - Pel de hardgekookte eieren en snijd in vieren. Verdeel de eierpartjes en olijven over de vulling. Maak de rand van het deeg nat en vouw het deeg over de vulling. Druk de randen stevig aan. Tip: gebruik hiervoor een vork. - Kluts het overige eigeel en 1 el melk door elkaar en bestrijk de empanada's hiermee. Bak de empanada's in 30 min. goudbruin in het midden van de oven. ^2 Neerslagkans 10% Neerslagkans 70% Neerslagkans 60% {2^ Neerslagkans 20% ^3 Neerslagkans 20% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda o Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 07:11 19:59 Maan: A 15:30 23:05 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 13 september 0mm Vandaag 10 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 01:16 -198 13:26 -168 Terneuzen 01:45 -209 13:58 -179 Hansweert 02:08 -221 14:25 -192 Roompot buiten 00:59 -149 13:25 -120 Yerseke 02:30 -166 14:45 -139 Krammersluizen West 02:26 -151 14:40 -126 Hoogwater Vlissingen 07:06 219 19:29 217 Terneuzen 07:27 239 19:49 239 Hansweert 07:58 250 20:21 251 Roompot buiten 07:05 165 19:29 165 Yerseke 08:52 182 21:06 185 Krammersluizen West 09:07 160 20:51 166 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Matthjjs van der Linden '@Weerplaza Vandaag begint de dag met veel wolkenvelden, mogelijk is het ook nevelig, maar het is wel droog. In de loop van de dag is er steeds meer ruimte voor de zon en de noordoostenwind is zwak van kracht. De temperatuur stijgt naar 18 graden in het Waddengebied, tot 21 graden in Limburg. Daarmee is het lekker weer. In de nacht koelt het af naar 9 tot 13 graden. Morgen voert een oosten- tot zuidoostenwind warme lucht aan, waardoor de temperatuur stijgt naar 22 tot 25 graden. Later op de dag krijgen we vanuit het zuiden te maken met pittige regen- en onweersbuien. Vanaf woensdag doet de temperatuur een stapje terug. Het is licht wisselvallig weer met kans op bui. DAGRECORDI Hoogst31,2'C in2016 Laagst2,6°Cin 1906 GEMIDDELD Minimum 9,7°C I Maximum 19,4°C LONDEN AMST LUXEMBURG MÜNCHEN 1CH J BELGRADO SOFIA TIRANA ALLÖRCA GIERS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 32