a
a
O weerplaza
12 RECEPT WEER
Empanada's de pino
21°
15°
k
Download
de weer app
Vandaag
Morgen
Woensdag
Donderdag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
k
Rustig
septemberweer
4
Vrijdag
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
o"b
8
9
10
4
9
10
10
9
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
Woensdag
Donderdag
WEER IN EUROPA
O weerplaza
maandag 13 september 2021
Dit recept wordt verzorgd door Maggi
Empanada's de pino is een typisch Chi-
leens gerecht. Dit populaire deeghapje
wordt gevuld met een mix van gekruid ge
hakt, olijven en als verrassing in het mid
den een gekookt ei! Leuk om te serveren
tijdens een borrel of feestje.
- 12 zwarte olijven
Voor 12 porties
in plakjes,
uitgelekt
Vulling
- 3 eieren,
empanada's
hardgekookt
- 2 uien
- Peper en zout
- 1 el olie
- 500 gr mager
deeg
rundergehakt
235 ml melk 1 el
- 1 el paprikapoeder
om te bestrijken
- 1 tl komijnpoeder
115 gr boter, onge-
- 1 tl chilipoeder
zouten
- 75 ml Maggi
V/2 tl zout
Runderbouillon
3 eidooiers
- 1 el bloem
625 gr bloem
- Snipper de uien. Verhit de olie en
fruit de ui aan. Rul het gehakt en
breng op smaak met paprikapoeder,
komijnpoeder, chilipoeder, zout en
peper. Voeg de bloem toe en meng
dit met het gehakt. Laat de bloem
kort garen en schenk de
runderbouillon erbij. Laat het geheel
5 min. inkoken en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwarm de melk in een kleine pan
op middelhoog vuur. Voeg de boter
en het zout toe. Zet het vuur uit
wanneer de boter is gesmolten en
koel terug totdat het mengsel
handwarm is.
- Voeg 2 eidooiers toe en roer door
elkaar. Voeg het melkmengsel toe
aan de bloem en meng door elkaar.
Kneed het deeg tot een zacht en
soepel deeg in ongeveer 10 min.
- Rol het deeg uit tot een lange rol en
verdeel in 12 stukken. Rol daar
balletjes van. Rol met een deegroller
de balletjes uit tot een cirkel met
een diameter van 15 cm. Verdeel 1 el
van de vulling in de bovenste helft
van de cirkel. Gebruik niet te veel
vulling, anders loopt deze eruit.
- Pel de hardgekookte eieren en snijd
in vieren. Verdeel de eierpartjes en
olijven over de vulling. Maak de rand
van het deeg nat en vouw het deeg
over de vulling. Druk de randen
stevig aan. Tip: gebruik hiervoor een
vork.
- Kluts het overige eigeel en 1 el melk
door elkaar en bestrijk de
empanada's hiermee. Bak de
empanada's in 30 min. goudbruin in
het midden van de oven.
^2 Neerslagkans 10% Neerslagkans 70% Neerslagkans 60% {2^ Neerslagkans 20% ^3 Neerslagkans 20%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
o Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 07:11 19:59
Maan: A 15:30 23:05
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 13 september
0mm
Vandaag
10 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
01:16
-198
13:26
-168
Terneuzen
01:45
-209
13:58
-179
Hansweert
02:08
-221
14:25
-192
Roompot buiten
00:59
-149
13:25
-120
Yerseke
02:30
-166
14:45
-139
Krammersluizen West
02:26
-151
14:40
-126
Hoogwater
Vlissingen
07:06
219
19:29
217
Terneuzen
07:27
239
19:49
239
Hansweert
07:58
250
20:21
251
Roompot buiten
07:05
165
19:29
165
Yerseke
08:52
182
21:06
185
Krammersluizen West
09:07
160
20:51
166
VANDAAG
MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Matthjjs van der Linden
'@Weerplaza
Vandaag begint de dag met veel
wolkenvelden, mogelijk is het ook
nevelig, maar het is wel droog. In
de loop van de dag is er steeds
meer ruimte voor de zon en de
noordoostenwind is zwak van kracht.
De temperatuur stijgt naar 18 graden
in het Waddengebied, tot 21 graden
in Limburg. Daarmee is het lekker
weer. In de nacht koelt het af naar
9 tot 13 graden. Morgen voert een
oosten- tot zuidoostenwind warme
lucht aan, waardoor de temperatuur
stijgt naar 22 tot 25 graden. Later op
de dag krijgen we vanuit het zuiden
te maken met pittige regen- en
onweersbuien. Vanaf woensdag doet
de temperatuur een stapje terug. Het
is licht wisselvallig weer met kans op
bui.
DAGRECORDI Hoogst31,2'C in2016 Laagst2,6°Cin 1906
GEMIDDELD Minimum 9,7°C I Maximum 19,4°C
LONDEN AMST
LUXEMBURG
MÜNCHEN
1CH
J
BELGRADO
SOFIA
TIRANA
ALLÖRCA
GIERS