Op reis met
Anthony
TIP
VANDE
WEEK
fNrHONv
b9.u§dain
LEZERS
metten met
vliegjes
Korte
WE*£LDREizen
3X ETEN OP GROTE HOOGTE
Hijskraan
Suite erbij
Luchtballon
8
zwin
CABARETIER Daniël Arends grapt
er met gemak anderhalf uur op los
en gaat nu nog een stapje verder.
Hij maakte twee stand-upcomedy-
shows van ruim een uur, die hij na
elkaar speelt: Thuis praat ik bijna
nooit en God is mijn rechter. Je kunt
naar een van de twee, maar natuur
lijk ook naar allebei.
danielarends.nl, speeldata en
-plaatsen vind je o.a. via theater.nl
Dat Anthony Bourdain helaas niet
meer onder ons is, betekent niet
dat we zijn geweldige culinaire
ontdekkingen vergeten zijn. Van
verborgen parels in Parijs tot aan de
onontdekte hotspots van Oman en
heel veel daar tussenin: deze plekken
moet je volgens de Amerikaanse top-
chef bezoeken om de (culinaire) wereld
te begrijpen, en ervan te genieten.
Wereldreizen, Carrera Culinair 25
ANNE STEEN
BERGEN (55) uit
Deventer: 'Toen we
terugkwamen van
vakantie, schrokken
we van de vele fruit-
vliegjes in huis. Een
glas met natuurazijn
en een drup afwas-
middel bood uit
komst: de vliegjes
gaan op de geur af
en verdrinken. En
als ik toch bezig
ben, ik heb nog een
tip. Ik ben geen held
in het huishouden,
maar vind het wél
prettig als de ramen
netjes gelapt zijn.
Lange tijd lukte
het me niet om de
ramen streeploos te
krijgen, maar een ui
toevoegen aan het
sop doet wonderen.
Hoe het kan weet ik
niet, maar er is nu
geen streep meer
te zien.'
Ook een tip die het
leven makkelijker
maakt? Mail naar
mezza@dpgmedia.nl
Bij Dinner in the sky neem je
plaats aan een zwevende tafel
die door een hijskraan
omhoog wordt gehesen. Zo
geniet je al bungelend van een
lunch of diner. Eng als je hoog
tevrees hebt en geweldig als
je van avontuur houdt.
dinnerintheskynederland.nl
Op 100 meter hoogte kijk je uit
over Rotterdam (geen straf) en
dan krijg je ook nog een fijn
driegangenmenu geserveerd
(al helemaal geen straf). Als
je geen zin hebt om achteraf
meteen af te dalen, kun je
ook een suite in de Euromast
boeken. euromast.nl
Meesterkok Angélique
Schmeinck houdt wel van een
uitdaging en daarom bereidt
zij de beste diners aan boord
van een luchtballon. Van lam
tot zeebaars en heerlijke des
serts - Angélique kan toveren,
en dat op grote hoogte.
Diverse locaties, culiair.nl