'Wtv 10 ZEELAND Voor puike Italiaanse gerechten hoef je niet per se naar Sardinië. Aan de Grevelingen zit Da Roberto, een fijn verwenrestaurant. ETEN DA ROBERTO i Als we parkeren op de gigantische parkeerplaats onderaan de dijk bij de haven van Scharendijke, staan daar pakweg zes auto's. Hier geen zomerse levendigheid. Terwijl we dat wel verwachten. Het dorp ligt ingeklemd tussen vakantiewoningen en campings. Er is zelfs een jachthaven. Misschien zit iedereen in zijn Ferienhaus vanavond aan de supermarkt pizza. En warmen watersporters hun prakje op in de kombuis. Wij niet. Wij gaan op res taurant. Het is niet zo dat het dorp bekend staat om zijn bruisende culinaire klimaat. Wel vinden we hier Da Roberto, de zaak van de onderne mende Roberto Pitzalis. Hij is geboren op het Italiaanse eiland Sardinië als zoon van een Sardijnse vader en een Nederlandse moeder. HET MENU In zijn trattoria eet je klassiek Italiaanse ge rechten als pizza, pasta, saltimbocca, ossobuco en tiramisu. Zelf staat hij vanavond in de keu ken. Zijn partner Tanja Kievit doet de bedie ning, samen met Alex en Angelo legt ze ons de hele avond in de watten. Het achtkantige pand voelt wat vreemd aan. Een strakgespannen tentzeil reikt tot in de nok. 't Is alsof we in een levensgrote yurt zit ten. Niet op een steppe, maar aan het water. In het midden staat de bar. Rondom staan vurenhouten kastjes die het bargedeelte van het restaurant scheiden. Enorme potten met heel strak ingelegde rode en groene pepers, peren en vijgen en andere groentes brengen wat kleur in de tent. Bij de gedachte onze tan den in dat heerlijks te kunnen zetten, loopt het water al bijna in de mond. Foute boel, want nep, vertrouwt Roberto ons toe. Iemand met veel geduld, stapels piepschuim en water- WAAR vaste verf maakte deze decoratiestukken. Snel gaan we voor echt en buigen ons over het menu. Gelukkig wel. Funghi trifolati. De met knof look bruingebakken champignons en porto- bello's liggen op pane carasau, flinterdun brood. Wat platte peterselie zorgt voor een grassige toon bij de aardse smaken. Eenvou dig, zoals het de Italiaanse keuken betaamt. Ook proeven we de melanzana alla Parmigi- ana, aubergines in tomatensaus met kaas uit de oven. Dit roept gek genoeg herinneringen op aan Plaka in Athene waar we ooit de lek kerste moussaka aten. De romige gebakken aubergine flirt met de tomatensaus. Gecombi neerd met de gebakken courgette en gesmol ten kaas is dit een verrukkelijk gerecht. We schrapen het schaaltje dan ook helemaal leeg. REKENING vrijdag 3 september 2021 GO Het signatuurgerecht van Da Roberto: Orata alla Griglia (doradevis). fotos sandra schimmelpennink Roberto Pitzalis bezig met bereiding van dorade. Roberto Pitzalis in zijn restaurant Da Ro berto in Scharendijke. Italiaanse verwennerij bij Da Elian van 't Westeinde Moet je daarvoor naar Scharendijke? Da Roberto is open voor lunch en diner. Vooraf eet je bij voorbeeld bru- schetta (6,00), gamberoni all aglio (17,50) of een vis soep (12,50). Ver volgens kies je een vlees- of visgerecht als ossobuco Hoe zit je daar? Echt Italiaans? En het hoofdgerecht? (24,50) of calamari fritti (21,75). Je kunt ook pasta bolog- nese (12,50), la- sagna (12,75) of een pizza (9,00 - 14,00) eten. Als na gerecht staan tira- misu (6,50) torta al limone (5,25) of ge- lato misto (6,50) op de kaart. Da Roberto Haven Kloosternol 5 Crodino 3,00 Witte wijn 4,25 Funghi trifolati 11,50 Melanzana 13,50 Orata griglia 23,50 Saltimbocca 23,50 Tiramisu 6,50 Limoncello 5,00 Totaal 90,75

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 38