10 ZEELAND Met je voeten in het strandzand je buik rond eten. En onderwijl tussen wuivende palmboompjes de zon in de Noordzee zien zakken. Alleen al daarom is Pier 7 in Vlissingen een attractie. Op het bord is het vaak net zo'n feest. ETEN PIER 7 IS EEN BELEVENIS Als we op maandagavond door het zand naar het half op het Bad- strand en half onder de boulevard gebouwde restaurant banjeren, krabben we onze kruin. Het res taurant zit vol, buiten 'chillen' tientallen gas ten op loungebanken. Het toeristisch hoogsei zoen is nog niet voorbij, signaleren we. Pier 7 noemt zich 'zandpaviljoen' en dat is een un derstatement. Het strandzand reikt tot onder de overkapping. Een glazen wand moet voor komen dat gasten bij stormvloed natte voeten krijgen. Je kunt er ook slapen in één van de ze ven 'beachrooms'. ,,Miami in Zeeland'', grijnst mijn tafelheer. Twee jaar bestaat Pier 7 nu. Het zandpavil- joen is een hit, want bijna nergens anders in de provincie snuif je Zeeland zo weldadig naar binnen. In het restaurant hebben eigenaren Niek, Valentijn en Jelle Damen de sfeer van HET MENU een beachclub voortgezet. Staand op een vlon- dervloer bewonderen we het plafond van in houten lijsten gemonteerde rietmatten. We zitten op robuust tuinmeubilair, vlak bij open staande deuren. De avondbries ventileert het restaurant optimaal. Wel zo veilig in een pan- demie. Er mag dan regelmatig worden geklaagd over gebrekkige bediening in Zeeuwse restaurants, ook niet vreemd gezien het chronische perso neelstekort, maar Pier 7 beschikt over een ba taljon capabele werkmieren. De overwegende vrouwelijke brigade heeft 'oortjes' in en com municeert non stop. Dat werkt. Op tijd vragen ze of we iets willen drinken, of we nog iets willen drinken en of onze dorst al is gelest. Ze melden dat het eten eraan komt. En of het hoofdgerecht kan doorkomen of dat we nog even willen chillen? Het trio eigenaren mag de handen dichtknijpen met deze geoliede ser veermachine. WAAR De schrik slaat ons om het hart als we de me nukaart inzien. Volop kustkost: schnitzel, surf turf, sliptong en het onvermijdelijke vis- potje. De specials beloven meer van hetzelfde. Fish chips, kipsaté, spareribs, een hambur ger en vanzelf mosselen. Het restaurant biedt wel een reeks vegan gerechten en veel is huis- gemaakt. Prijzenswaardig, net als de icoontjes die per gerecht aangeven welke ingrediënten mogelijk allergische reacties kunnen veroor zaken. ,,We broeden nog op vegan desserts. Dan kun je drie gangen helemaal vegan eten", verklapt onze serveerster. Welke weten we niet, want om de haverklap staat er een andere blonde serveerster aan tafel. Daar grossiert Pier 7 in. De gamba's in pittige knoflookolie mogen dan een evergreen zijn, de schaaldieren hebben nog goed beet en het kookvocht is fijn ge kruid. Prei, wortel, rode peper, olie en een REKENING vrijdag 27 augustus 2021 GO M Surf en turf. Vegan bloemkoolrijst, dit keer in een rode kom. foto's dirkjan gjeltema Ober Eef Izeboud van Pier 7 bedient gasten. Eten met j e voeten in het Frank Balkenende Pier 7 biedt een lunch- en een di- nerkaart. Op de laatste is het voor deligste voorge recht een brood plankje (6,75). Het duurst zijn de gam ba's in look (12,75). Soep is er vanaf 7,50. Bij de hoofd gerechten is de schnitzel de prijs pakker (17,75). Het duurst is de surf turf (24,50). De vegan hoofdge rechten beginnen bij 12,25 (bagel humus, avocado, tomaat) en lopen tot 18,50 (bloem koolrijst). Er is ook een kindermenu. Kan de bediening er wat van? LLlXliiXkki Wat staat er op de menukaart? Hoe zijn de gerechten? Zandpaviljoen Pier 7 R Boulevard Evertsen 1 Groene Boulevard 3 ijsthee 9,00 3 speciaalbier 13,50 1 tataki tonijn 12,50 1 gamba's 12,75 1 surf en turf 24,50 1 bloemkoolrijst 18,50 2 cheesecake 17,00 2 espresso 5,40 Totaal: 113,15

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 38