10 ZEELAND
Met je voeten in
het strandzand
je buik rond
eten. En onderwijl
tussen wuivende
palmboompjes de
zon in de
Noordzee zien
zakken. Alleen al
daarom is Pier 7 in
Vlissingen een
attractie. Op het
bord is het vaak
net zo'n feest.
ETEN PIER 7 IS EEN BELEVENIS
Als we op maandagavond door het
zand naar het half op het Bad-
strand en half onder de boulevard
gebouwde restaurant banjeren,
krabben we onze kruin. Het res
taurant zit vol, buiten 'chillen' tientallen gas
ten op loungebanken. Het toeristisch hoogsei
zoen is nog niet voorbij, signaleren we. Pier 7
noemt zich 'zandpaviljoen' en dat is een un
derstatement. Het strandzand reikt tot onder
de overkapping. Een glazen wand moet voor
komen dat gasten bij stormvloed natte voeten
krijgen. Je kunt er ook slapen in één van de ze
ven 'beachrooms'. ,,Miami in Zeeland'', grijnst
mijn tafelheer.
Twee jaar bestaat Pier 7 nu. Het zandpavil-
joen is een hit, want bijna nergens anders in
de provincie snuif je Zeeland zo weldadig naar
binnen. In het restaurant hebben eigenaren
Niek, Valentijn en Jelle Damen de sfeer van
HET MENU
een beachclub voortgezet. Staand op een vlon-
dervloer bewonderen we het plafond van in
houten lijsten gemonteerde rietmatten. We
zitten op robuust tuinmeubilair, vlak bij open
staande deuren. De avondbries ventileert het
restaurant optimaal. Wel zo veilig in een pan-
demie.
Er mag dan regelmatig worden geklaagd over
gebrekkige bediening in Zeeuwse restaurants,
ook niet vreemd gezien het chronische perso
neelstekort, maar Pier 7 beschikt over een ba
taljon capabele werkmieren. De overwegende
vrouwelijke brigade heeft 'oortjes' in en com
municeert non stop. Dat werkt. Op tijd vragen
ze of we iets willen drinken, of we nog iets
willen drinken en of onze dorst al is gelest. Ze
melden dat het eten eraan komt. En of het
hoofdgerecht kan doorkomen of dat we nog
even willen chillen? Het trio eigenaren mag de
handen dichtknijpen met deze geoliede ser
veermachine.
WAAR
De schrik slaat ons om het hart als we de me
nukaart inzien. Volop kustkost: schnitzel, surf
turf, sliptong en het onvermijdelijke vis-
potje. De specials beloven meer van hetzelfde.
Fish chips, kipsaté, spareribs, een hambur
ger en vanzelf mosselen. Het restaurant biedt
wel een reeks vegan gerechten en veel is huis-
gemaakt. Prijzenswaardig, net als de icoontjes
die per gerecht aangeven welke ingrediënten
mogelijk allergische reacties kunnen veroor
zaken. ,,We broeden nog op vegan desserts.
Dan kun je drie gangen helemaal vegan eten",
verklapt onze serveerster. Welke weten we
niet, want om de haverklap staat er een andere
blonde serveerster aan tafel. Daar grossiert
Pier 7 in.
De gamba's in pittige knoflookolie mogen dan
een evergreen zijn, de schaaldieren hebben
nog goed beet en het kookvocht is fijn ge
kruid. Prei, wortel, rode peper, olie en een
REKENING
vrijdag 27 augustus 2021
GO
M Surf en turf.
Vegan bloemkoolrijst, dit keer in een rode kom. foto's dirkjan gjeltema
Ober Eef Izeboud
van Pier 7 bedient
gasten.
Eten met j e voeten in het
Frank Balkenende
Pier 7 biedt een
lunch- en een di-
nerkaart. Op de
laatste is het voor
deligste voorge
recht een brood
plankje (6,75). Het
duurst zijn de gam
ba's in look (12,75).
Soep is er vanaf
7,50. Bij de hoofd
gerechten is de
schnitzel de prijs
pakker (17,75). Het
duurst is de surf
turf (24,50). De
vegan hoofdge
rechten beginnen
bij 12,25 (bagel
humus, avocado,
tomaat) en lopen
tot 18,50 (bloem
koolrijst). Er is ook
een kindermenu.
Kan de bediening er wat van?
LLlXliiXkki
Wat staat er op de menukaart?
Hoe zijn de gerechten?
Zandpaviljoen Pier 7 R
Boulevard Evertsen 1
Groene
Boulevard
3 ijsthee
9,00
3 speciaalbier
13,50
1 tataki tonijn
12,50
1 gamba's
12,75
1 surf en turf
24,50
1 bloemkoolrijst
18,50
2 cheesecake
17,00
2 espresso
5,40
Totaal:
113,15