a a a a a a O weerplaza 19° 16° 22° 14° B5l 1E3 B5l k k k 16 RECEPT WEER Knapperige deegpakketjes met erwten-ricottavulling 4> 4 Download de weer app Vandaag Morgen Vandaag Vrijdag Morgen Zaterdag Zondag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Vrij warm weekend 4 WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 0; Neerslagkans 20% o"b 8 10 10 10 9 10 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Vrijdag Zaterdag WEER IN EUROPA O weerplaza woensdag 18 augustus 2021 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 12 porties - 1 sjalot - 1 teentje knoflook - 1 el olie - 90 gr diepvrieserwten, ontdooid - Peper en zout - 50 ml water - 1 rol vers hartige taartdeeg - 4 takjes verse munt - 2 eieren - 25 gr Parmezaanse kaas - 125 gr ricotta kaas - 100 ml Griekse yoghurt - 1,5 el mayonaise - 0,5 tl knoflookpoeder Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten - Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de sjalot en knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de knoflook en sjalot aan en voeg de erwten toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet het water over de erwten en gaar in 3 min. op laag vuur. - Rol het hartige taartdeeg (zonder bakpapier ertussen) zo strak mogelijk op tot een compacte rol. Pak de rol in met huishoudfolie en laat 10 min. rusten in de koelkast. - Duw de erwten in de pan met een pollepel plat en schep in een kom. Snijd de helft van de munt fijn en roer door de warme erwten. Breek de helft van de eieren en scheid het eigeel van het eiwit. Roer het eigeel door de erwten. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en roer deze samen met de ricotta door de erwten heen. - Haal het taartdeeg uit de koelkast en snijd in stukken van 2 cm dik. Rol het deeg met een deegroller tot er een dunne cirkel ontstaat. Leg in het midden van de cirkel 1 el vulling. Vouw de randen naar elkaar toe tot er een halve cirkel ontstaat. Duw de randen dicht met een vork. Kluts de andere helft van de eieren en smeer de buitenkant van het deeg in met ei. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 min. in de oven. - Maak ondertussen de dip. Snijd de overige munt fijn en meng deze met de yoghurt, mayonaise, knoflookpoeder, zout en peper. - Serveer de knapperige deeghapjes warm met de yoghurt-muntdip. {3^ Neerslagkans 40% Neerslagkans 30% Neerslagkans 20 Rotterdam Rotterdam o fi Breda o S Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 85% Zon: A 06:28 20:57 Maan: A 18:52 01:08 Volgende maanfase: Volle maan - 22 augustus 0mm Vandaag 1 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 04:46 -159 17:24 -144 Terneuzen 05:05 -169 17:46 -152 Hansweert 05:26 -180 18:06 -164 Roompot buiten 04:45 -125 17:25 -109 Yerseke 05:55 -144 18:36 -126 Krammersluizen West 05:46 -132 18:25 -115 Hoogwater Vlissingen 10:59 168 23:31 178 Terneuzen 11:20 189 23:56 199 Hansweert 11:48 205 Roompot buiten 11:06 128 23:35 136 Yerseke 12:27 148 Krammersluizen West 12:16 138 VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Johnny Willemsen '@Weerplaza Vanochtend is het bewolkt en regionaal valt wat regen. In de middag breekt vaker de zon door, maar vooral het noorden en oosten houden kans op buien. Het wordt 20 graden en er waait een matige, aan zee soms vrij krachtige, noordwestenwind. Morgen wordt het 19 graden, is er veel bewolking en valt er af en toe regen. In de middag is het in de zuidelijke helft van het land droger met af en toe zon. Vrijdag komt er een aantal buien voor, maar is er vooral in de middag ook zon. Het wordt iets warmer met 20 tot 22 graden. In het weekend loopt het kwik op naar 22 tot 25 graden. Zaterdag verloopt waarschijnlijk droog, zondag is kans op buien. DAGRECORD Hoogst 32,013 in 2012 I Laagst 7,2°C in 1978 GEMIDDELD Minimum 12,713 I Maximum 23,013 LUXEM^^M ■munchen NWi

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 48