a
a
a
a
a
a
O weerplaza
19°
16°
22°
14°
B5l
1E3
B5l
k
k
k
16 RECEPT WEER
Knapperige
deegpakketjes met
erwten-ricottavulling
4>
4
Download
de weer app
Vandaag
Morgen
Vandaag
Vrijdag
Morgen
Zaterdag
Zondag
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Vrij warm
weekend
4
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
0; Neerslagkans 20%
o"b
8
10
10
10
9
10
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Vrijdag
Zaterdag
WEER IN EUROPA
O weerplaza
woensdag 18 augustus 2021
PC
Dit recept is verzorgd door:
EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 12 porties
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 el olie
- 90 gr diepvrieserwten,
ontdooid
- Peper en zout
- 50 ml water
- 1 rol vers hartige
taartdeeg
- 4 takjes verse munt
- 2 eieren
- 25 gr Parmezaanse kaas
- 125 gr ricotta kaas
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1,5 el mayonaise
- 0,5 tl knoflookpoeder
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
- Verwarm de oven voor op 190°C.
Snijd de sjalot en knoflook fijn. Verhit
de olie in een koekenpan. Bak de
knoflook en sjalot aan en voeg de
erwten toe. Breng op smaak met
peper en zout. Giet het water over
de erwten en gaar in 3 min. op laag
vuur.
- Rol het hartige taartdeeg (zonder
bakpapier ertussen) zo strak
mogelijk op tot een compacte rol.
Pak de rol in met huishoudfolie en
laat 10 min. rusten in de koelkast.
- Duw de erwten in de pan met een
pollepel plat en schep in een kom.
Snijd de helft van de munt fijn en
roer door de warme erwten. Breek
de helft van de eieren en scheid het
eigeel van het eiwit. Roer het eigeel
door de erwten. Rasp de
Parmezaanse kaas fijn en roer deze
samen met de ricotta door de
erwten heen.
- Haal het taartdeeg uit de koelkast
en snijd in stukken van 2 cm dik. Rol
het deeg met een deegroller tot er
een dunne cirkel ontstaat. Leg in het
midden van de cirkel 1 el vulling.
Vouw de randen naar elkaar toe tot
er een halve cirkel ontstaat. Duw de
randen dicht met een vork. Kluts de
andere helft van de eieren en smeer
de buitenkant van het deeg in met ei.
Leg op een met bakpapier beklede
bakplaat en plaats 20 min. in de
oven.
- Maak ondertussen de dip. Snijd de
overige munt fijn en meng deze met
de yoghurt, mayonaise,
knoflookpoeder, zout en peper.
- Serveer de knapperige deeghapjes
warm met de yoghurt-muntdip.
{3^ Neerslagkans 40%
Neerslagkans 30%
Neerslagkans 20
Rotterdam
Rotterdam
o fi Breda
o S Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Neerslagkans 85%
Zon: A 06:28 20:57
Maan: A 18:52 01:08
Volgende maanfase:
Volle maan - 22 augustus
0mm
Vandaag
1 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
04:46
-159
17:24
-144
Terneuzen
05:05
-169
17:46
-152
Hansweert
05:26
-180
18:06
-164
Roompot buiten
04:45
-125
17:25
-109
Yerseke
05:55
-144
18:36
-126
Krammersluizen West
05:46
-132
18:25
-115
Hoogwater
Vlissingen
10:59
168
23:31
178
Terneuzen
11:20
189
23:56
199
Hansweert
11:48
205
Roompot buiten
11:06
128
23:35
136
Yerseke
12:27
148
Krammersluizen West
12:16
138
VANDAAG
MORGEN
VRIJDAG
ZATERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Johnny Willemsen
'@Weerplaza
Vanochtend is het bewolkt en
regionaal valt wat regen. In de middag
breekt vaker de zon door, maar vooral
het noorden en oosten houden kans
op buien. Het wordt 20 graden en
er waait een matige, aan zee soms
vrij krachtige, noordwestenwind.
Morgen wordt het 19 graden, is er veel
bewolking en valt er af en toe regen. In
de middag is het in de zuidelijke helft
van het land droger met af en toe zon.
Vrijdag komt er een aantal buien voor,
maar is er vooral in de middag ook
zon. Het wordt iets warmer met 20
tot 22 graden. In het weekend loopt
het kwik op naar 22 tot 25 graden.
Zaterdag verloopt waarschijnlijk
droog, zondag is kans op buien.
DAGRECORD Hoogst 32,013 in 2012 I Laagst 7,2°C in 1978
GEMIDDELD Minimum 12,713 I Maximum 23,013
LUXEM^^M
■munchen
NWi