Terrine van aardappel
en kappertjes
ALLES
BEHALVE
PAELLA
Het EDH-dieet
Mevrouw Hamersma is
prachtig op gewicht. Maar
dat heeft ze niet te danken
aan dieetboeken. Evenmin
heeft ze ooit met eierkoeken
gedweept. 'Gewoon met
aandacht eten wat je lekker
vindt. Alleen niet zo veel,'
adviseert zij. Als zij in haar
winkel de vraag krijgt 'of
zij boeken over afvallen
verkoopt', wijst zij altijd op
haar hele assortiment. 'Als
u het EDH-dieet volgt,
Eet De Helft, dan zijn
ze allemaal geschikt.'
Mevrouw Hamersma
Verzamelde recepten
Fontaine Uitgevers
24,99
Fritz Wmms
Gall Gall 11,99
MEZZA29
VOOR 4 PERSONEN
INGREDIËNTEN
8 vastkokende, middel
grote aardappels,
bijvoorbeeld Nicola
4 el mayonaise
1 sjalotje, fijngesnipperd
4 el extra fijne kappertjes,
uitgelekt
1 volle el witte miso
4 el gebakken spek
reepjes, zo fijn
mogelijk gehakt
zeezouten peper
4 kwarteleitjes
2 handenvol rucola en
veldsla, door elkaar
1 el olijfolie
sap van citroen
BEREIDING
Doe de ongeschilde aardappels in een pan koud water,
voeg 1 eetlepel zout toe en breng aan de kook. Kook ze in
ongeveer 20 minuten gaar. Test de gaarheid door er een mes
in te steken. Het is belangrijk dat ze echt goed gaar en zacht
zijn.
Giet ze af en zet apart om af te koelen. Pel ze als ze voldoende
zijn afgekoeld.
Doe de aardappels in een kom en voeg de mayonaise, het
sjalotje, de kappertjes, de miso, de spekjes en zout en peper
toe. Prak het geheel goed door elkaar.
Zet vier borden klaar en maak met behulp
van een bakring (diameter 8 centimeter) op elk
bord in het midden een mooi terrientje door
het mengsel in de bakring te doen. Druk goed
aan met de bolle kant van een lepel.
Bak spiegeleitjes van de kwarteleitjes en
leg er voorzichtig één op elke aardappel
terrine.
Doe het slamengsel in een kom en meng
met olijfolie, citroensap, zout en peper en
leg naast elke terrine een portie sla.
MlSjil! RUnGUNffik
WIJN Wit graag, met
niet te veel zuren en een
romige frisheid. Pinot
blanc voldoet aan dit
daderprofiel. En al houdt
deze zich in Duitsland
schuil achter het alias
weiss- of weisser
Burgunder, we
herkennen 'm toch:
Martin Wassmer 2019,
weisser Burgunder
trocken, Baden,
De favoriete pan van
mevrouw Hamersma is de
paellapan van Inoxibar. Ze
looft het snelle warm worden
van het roestvrij staal, de
dikke bodem die aanbranden
voorkomt en de hoge rand.
Ze gebruikt 'm vooral voor
risotto en curry. 'Overigens
realiseer ik me dat ik er nog
nooit paella in heb gemaakt,'
zei ze terwijl ze er alweer
mee in haar handen stond
om nu haar onovertroffen
nasi tot een goed einde te
brengen.