Terrine van aardappel en kappertjes ALLES BEHALVE PAELLA Het EDH-dieet Mevrouw Hamersma is prachtig op gewicht. Maar dat heeft ze niet te danken aan dieetboeken. Evenmin heeft ze ooit met eierkoeken gedweept. 'Gewoon met aandacht eten wat je lekker vindt. Alleen niet zo veel,' adviseert zij. Als zij in haar winkel de vraag krijgt 'of zij boeken over afvallen verkoopt', wijst zij altijd op haar hele assortiment. 'Als u het EDH-dieet volgt, Eet De Helft, dan zijn ze allemaal geschikt.' Mevrouw Hamersma Verzamelde recepten Fontaine Uitgevers 24,99 Fritz Wmms Gall Gall 11,99 MEZZA29 VOOR 4 PERSONEN INGREDIËNTEN 8 vastkokende, middel grote aardappels, bijvoorbeeld Nicola 4 el mayonaise 1 sjalotje, fijngesnipperd 4 el extra fijne kappertjes, uitgelekt 1 volle el witte miso 4 el gebakken spek reepjes, zo fijn mogelijk gehakt zeezouten peper 4 kwarteleitjes 2 handenvol rucola en veldsla, door elkaar 1 el olijfolie sap van citroen BEREIDING Doe de ongeschilde aardappels in een pan koud water, voeg 1 eetlepel zout toe en breng aan de kook. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Test de gaarheid door er een mes in te steken. Het is belangrijk dat ze echt goed gaar en zacht zijn. Giet ze af en zet apart om af te koelen. Pel ze als ze voldoende zijn afgekoeld. Doe de aardappels in een kom en voeg de mayonaise, het sjalotje, de kappertjes, de miso, de spekjes en zout en peper toe. Prak het geheel goed door elkaar. Zet vier borden klaar en maak met behulp van een bakring (diameter 8 centimeter) op elk bord in het midden een mooi terrientje door het mengsel in de bakring te doen. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Bak spiegeleitjes van de kwarteleitjes en leg er voorzichtig één op elke aardappel terrine. Doe het slamengsel in een kom en meng met olijfolie, citroensap, zout en peper en leg naast elke terrine een portie sla. MlSjil! RUnGUNffik WIJN Wit graag, met niet te veel zuren en een romige frisheid. Pinot blanc voldoet aan dit daderprofiel. En al houdt deze zich in Duitsland schuil achter het alias weiss- of weisser Burgunder, we herkennen 'm toch: Martin Wassmer 2019, weisser Burgunder trocken, Baden, De favoriete pan van mevrouw Hamersma is de paellapan van Inoxibar. Ze looft het snelle warm worden van het roestvrij staal, de dikke bodem die aanbranden voorkomt en de hoge rand. Ze gebruikt 'm vooral voor risotto en curry. 'Overigens realiseer ik me dat ik er nog nooit paella in heb gemaakt,' zei ze terwijl ze er alweer mee in haar handen stond om nu haar onovertroffen nasi tot een goed einde te brengen.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 101