10 ZEELAND
Het miezert.
Niet echt weer
voor een
heimelijke
culinaire missie
aan het water. Ver
voor de duinen
strijken we neer bij
De Lindenboom
in Serooskerke.
Daar ontdekken
we dat de
kaastompouce
niet voor de poes
is.
ETEN DE LINDENBOOM IN SEROOSKERKE
Ruim een eeuw lang kende Seroos
kerke een herberg met de naam De
Lindenboom, al heette die een tijd
ook De Verwachting. Het corpu
lente pand waarvoor een linden
boom stond, werd eind jaren zeventig slacht
offer van de sloopkogel. Niet meer te renove
ren, oordeelde de gemeenteraad.
Dankzij Léon Overdulve, de topman van het
Serooskerkse offshorebedrijf OOS Internatio
nal en lokale weldoener, heeft Serooskerke
sinds twee jaar zijn Lindenboom terug. Hij liet
de oude pastorie aan de Oostkapelseweg ver
bouwen tot een luxe B&B en restaurant. Een
ideale slaapplek voor bezoekers van OOS.
,,Léon en zijn vrouw eten ook regelmatig bij
hier'', verklapt Davina Radermacher, die sa
men met haar partner Alex Minderhoud zo
wel De Lindenboom als de plaatselijke brasse
rie De Olmen uitbaat. Daarnaast zijn ze de
HET MENU
drijvende krachten achter De Zeeuwse Brood
jes Service. Horecabikkels daar in Serooskerke.
Het terras voor de brasserie is zwart met vijf
tig tinten grijs. Zwart siersmeedwerk, zwarte
cherubijntjes die met hun billetjes op zwarte
kogels zitten, zwarte tafels en grijs-zwarte
stoelen. De witte luifeltjes en de glimlach van
onze uit Rusland afkomstige serveerster verij
delen een depressie.
Binnen gaat het er fleuriger aan toe, met vis
graatparket, robuuste houten tafels en mos
groene kuipjes. Aan de wand tuurt een jonge
boerin over de zilveren zee. Het fotobehang
komt uit de collectie 'Gelijkheid en respect'
van de Zeeuwse kunstenaar Rem van den
Bosch. ,,Al met al keurig, maar ook een hoog
Bomont-gehalte'', grinnikt mijn tafeldame.
In de serre verschijnen al snel onze eerste be-
WAAR
kerke
stellingen op tafel. Mijn tafeldame hapt in
met bietensap gemarineerde zalm. Donker
rode vis is vooral oogsnoep. De volvette vis
smaak verandert er niet wezenlijk door. De
garnituur maakt het toch een spannende act.
Venkel doneert een hint van drop en wasabi-
mayonaise een subtiel pikantje. Samen met
courgette, cashew, sesamzaadjes en een aard-
appelkrokantje dansen noten uit een smik
kelsymfonie over de smaakpapillen. Zalmso
nate, knikken we. Mijn tompouce geitenkaas
is een vliegend tapijt, zo luchtig en bros is het
bladerdeeg. Het mes stuit na de fijne geiten
kaas op beetgare groene asperges, die onder
weg iets van hun smaak hebben verloren.
Verder pittige cress van rode ui en een zoete
smeer van vijgen en honing. Nee, die tom-
pouce is niet voor de poes!
Prijstechnisch zit De Lindenboom wat hoger
in de brasserieboom, maar net als de attente
REKENING
vrijdag 6 augustus 2021
GO
Uitbater Alex Minderhoud staat ook geregeld
aan het fornuis. fotos dirk-jan gjeltema
M De tompouce geitenkaas.
Corinne Harting (l)
en Viktoria Gutarovica
serveren gasten.
Kaastompouce is niet voor c
Frank Balkenende
De Lindenboom
heeft een lunch
en dinerkaart.
Het voordeligste
voorgerecht is een
broodplankje met
smeersels (6,50
euro). De duurste
entree kost 14,50:
garnalenkroketten.
Bij de hoofdge
rechten is de gast
spekkoper met fish
chips (16,50).
Twee zeetongen
zijn het kostbaarste
hoofdgerecht
(29,50).
Bijgerechten zoals
friet en salade kos
ten 2,50 extra.
De Lindenboom
heeft ook een kin
dermenu.
Zit je een beetje leuk bij De Lindenboom?
Hoe zijn de voorgerechten?
De Lindenboom
Oostkapelseweg
Zijn de hoofdgerechten ook te pruimen?
1 bruiswater 0,95 cl 8,90
1 Crodino 6,50
1 cappuccino 2,90
1 gemarineerde zalm 12,50
1 tompouce geitenkaas 12,50
1 groentetuintje 21,50
1 scholfilet 23,50
1 cheesecake dessert 9,50
1 crème brulée 11,50
2 glazen witte wijn 9,00
1 muntthee en 1 espresso: 5,10
Totaal: 123,40