10 ZEELAND Het miezert. Niet echt weer voor een heimelijke culinaire missie aan het water. Ver voor de duinen strijken we neer bij De Lindenboom in Serooskerke. Daar ontdekken we dat de kaastompouce niet voor de poes is. ETEN DE LINDENBOOM IN SEROOSKERKE Ruim een eeuw lang kende Seroos kerke een herberg met de naam De Lindenboom, al heette die een tijd ook De Verwachting. Het corpu lente pand waarvoor een linden boom stond, werd eind jaren zeventig slacht offer van de sloopkogel. Niet meer te renove ren, oordeelde de gemeenteraad. Dankzij Léon Overdulve, de topman van het Serooskerkse offshorebedrijf OOS Internatio nal en lokale weldoener, heeft Serooskerke sinds twee jaar zijn Lindenboom terug. Hij liet de oude pastorie aan de Oostkapelseweg ver bouwen tot een luxe B&B en restaurant. Een ideale slaapplek voor bezoekers van OOS. ,,Léon en zijn vrouw eten ook regelmatig bij hier'', verklapt Davina Radermacher, die sa men met haar partner Alex Minderhoud zo wel De Lindenboom als de plaatselijke brasse rie De Olmen uitbaat. Daarnaast zijn ze de HET MENU drijvende krachten achter De Zeeuwse Brood jes Service. Horecabikkels daar in Serooskerke. Het terras voor de brasserie is zwart met vijf tig tinten grijs. Zwart siersmeedwerk, zwarte cherubijntjes die met hun billetjes op zwarte kogels zitten, zwarte tafels en grijs-zwarte stoelen. De witte luifeltjes en de glimlach van onze uit Rusland afkomstige serveerster verij delen een depressie. Binnen gaat het er fleuriger aan toe, met vis graatparket, robuuste houten tafels en mos groene kuipjes. Aan de wand tuurt een jonge boerin over de zilveren zee. Het fotobehang komt uit de collectie 'Gelijkheid en respect' van de Zeeuwse kunstenaar Rem van den Bosch. ,,Al met al keurig, maar ook een hoog Bomont-gehalte'', grinnikt mijn tafeldame. In de serre verschijnen al snel onze eerste be- WAAR kerke stellingen op tafel. Mijn tafeldame hapt in met bietensap gemarineerde zalm. Donker rode vis is vooral oogsnoep. De volvette vis smaak verandert er niet wezenlijk door. De garnituur maakt het toch een spannende act. Venkel doneert een hint van drop en wasabi- mayonaise een subtiel pikantje. Samen met courgette, cashew, sesamzaadjes en een aard- appelkrokantje dansen noten uit een smik kelsymfonie over de smaakpapillen. Zalmso nate, knikken we. Mijn tompouce geitenkaas is een vliegend tapijt, zo luchtig en bros is het bladerdeeg. Het mes stuit na de fijne geiten kaas op beetgare groene asperges, die onder weg iets van hun smaak hebben verloren. Verder pittige cress van rode ui en een zoete smeer van vijgen en honing. Nee, die tom- pouce is niet voor de poes! Prijstechnisch zit De Lindenboom wat hoger in de brasserieboom, maar net als de attente REKENING vrijdag 6 augustus 2021 GO Uitbater Alex Minderhoud staat ook geregeld aan het fornuis. fotos dirk-jan gjeltema M De tompouce geitenkaas. Corinne Harting (l) en Viktoria Gutarovica serveren gasten. Kaastompouce is niet voor c Frank Balkenende De Lindenboom heeft een lunch en dinerkaart. Het voordeligste voorgerecht is een broodplankje met smeersels (6,50 euro). De duurste entree kost 14,50: garnalenkroketten. Bij de hoofdge rechten is de gast spekkoper met fish chips (16,50). Twee zeetongen zijn het kostbaarste hoofdgerecht (29,50). Bijgerechten zoals friet en salade kos ten 2,50 extra. De Lindenboom heeft ook een kin dermenu. Zit je een beetje leuk bij De Lindenboom? Hoe zijn de voorgerechten? De Lindenboom Oostkapelseweg Zijn de hoofdgerechten ook te pruimen? 1 bruiswater 0,95 cl 8,90 1 Crodino 6,50 1 cappuccino 2,90 1 gemarineerde zalm 12,50 1 tompouce geitenkaas 12,50 1 groentetuintje 21,50 1 scholfilet 23,50 1 cheesecake dessert 9,50 1 crème brulée 11,50 2 glazen witte wijn 9,00 1 muntthee en 1 espresso: 5,10 Totaal: 123,40

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 34