a
a
a
a
a
a
O weerplaza
V A
k
K5I
Download
de weer app
12 RECEPT WEER
Citroenrisotto
met tonijnsteak
4>
Vandaag
Morgen
Vandaag
Morgen
Zondag
Zon/maan
Waterstanden
Weeradvies
5]
Vanmiddag felle
buien
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
-
Bereidingswijze
KOKEN
oeteti
WEER in de regio
0f Neerslagkans 60%
!3f Neerslagkans 80%
o"b
9
4
4
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Zaterdag
Zondag
WEER IN EUROPA
ii
O weerplaza
donderdag 5 augustus 2021
PC
Dit recept is verzorgd door:
EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 2 personen
- 1 sjalot
- 1,5 l groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 150 gr risottorijst
- 100 ml droge witte wijn
- 80 gr groene-aspergetips
- 50 gr diepvrieserwten
- 1 takje salie
- 1 citroen
- 40 gr Parmezaanse kaas,
geraspt
- 1 el ongezouten
roomboter
- 1 tl peper
- 2 takjes peterselie
- 2 tonijnsteaks
- halve tl zout
- 2 el bakboter
- 20 gr rucola
■V\
- Pel en snipper de sjalot. Verwarm de
bouillon, deze hoeft niet te koken.
Snijd de aspergetips klein.
- Verwarm olijfolie in een grote pan op
middelhoog vuur en fruit hierin de
sjalot circa 3 min. Voeg de
risottorijst toe en bak 2 min. mee.
- Voeg de witte wijn toe en laat circa
3 min. koken. Voeg een volle
soeplepel bouillon toe aan de
risottorijst. Blijf met een houten lepel
roeren tot het vocht is opgenomen
in de rijst. Voeg nog een soeplepel
bouillon toe en blijf roeren. Voeg de
aspergetips, erwten en het takje
salie toe aan de risotto. Voeg weer
een soeplepel bouillon toe.
- Blijf zo om de 3 a 5 min. een
soeplepel bouillon toevoegen en blijf
ondertussen roeren. Na circa 20
min. is de risottorijst gaar. Draai het
vuur uit. Voeg de rasp en het sap
van 1 citroen, de Parmezaanse kaas,
boter en een halve tl peper toe. Roer
tot de boter en kaas zijn gesmolten.
Doe de deksel op de pan en laat
staan.
- Hak de peterselie fijn. Dep de
tonijnsteaks droog en breng op
smaak met zout en een halve tl
peper. Smelt de bakboter in een
koekenpan en bak hierin de
tonijnsteaks 2 min. per kant op hoog
vuur. Snijd in gelijke plakken.
- Serveer de citroenrisotto met
peterselie, tonijnsteak en rucola.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Neerslagkans 70%
<4^ Neerslagkans 80%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
o fi Breda
o S Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Neerslagkans 80%
Zon: A 06:07 21:22
Maan: A 02:22 20:00
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 08 augustus
3 mm
Vandaag
6 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
06:56
-144
19:30
-145
Terneuzen
07:16
-153
19:50
-152
Hansweert
07:40
-165
20:10
-163
Roompot buiten
06:59
-111
19:24
-112
Yerseke
08:15
-128
20:40
-129
Krammersluizen West
07:54
-118
20:36
-117
Hoogwater
Vlissingen
00:40
150
13:15
160
Terneuzen
01:05
171
13:35
182
Hansweert
01:25
187
13:58
199
Roompot buiten
00:45
114
13:26
121
Yerseke
02:05
134
14:36
145
Krammersluizen West
01:56
128
14:26
137
VANDAAG
MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
YannickDamen
'@Weerplaza
De dag start op de meeste plaatsen
droog met zonnige perioden.
Vanmiddag ontstaan enkele felle
regen- en onweersbuien, met
name in de noordoostelijke helft.
De temperatuur stijgt naar 20
tot 23 graden en door de hoge
luchtvochtigheid voelt het wat
drukkend aan. Morgen waait er een
stevige wind en is het van tijd tot tijd
kletsnat. Af en toe schijnt de zon en
dan loopt de temperatuur op naar
circa 21 graden. In en na het weekend
blijft het wisselvallig met dagelijks
kans op buien. Daarbij kan het ook
onweren. Met 21 graden is het vrij
koel voor de tijd van het jaar. Vanaf
volgende week woensdag wordt het
warmer, zonniger en droger.
DAGRECORD I Hoogst 32,4*C in 1975 Laagst 5,1°C in 1923
GEMIDDELD Minimum 13,1tD I Maximum 23,9°C
WENEN