a a a a a a O weerplaza V A k K5I Download de weer app 12 RECEPT WEER Citroenrisotto met tonijnsteak 4> Vandaag Morgen Vandaag Morgen Zondag Zon/maan Waterstanden Weeradvies 5] Vanmiddag felle buien WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten - Bereidingswijze KOKEN oeteti WEER in de regio 0f Neerslagkans 60% !3f Neerslagkans 80% o"b 9 4 4 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Zaterdag Zondag WEER IN EUROPA ii O weerplaza donderdag 5 augustus 2021 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 2 personen - 1 sjalot - 1,5 l groentebouillon - 2 el olijfolie - 150 gr risottorijst - 100 ml droge witte wijn - 80 gr groene-aspergetips - 50 gr diepvrieserwten - 1 takje salie - 1 citroen - 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt - 1 el ongezouten roomboter - 1 tl peper - 2 takjes peterselie - 2 tonijnsteaks - halve tl zout - 2 el bakboter - 20 gr rucola ■V\ - Pel en snipper de sjalot. Verwarm de bouillon, deze hoeft niet te koken. Snijd de aspergetips klein. - Verwarm olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit hierin de sjalot circa 3 min. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee. - Voeg de witte wijn toe en laat circa 3 min. koken. Voeg een volle soeplepel bouillon toe aan de risottorijst. Blijf met een houten lepel roeren tot het vocht is opgenomen in de rijst. Voeg nog een soeplepel bouillon toe en blijf roeren. Voeg de aspergetips, erwten en het takje salie toe aan de risotto. Voeg weer een soeplepel bouillon toe. - Blijf zo om de 3 a 5 min. een soeplepel bouillon toevoegen en blijf ondertussen roeren. Na circa 20 min. is de risottorijst gaar. Draai het vuur uit. Voeg de rasp en het sap van 1 citroen, de Parmezaanse kaas, boter en een halve tl peper toe. Roer tot de boter en kaas zijn gesmolten. Doe de deksel op de pan en laat staan. - Hak de peterselie fijn. Dep de tonijnsteaks droog en breng op smaak met zout en een halve tl peper. Smelt de bakboter in een koekenpan en bak hierin de tonijnsteaks 2 min. per kant op hoog vuur. Snijd in gelijke plakken. - Serveer de citroenrisotto met peterselie, tonijnsteak en rucola. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 70% <4^ Neerslagkans 80% Rotterdam Rotterdam Zierikz o fi Breda o S Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 80% Zon: A 06:07 21:22 Maan: A 02:22 20:00 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 08 augustus 3 mm Vandaag 6 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 06:56 -144 19:30 -145 Terneuzen 07:16 -153 19:50 -152 Hansweert 07:40 -165 20:10 -163 Roompot buiten 06:59 -111 19:24 -112 Yerseke 08:15 -128 20:40 -129 Krammersluizen West 07:54 -118 20:36 -117 Hoogwater Vlissingen 00:40 150 13:15 160 Terneuzen 01:05 171 13:35 182 Hansweert 01:25 187 13:58 199 Roompot buiten 00:45 114 13:26 121 Yerseke 02:05 134 14:36 145 Krammersluizen West 01:56 128 14:26 137 VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG YannickDamen '@Weerplaza De dag start op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden. Vanmiddag ontstaan enkele felle regen- en onweersbuien, met name in de noordoostelijke helft. De temperatuur stijgt naar 20 tot 23 graden en door de hoge luchtvochtigheid voelt het wat drukkend aan. Morgen waait er een stevige wind en is het van tijd tot tijd kletsnat. Af en toe schijnt de zon en dan loopt de temperatuur op naar circa 21 graden. In en na het weekend blijft het wisselvallig met dagelijks kans op buien. Daarbij kan het ook onweren. Met 21 graden is het vrij koel voor de tijd van het jaar. Vanaf volgende week woensdag wordt het warmer, zonniger en droger. DAGRECORD I Hoogst 32,4*C in 1975 Laagst 5,1°C in 1923 GEMIDDELD Minimum 13,1tD I Maximum 23,9°C WENEN

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 56