7
Ik wil heel graag een huis kopen, dus
daar spaar ik hard voor."
Wanneer je in een sterrenzaak
werkt, ligt de lat natuurlijk wel hoog.
,,Dat vind ik zo mooi, je streeft hier
met het hele team naar perfectie. Je
moet echt oog voor detail hebben en
heel gemotiveerd zijn om het goed te
willen doen. Ik ben zelf heel leergie
rig en gemotiveerd om een onder
steuning te zijn voor het team. Ik
weet bijvoorbeeld inhoudelijk wei
nig van wijn, maar ik wil wel weten
hoe ik op de goede manier een glas
champagne inschenk."
Ondanks de vele uren, vliegen de
dagen hier voorbij, vindt Jolien. ,,De
Het is goed
verdienen
doorzoveel
uren te maken
gasten zijn ontzettend leuk en ons
team is heel internationaal georiën
teerd. Ja, er komen ook bekende
mensen, maar dat vind ik niet span
nend of zo. Dat is mijn nuchtere
Zeeuwse aard misschien. En boven
dien, je moet voor iedere gast even
veel je best doen. Dat ik voor Sergio
Herman mag werken, vind ik wel su
per mooi. Een goede aanvulling op
mijn cv."
Ervaring opdoen
Ook Nina uit Kloosterzande werkt in
de bediening, maar zij heeft haar
vaste plek in restaurant Blueness
waar Zeeuwse producten met een Ja
panse touch bereid worden. ,,Ik doe
de opleiding hotelmanagement op
Scalda in Middelburg en kwam hier
vorig jaar om stage te lopen. Nu ben
ik terug als zomerkracht. Ik had niet
zo veel ervaring in de bediening en ik
had interesse in de Japanse keuken,
daarom wilde ik graag bij Blueness
werken. Het leek me goed om eerst
meer ervaring op te doen in een res
taurant zonder ster."
Blueness is woensdag tot en met
vrijdag geopend voor het diner, in
het weekend ook voor lunch. De tij
den die Nina werkt, zijn dan ook ver
schillend. ,,Voor we beginnen, maak
ik een indeling, zetten we de tafels
klaar en dekken we die in. We zet
ten de wijnen klaar en we lopen sa
men met de keuken een en ander
door."
Ze heeft er al heel wat geleerd.
,,Het is een andere stijl van bedie
nen dan in een doorsnee brasserie.
Ik heb geleerd om echt aandacht te
geven aan de gasten, meer aan tafel
te komen en hen over de gerechten
te vertellen. We werken met een
jong team van ongeveer acht men
sen die heel goed op elkaar inge
speeld zijn. Iedereen gaat voor het
zelfde doel. Het leuke is dat ik echt
veel van hen leer. Je kunt hier heel
goed je vakkennis bijspijkeren."
maandag 2 augustus 2021
GO
MnHtr1»
Mil rR.
-Jolien van
Waterschoot
Jolien van
Waterschoot
werkt in de be
diening bij
AIRrepublic in
de jachthaven.
FOTO QHANTAL ARNTS
Nieuw gas
ten in het
Strandhotel
krijgen bij aan
komst een
welkomst
drankje aange
boden door
Anna Maters.
FOTO ANNE HANA