7 Ik wil heel graag een huis kopen, dus daar spaar ik hard voor." Wanneer je in een sterrenzaak werkt, ligt de lat natuurlijk wel hoog. ,,Dat vind ik zo mooi, je streeft hier met het hele team naar perfectie. Je moet echt oog voor detail hebben en heel gemotiveerd zijn om het goed te willen doen. Ik ben zelf heel leergie rig en gemotiveerd om een onder steuning te zijn voor het team. Ik weet bijvoorbeeld inhoudelijk wei nig van wijn, maar ik wil wel weten hoe ik op de goede manier een glas champagne inschenk." Ondanks de vele uren, vliegen de dagen hier voorbij, vindt Jolien. ,,De Het is goed verdienen doorzoveel uren te maken gasten zijn ontzettend leuk en ons team is heel internationaal georiën teerd. Ja, er komen ook bekende mensen, maar dat vind ik niet span nend of zo. Dat is mijn nuchtere Zeeuwse aard misschien. En boven dien, je moet voor iedere gast even veel je best doen. Dat ik voor Sergio Herman mag werken, vind ik wel su per mooi. Een goede aanvulling op mijn cv." Ervaring opdoen Ook Nina uit Kloosterzande werkt in de bediening, maar zij heeft haar vaste plek in restaurant Blueness waar Zeeuwse producten met een Ja panse touch bereid worden. ,,Ik doe de opleiding hotelmanagement op Scalda in Middelburg en kwam hier vorig jaar om stage te lopen. Nu ben ik terug als zomerkracht. Ik had niet zo veel ervaring in de bediening en ik had interesse in de Japanse keuken, daarom wilde ik graag bij Blueness werken. Het leek me goed om eerst meer ervaring op te doen in een res taurant zonder ster." Blueness is woensdag tot en met vrijdag geopend voor het diner, in het weekend ook voor lunch. De tij den die Nina werkt, zijn dan ook ver schillend. ,,Voor we beginnen, maak ik een indeling, zetten we de tafels klaar en dekken we die in. We zet ten de wijnen klaar en we lopen sa men met de keuken een en ander door." Ze heeft er al heel wat geleerd. ,,Het is een andere stijl van bedie nen dan in een doorsnee brasserie. Ik heb geleerd om echt aandacht te geven aan de gasten, meer aan tafel te komen en hen over de gerechten te vertellen. We werken met een jong team van ongeveer acht men sen die heel goed op elkaar inge speeld zijn. Iedereen gaat voor het zelfde doel. Het leuke is dat ik echt veel van hen leer. Je kunt hier heel goed je vakkennis bijspijkeren." maandag 2 augustus 2021 GO MnHtr1» Mil rR. -Jolien van Waterschoot Jolien van Waterschoot werkt in de be diening bij AIRrepublic in de jachthaven. FOTO QHANTAL ARNTS Nieuw gas ten in het Strandhotel krijgen bij aan komst een welkomst drankje aange boden door Anna Maters. FOTO ANNE HANA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 27