10 ZEELAND
Op je hurken voor
de tent een
eenpansgerecht
verwarmen op
een wankel
gaspitje? Vergeet
het. In de
brasserie van
camping De
Molenhoek kan
je kiezen van
een uitgebreide
shared dining-
kaart.
Bij restaurants op campings denken
we al gauw aan pizza's, hambur
gers en friet. Zo'n fastfoodmaaltijd
komt alleen op ons bord als het
echt, écht niet anders kan. En zelfs
al zouden we er zin in hebben, een kantine
achtige omgeving met gekras van stoelen over
betegelde vloeren en gillende, rondrennende
kinderen beneemt ons direct de eetlust. Maar
als we het menu van De Molenhoek bestude
ren, wekken de gerechten onze eetlust op.
Niet lang daarna benen we tussen de twee
slagbomen door het kampeerterrein op.
De camping is het domein van Micha en
Kim Bliek. In 2003 namen zij het stokje over
van de ouders van Micha. Tot die tijd runde
een externe partij de kantine met alle cliché
gerechten die daarbij horen. Daarin kwam
verandering toen in 2016 chef-kok Ben
Snackers zijn intrede deed in de keuken.
,,Toen hebben we besloten het roer om te
gooien'', zegt Kim. ,,Goed en lekker eten is be-
HET MENU
langrijk. Wij menen dat het in de meeste res
taurants aan variatie ontbreekt, ze serveren
vaak allemaal dezelfde gerechten. Wij willen
anders zijn, verrassen en een restaurant creë
ren waar we zelf ook heel graag zouden willen
eten.''
Campingstijl, systeemplafond, geschilderde
houten vloerdelen. Om de ruimte te breken
groene planten en hippe lichtpeertjes aan een
rail. Boven de bar een krijtbord. Een gezin uit
het tv-programma Een huis vol kan hier moei
teloos aanschuiven aan een van de lange tafels.
Het publiek is gemengd. We horen Duits,
maar ook Nederlands met een Zeeuwse tong
val. Wij krijgen een vierpersoonstafeltje en de
shared dining-kaart. 'Love at first bite' lezen
we op de cover met een foto van een paar da
mes die een pizzapunt verorberen.
Integendeel. De kaart is internationaal ge
oriënteerd dankzij chef-kok Ben, die na een
WAAR
rechtenstudie bleef hangen in de horeca. In
keukens overal ter wereld leerde hij koken van
lokale mama's. Met die uiteenlopende sma
ken, technieken en smaakmakers bedenkt hij
concepten voor restaurants in Frankrijk,
Spanje, Ibiza, Brazilië, Venezuela en... Kam
perland. ,,Via via kwam ik hier terecht. Ik ben
blijven plakken omdat Kim en Micha me to
taal vrijlaten in mijn keuzes. Ik streef naar
minder vlees en vis, meer groenten. Daarnaast
wil ik mijn gasten verrassen en ze prikkelen
met bijzondere smaakcombinaties.''
Zeker. We komen niet elke dag sivinche tegen,
een tartaar van rode reuzengarnaal, gemarine
erd in yuzu, habaneros, aji amarillo, munt, ko
riander, huacatay, rode peper, gerookte knof
look op een bedje van avocado. Laat staan
lomo saltado chifa style, een sukade van met
graan gevoerd rund met kimchi, oestersaus,
peer, gewokte tomaat, ui, koriander en ponzu
saus. Smaakmakers uit vele keukens passeren
de revue, waaronder de Nikkei keuken, een
REKENING
perland
tam
vrijdag 30 juli 2021
-Hl.
Het gerecht 'sexy fish' bij Brasserie De Mo
lenhoek. FOTO'S CYNTHIA CATS
Eigenaren Kim en
Micha Bliek.
Chef-kok Ben
Snackers met de cevi-
che van artisjok: ,,Ik
wil gasten prikkelen
met bijzondere
smaakcombinaties."
De Molenhoek serveert geen
Elian van 't Westeinde
Brasserie De Mo
lenhoek voert
geen klassiek
driegangenmenu.
De vis-, vlees- en
vegan gerechten
staan door elkaar.
Bekend zijn ge-
wokte mossels
(24,95), spare ribs
(22,95) of biefstuk
(15,95). Voor wat
Hoe is de sfeer?
Eet je Italiaans dan?
Lukt dat?
avontuur kies je si-
vinche (19,95), be-
renjenas fritas
(9,95) of nikkei tira-
dito (12,95).
Kids kunnen van de
kaart eten of kie
zen voor een kids-
box (9,95).
Op de dessertkaart
staan elf toetjes
(7,00).
Brasserie De Molenhoek
Molenweg 69a ^eM/eg
es tW[
1 huiswijn rood
4,10
1 viognier
4,60
1 tataki aubergine
9,95
1 ceviche de alcachofas
9,95
1 sexy fish
18,95
1 puntzak friet
2,50
2 toetjes
14,00
1 koffie
2,60
1 thee
2,50
1 sourcy fles
6,30
Totaal:
75,45