10 ZEELAND Op je hurken voor de tent een eenpansgerecht verwarmen op een wankel gaspitje? Vergeet het. In de brasserie van camping De Molenhoek kan je kiezen van een uitgebreide shared dining- kaart. Bij restaurants op campings denken we al gauw aan pizza's, hambur gers en friet. Zo'n fastfoodmaaltijd komt alleen op ons bord als het echt, écht niet anders kan. En zelfs al zouden we er zin in hebben, een kantine achtige omgeving met gekras van stoelen over betegelde vloeren en gillende, rondrennende kinderen beneemt ons direct de eetlust. Maar als we het menu van De Molenhoek bestude ren, wekken de gerechten onze eetlust op. Niet lang daarna benen we tussen de twee slagbomen door het kampeerterrein op. De camping is het domein van Micha en Kim Bliek. In 2003 namen zij het stokje over van de ouders van Micha. Tot die tijd runde een externe partij de kantine met alle cliché gerechten die daarbij horen. Daarin kwam verandering toen in 2016 chef-kok Ben Snackers zijn intrede deed in de keuken. ,,Toen hebben we besloten het roer om te gooien'', zegt Kim. ,,Goed en lekker eten is be- HET MENU langrijk. Wij menen dat het in de meeste res taurants aan variatie ontbreekt, ze serveren vaak allemaal dezelfde gerechten. Wij willen anders zijn, verrassen en een restaurant creë ren waar we zelf ook heel graag zouden willen eten.'' Campingstijl, systeemplafond, geschilderde houten vloerdelen. Om de ruimte te breken groene planten en hippe lichtpeertjes aan een rail. Boven de bar een krijtbord. Een gezin uit het tv-programma Een huis vol kan hier moei teloos aanschuiven aan een van de lange tafels. Het publiek is gemengd. We horen Duits, maar ook Nederlands met een Zeeuwse tong val. Wij krijgen een vierpersoonstafeltje en de shared dining-kaart. 'Love at first bite' lezen we op de cover met een foto van een paar da mes die een pizzapunt verorberen. Integendeel. De kaart is internationaal ge oriënteerd dankzij chef-kok Ben, die na een WAAR rechtenstudie bleef hangen in de horeca. In keukens overal ter wereld leerde hij koken van lokale mama's. Met die uiteenlopende sma ken, technieken en smaakmakers bedenkt hij concepten voor restaurants in Frankrijk, Spanje, Ibiza, Brazilië, Venezuela en... Kam perland. ,,Via via kwam ik hier terecht. Ik ben blijven plakken omdat Kim en Micha me to taal vrijlaten in mijn keuzes. Ik streef naar minder vlees en vis, meer groenten. Daarnaast wil ik mijn gasten verrassen en ze prikkelen met bijzondere smaakcombinaties.'' Zeker. We komen niet elke dag sivinche tegen, een tartaar van rode reuzengarnaal, gemarine erd in yuzu, habaneros, aji amarillo, munt, ko riander, huacatay, rode peper, gerookte knof look op een bedje van avocado. Laat staan lomo saltado chifa style, een sukade van met graan gevoerd rund met kimchi, oestersaus, peer, gewokte tomaat, ui, koriander en ponzu saus. Smaakmakers uit vele keukens passeren de revue, waaronder de Nikkei keuken, een REKENING perland tam vrijdag 30 juli 2021 -Hl. Het gerecht 'sexy fish' bij Brasserie De Mo lenhoek. FOTO'S CYNTHIA CATS Eigenaren Kim en Micha Bliek. Chef-kok Ben Snackers met de cevi- che van artisjok: ,,Ik wil gasten prikkelen met bijzondere smaakcombinaties." De Molenhoek serveert geen Elian van 't Westeinde Brasserie De Mo lenhoek voert geen klassiek driegangenmenu. De vis-, vlees- en vegan gerechten staan door elkaar. Bekend zijn ge- wokte mossels (24,95), spare ribs (22,95) of biefstuk (15,95). Voor wat Hoe is de sfeer? Eet je Italiaans dan? Lukt dat? avontuur kies je si- vinche (19,95), be- renjenas fritas (9,95) of nikkei tira- dito (12,95). Kids kunnen van de kaart eten of kie zen voor een kids- box (9,95). Op de dessertkaart staan elf toetjes (7,00). Brasserie De Molenhoek Molenweg 69a ^eM/eg es tW[ 1 huiswijn rood 4,10 1 viognier 4,60 1 tataki aubergine 9,95 1 ceviche de alcachofas 9,95 1 sexy fish 18,95 1 puntzak friet 2,50 2 toetjes 14,00 1 koffie 2,60 1 thee 2,50 1 sourcy fles 6,30 Totaal: 75,45

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 34