10 ZEELAND Uitstekende carpaccio van ribeye in een paradijselijke omgeving. Dat eten we in strandpaviljoen DOK14 in Cadzand, kuuroord van de troost. Na een week vol slecht nieuws, ben je toe aan goed eten. Op een mooie locatie, met leuke mensen om je heen. Een drankje, gelach, een avondzon en de geur van zonne brandcrème en de zee. Strandpaviljoen DOK14 tussen Nieuwvliet en Cadzand moet vandaag ons kuuroord van troost zijn. Het personeel is vaker een reddende engel geweest. Twee jaar geleden redden werknemers nog een Belgische vrouw van de verdrinkingsdood. De teleurstel ling is aanvankelijk dan ook groot, wanneer we vanaf de duinen al een rij wachtende honger- buiken voor het paviljoen ontwaren. Een tafel tje reserveren was niet mogelijk en dus zijn we op de bonnefooi naar West-Zeeuws-Vlaande- ren gereden. Het zal toch niet? Gelukkig blijkt de wachtrij minder indrukwekkend dan we in schatten. Na tien minuten lopen we, met een half strand in onze schoenen, DOK14 binnen. HET MENU DOK14 is in 2019 onderscheiden als beste strandpaviljoen van het land. Je hoeft geen ex pert te zijn om te zien waarom. Het is een van de vele prachtig opgeknapte paviljoens aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Machtige raampar- tijen, een robuuste houten bar en - waarom ook niet - een Fiat 500 midden in de zaak. Het past allemaal perfect en zorgt ervoor dat je di rect wordt ondergedompeld in een bad van gezelligheid. Ja, hier wil je eten, in de watten worden gelegd. We krijgen het mooiste plekje van het ter ras: in de hoek tegen de glazen windscher men, het tafeltje dat het dichtst bij het strand staat. De avondzon straalt op ons, het water komt op, toeristen - ongetwijfeld Duitse - bouwen een metropool van zand op het strand. Het leven is goed. De voorgerechten smaken opperbest. Ik bestel adzand-Bad -9 een trio van vis. Op het bord ligt een lekker vettige gerookte forel, zachtroze gerookte zalm en grijze garnalen. Ik lepel er heerlijke huisgemaakte cocktailsaus over. Het lijkt een gerecht waar je niets fout aan kunt doen, maar in menig restaurant krijg je gortdroge zalm met de malsheid van een fietsband. Of garna len die van een afstandje op het bord lijken ge kwakt. Bij DOK14 niets van dat alles. Ondanks dat het een simpel voorgerecht is, heeft het alle liefde van de keuken gekregen. De carpaccio aan de overkant van de tafel is eveneens een winnaar. Geen bord voorgesne den, lusteloze flinters rundvlees dat al 's mid dags is klaargemaakt en in de koelkast gezet, maar we zien prachtig dooraderde plakken ribeye. Krachtig van smaak met een tintje rook. De geschaafde Old Amsterdam, balsa- mico, pijnboompitten en rucola maken het af. Dft is een carpaccio. „Natuurlijk moet je een carpaccio op de kaart hebben, want iedereen vindt het lekker. Maar wij maken hem nét iets REKENING vrijdag 23 juli 2021 GO Brenda serveert de lunch. FOTO'S CAMILE SCHELSTRAETE Lunchtijd bij DOK14 in Cadzand M Carpaccio van rib- eye. Warme bad DOK14 biedt Bob Maes Naast de stan daard voorge rechten als toma tensoep (6,90 euro) of scampi's in de look (13,90), kun je bij Dok14 experimenteren met geitenkaas, rode biet en sap van rode kool (12,90) als vooraf. Daarna een steak (22,90) of spare- ribs (vanaf 21,90)? Kan allemaal. Vegetariërs komen met een poké bowl met ananas (16), vegetarische bur ger (18,50) en vegan kip op oos terse wijze (17,90) aan hun trekken. Mooie zaak? Het eten ook? DOK14 Zwartepolderweg 16 1 carpaccio 14,90 1 trio van vis 14,90 1 salade vis 19,00 1 sliptong 2 stuks 23,90 1 coupe noisette 7,00 2 flesjes cava 19,00 2 Zeeuws Blond 10,80 1 koffie 2,80 1 cappuccino 3,30 3,30 Totaal: 116,50

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 34