10 ZEELAND
Uitstekende
carpaccio van
ribeye in een
paradijselijke
omgeving. Dat
eten we in
strandpaviljoen
DOK14 in
Cadzand,
kuuroord van
de troost.
Na een week vol slecht nieuws, ben
je toe aan goed eten. Op een mooie
locatie, met leuke mensen om je
heen. Een drankje, gelach, een
avondzon en de geur van zonne
brandcrème en de zee. Strandpaviljoen DOK14
tussen Nieuwvliet en Cadzand moet vandaag
ons kuuroord van troost zijn. Het personeel is
vaker een reddende engel geweest. Twee jaar
geleden redden werknemers nog een Belgische
vrouw van de verdrinkingsdood. De teleurstel
ling is aanvankelijk dan ook groot, wanneer we
vanaf de duinen al een rij wachtende honger-
buiken voor het paviljoen ontwaren. Een tafel
tje reserveren was niet mogelijk en dus zijn we
op de bonnefooi naar West-Zeeuws-Vlaande-
ren gereden. Het zal toch niet? Gelukkig blijkt
de wachtrij minder indrukwekkend dan we in
schatten. Na tien minuten lopen we, met een
half strand in onze schoenen, DOK14 binnen.
HET MENU
DOK14 is in 2019 onderscheiden als beste
strandpaviljoen van het land. Je hoeft geen ex
pert te zijn om te zien waarom. Het is een van
de vele prachtig opgeknapte paviljoens aan de
Zeeuws-Vlaamse kust. Machtige raampar-
tijen, een robuuste houten bar en - waarom
ook niet - een Fiat 500 midden in de zaak. Het
past allemaal perfect en zorgt ervoor dat je di
rect wordt ondergedompeld in een bad van
gezelligheid. Ja, hier wil je eten, in de watten
worden gelegd.
We krijgen het mooiste plekje van het ter
ras: in de hoek tegen de glazen windscher
men, het tafeltje dat het dichtst bij het strand
staat. De avondzon straalt op ons, het water
komt op, toeristen - ongetwijfeld Duitse -
bouwen een metropool van zand op het
strand. Het leven is goed.
De voorgerechten smaken opperbest. Ik bestel
adzand-Bad -9
een trio van vis. Op het bord ligt een lekker
vettige gerookte forel, zachtroze gerookte
zalm en grijze garnalen. Ik lepel er heerlijke
huisgemaakte cocktailsaus over. Het lijkt een
gerecht waar je niets fout aan kunt doen, maar
in menig restaurant krijg je gortdroge zalm
met de malsheid van een fietsband. Of garna
len die van een afstandje op het bord lijken ge
kwakt. Bij DOK14 niets van dat alles. Ondanks
dat het een simpel voorgerecht is, heeft het
alle liefde van de keuken gekregen.
De carpaccio aan de overkant van de tafel is
eveneens een winnaar. Geen bord voorgesne
den, lusteloze flinters rundvlees dat al 's mid
dags is klaargemaakt en in de koelkast gezet,
maar we zien prachtig dooraderde plakken
ribeye. Krachtig van smaak met een tintje
rook. De geschaafde Old Amsterdam, balsa-
mico, pijnboompitten en rucola maken het af.
Dft is een carpaccio. „Natuurlijk moet je een
carpaccio op de kaart hebben, want iedereen
vindt het lekker. Maar wij maken hem nét iets
REKENING
vrijdag 23 juli 2021
GO
Brenda serveert de
lunch.
FOTO'S CAMILE SCHELSTRAETE
Lunchtijd bij
DOK14 in Cadzand
M Carpaccio van rib-
eye.
Warme bad DOK14 biedt
Bob Maes
Naast de stan
daard voorge
rechten als toma
tensoep (6,90
euro) of scampi's
in de look (13,90),
kun je bij Dok14
experimenteren
met geitenkaas,
rode biet en sap
van rode kool
(12,90) als vooraf.
Daarna een steak
(22,90) of spare-
ribs (vanaf 21,90)?
Kan allemaal.
Vegetariërs komen
met een poké bowl
met ananas (16),
vegetarische bur
ger (18,50) en
vegan kip op oos
terse wijze (17,90)
aan hun trekken.
Mooie zaak?
Het eten ook?
DOK14
Zwartepolderweg 16
1 carpaccio
14,90
1 trio van vis
14,90
1 salade vis
19,00
1 sliptong 2 stuks
23,90
1 coupe noisette
7,00
2 flesjes cava
19,00
2 Zeeuws Blond
10,80
1 koffie
2,80
1 cappuccino 3,30
3,30
Totaal:
116,50