Bloemkoolbeignets met komijn en muntyoghurt Prikkertjes tellen Ook sterrenchefs staan in de rij Bedevaartsoord binnen pintxos-bedevaartsoord San Sebastian is La Cuchara de San Telmo. Het is dé pintxos- bar, waar driesterrenchefs als Ferran Adria en Martin Berasategui eten en nieuwe talenten voor hun eigen keuken scouten. Kijk niet verrast op als je ook Nederlandse sterrenchefs in de rij wachtenden ziet staan. Die zijn dan op studiereis, waarbij ze van bar naar bar wandelen om bij elke zaak de specialiteit van het huis te bestellen. MEZZA 33 De oervorm van de tapa is een stukje brood met daarop een lekkernij geprikt. In Spaanse bars is het gebruikelijk om zelf je cocktailprikkertjes te bewaren. Bij het afrekenen worden deze bij je drankrekening opgeteld. Iedere keer weer als ik dat in 10 BEIGNETS. 4-6 PERSONEN INGREDIËNTEN 1 bloemkool, in roosjes van 4-5 cm (300 g) 120 g bloem 20 g peterselie, gesneden 1 ui, fijngesneden (100 g) 2 eieren 1% tl gemalen komijnzaad tl kaneelpoeder tl kurkuma tl chilivlokken tl bakpoeder 250 ml zonnebloemolie Voor de saus 250 g Griekse yoghurt tl gedroogde munt 2 el citroensap 1 el olijfolie BEREIDING Roer alle ingrediënten voor de saus met een halve theelepel zout door elkaar en zet deze tot gebruik in de koelkast. Breng een middelgrote pan met water aan de kook en doe de bloemkool erin. Laat de bloemkool 4 minuten zachtjes koken (zorg dat u 3-4 eetlepels van het kookvocht apart houdt) en doe de roosjes in een vergiet. Prak de bloemkool grof met een vork of een pureestamper en doe in een grote kom met alle ingrediënten voor de beignets (behalve de zonnebloemolie), 1% theelepel zout en een flinke draai zwarte peper. Roer er 3 eetlepels kookwater door tot het beignetmengsel de consistentie heeft van een licht vloeibaar beslag. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan - circa 22 cm doorsnee - en schep als de olie heel heet is (120 graden op de thermometer) per beignet 2-3 eetlepels beslag in de olie. Bak de beignets - 4 a 5 per keer, zodat de pan niet te vol wordt - en houd ze met een schuimspaan los van elkaar. Bak ze circa 5 minuten en draai ze om zodat beide kanten goudbruin wor den. Leg ze op een bord bekleed met keukenpapier en zet dit opzij terwijl u de volgende portie bakt. Serveer de beignets warm of op kamertemperatuur, met de yoghurtsaus erbij. RECEPT uit Falastin van Sami Tamimi en Tara Wigley, Fontaine 32 WIJN Chardonnay past goed, zoals Patriarche 2020, Macon-Villages. Coop 7,99 Spanje zie, vraag ik me af of dit businessmodel ook hierzou standhouden.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 129