10 ZEELAND Verwachtingsvol gaan we weer voor u op pad. Welke nieuwe lekkernijen hebben de Zeeuwse chefs tijdens de lockdown rustig kunnen uitproberen en gaan ze nu aan ons presenteren? We bijten het spits af bij Bombaai in Westkapelle. vrijdag 9 juli 2021 Heerlijk uitzicht op het strand. fotos lex de meester Vangst van de dag. Strandbar Bombaai, Elian van 't Westeinde I ielsgelukkig stappen we over een kort duinpad naar het badstrandje van Westkapelle. Eindelijk mogen we weer écht uit eten. We nemen I ons voor de komende zomer van eetgelegenheden aan de waterkant te gaan ge nieten. Of van zaken waar het in elk geval echt zomert, zodat we de komende maanden niet voor het eten naar Spanje of Italië hoeven. Over Bombaai horen we goede geluiden. Dit schijnt een strandpaviljoen te zijn waar ze niet binnen de lijntjes kleuren. Gewaagd. En hoe zit je daar? We zijn te vroeg voor onze reservering en nuttigen een aperitief op het terras. De zee wind ontduikend, nestelen we ons tussen de gekleurde kussens van de robuuste lounge banken. Boven de tafeltjes geen oranje-gele parasols van het welbekende ijsmerk, maar strakgespannen tarps als in een Afrikaanse sa- HET MENU Bombaai serveert vlees, vis of vegan. Vooraf zijn er pa- dron pepers (7 euro), jerk chicken wings (9) of fish dips (11,5). Daarna eet je een burger (12,5) of een bur- gerplate, dan komt er mais, friet en mayonaise (18,5) op het bord mee. Maar voor het gro tere werk kies je uit de mains, bijvoor beeld Thaise do rade (23,5) of een green, bean, auber gine (17,5). Kids kunnen smul len van fish, dips en chips of pork katsu rice (9). farilodge. Stoer, net als het Wasschappels Blond van brouwerij 't Meuleneind. Na het zoet van de duindoorn in het dorstlessend vocht, rolt het hoppige bitter over de smaak papillen. Zo lusten we ze graag. Dat is een mooi begin. Wat ga je eten? De voertaal op de kaart is Engels. Verfrissend. Met al die oosterburen op Walcheren is dat meestal Duits. De gangen bieden een mix van vlees en vis, met steeds ook een vegan uit stapje. Voor de badgasten die na een dag strand een snelle hap willen, zijn er verschil lende snacks en hamburgers, al dan niet met een maiskolf, friet en mayonaise. De levensge nieters die hun uitje naar de kust zo lang mo gelijk willen rekken, pakken gewoon drie gan gen. En dat willen wij. We kunnen kiezen uit zeven voorgerechten en vijf hoofdgerechten. Als we advies vragen aan Iris, die met een brede glimlach de gasten bedient, moeten we beslist voor de hamburger gaan. ,,Die neem ik altijd, gewoon omdat ik er zo van houd." Maar WAAR Bombaai Strand Westkapelle 80 we zijn eigenwijs en kiezen gegrilde sardines en dito mesheften. We ruiken de zee en wil len er iets uit eten ook. Goed gekozen? Als Iris onze voorgerechten brengt, krab ik me achter de oren. Is het de lucht van de Parme zaanse kaas in het mediterrane broodkruim op de drie gegrilde sardines die zich zo onaange naam aan mij opdringt? Kan bijna niet. Voor zichtig hap ik van het - te droge - visvlees. Pas als mijn gezelschap zijn bord mesheften mijn kant opduwt weet ik het. Op het rommelig op gemaakte bordje met zelfs enkele kapotte schelpen, ligt een bedorven schelpdier. Dat is schrikken. Als ik laat weten dat het mis is, komt tien minuten later een volgende portie scheer messen, met excuses van de kok. Het valt ons zwaar om nog van het voorgerecht te genieten. Maakt het hoofdgerecht dit goed? Grotendeels. We weten dat de horeca het zwaar heeft na zoveel maanden sluiting. En eenmaal REKENING Verwachtingen Bombaai te fHHi 1 sardines 9,00 1 scheermessen 9,00 1 dagvangst 21,50 1 rib eye 26,50 1 supplement salade 2,50 1 supplement friet 2,50 1 mayonaise 0,50 1 Wasschappels Blond 4,75 1 water plat klein 2,75 1 Jupiler 2,75 1 rode huiswijn 4,25 Totaal: 86,00

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 34