10 ZEELAND
Verwachtingsvol
gaan we weer
voor u op pad.
Welke nieuwe
lekkernijen hebben
de Zeeuwse
chefs tijdens
de lockdown
rustig kunnen
uitproberen en
gaan ze nu aan ons
presenteren? We
bijten het spits af
bij Bombaai in
Westkapelle.
vrijdag 9 juli 2021
Heerlijk uitzicht op het strand. fotos lex de meester
Vangst van de dag.
Strandbar Bombaai,
Elian van 't Westeinde
I ielsgelukkig stappen we over een
kort duinpad naar het badstrandje
van Westkapelle. Eindelijk mogen
we weer écht uit eten. We nemen
I ons voor de komende zomer van
eetgelegenheden aan de waterkant te gaan ge
nieten. Of van zaken waar het in elk geval echt
zomert, zodat we de komende maanden niet
voor het eten naar Spanje of Italië hoeven.
Over Bombaai horen we goede geluiden. Dit
schijnt een strandpaviljoen te zijn waar ze niet
binnen de lijntjes kleuren.
Gewaagd. En hoe zit je daar?
We zijn te vroeg voor onze reservering en
nuttigen een aperitief op het terras. De zee
wind ontduikend, nestelen we ons tussen de
gekleurde kussens van de robuuste lounge
banken. Boven de tafeltjes geen oranje-gele
parasols van het welbekende ijsmerk, maar
strakgespannen tarps als in een Afrikaanse sa-
HET MENU
Bombaai serveert
vlees, vis of vegan.
Vooraf zijn er pa-
dron pepers (7
euro), jerk chicken
wings (9) of fish
dips (11,5). Daarna
eet je een burger
(12,5) of een bur-
gerplate, dan komt
er mais, friet en
mayonaise (18,5)
op het bord mee.
Maar voor het gro
tere werk kies je uit
de mains, bijvoor
beeld Thaise do
rade (23,5) of een
green, bean, auber
gine (17,5).
Kids kunnen smul
len van fish, dips en
chips of pork katsu
rice (9).
farilodge. Stoer, net als het Wasschappels
Blond van brouwerij 't Meuleneind. Na het
zoet van de duindoorn in het dorstlessend
vocht, rolt het hoppige bitter over de smaak
papillen. Zo lusten we ze graag.
Dat is een mooi begin. Wat ga je eten?
De voertaal op de kaart is Engels. Verfrissend.
Met al die oosterburen op Walcheren is dat
meestal Duits. De gangen bieden een mix van
vlees en vis, met steeds ook een vegan uit
stapje. Voor de badgasten die na een dag
strand een snelle hap willen, zijn er verschil
lende snacks en hamburgers, al dan niet met
een maiskolf, friet en mayonaise. De levensge
nieters die hun uitje naar de kust zo lang mo
gelijk willen rekken, pakken gewoon drie gan
gen. En dat willen wij. We kunnen kiezen uit
zeven voorgerechten en vijf hoofdgerechten.
Als we advies vragen aan Iris, die met een
brede glimlach de gasten bedient, moeten we
beslist voor de hamburger gaan. ,,Die neem ik
altijd, gewoon omdat ik er zo van houd." Maar
WAAR
Bombaai
Strand Westkapelle 80
we zijn eigenwijs en kiezen gegrilde sardines
en dito mesheften. We ruiken de zee en wil
len er iets uit eten ook.
Goed gekozen?
Als Iris onze voorgerechten brengt, krab ik me
achter de oren. Is het de lucht van de Parme
zaanse kaas in het mediterrane broodkruim op
de drie gegrilde sardines die zich zo onaange
naam aan mij opdringt? Kan bijna niet. Voor
zichtig hap ik van het - te droge - visvlees. Pas
als mijn gezelschap zijn bord mesheften mijn
kant opduwt weet ik het. Op het rommelig op
gemaakte bordje met zelfs enkele kapotte
schelpen, ligt een bedorven schelpdier. Dat is
schrikken. Als ik laat weten dat het mis is, komt
tien minuten later een volgende portie scheer
messen, met excuses van de kok. Het valt ons
zwaar om nog van het voorgerecht te genieten.
Maakt het hoofdgerecht dit goed?
Grotendeels. We weten dat de horeca het zwaar
heeft na zoveel maanden sluiting. En eenmaal
REKENING
Verwachtingen Bombaai te
fHHi
1 sardines
9,00
1 scheermessen
9,00
1 dagvangst
21,50
1 rib eye
26,50
1 supplement salade
2,50
1 supplement friet
2,50
1 mayonaise
0,50
1 Wasschappels Blond
4,75
1 water plat klein
2,75
1 Jupiler
2,75
1 rode huiswijn
4,25
Totaal:
86,00