Bak wordt tas
TIP
VANDE
WEEK
LEZERS
r*
Kroepoek
bewaren
PASTAKLASSIEKERS
geschiedenis (i* EE
3X CULINAIRE PODCASTS
Cheft
Kookboekenclub
Eetgeheimen
Ook een tip?
8
zirnn
Waar komen de bekendste pastaklassiekers
vandaan? En is de lasagne die wij kennen eigenlijk
de traditionele? Culinair historicus - en Italiaan -
Luca Cesari dook in de geschiedenis van hét
gerecht van zijn land. Met onverwachte recepten,
maar vooral heel veel geschiedenis en
verhalen waar je hoe dan ook trek van krijgt.
Een kleine geschiedenis van pasta,
Ambo Anthos 25
VAN PASTA Jl j
Dat bekende geel-blauwe zeil van de Boedelbak is niet
alleen reuzehandig om spullen tijdens het vervoer droog
en op hun plek te houden, het leent zich ook prima als tas.
Tassenmerk Unbegun toverde het zeil om in een collectie
met onder andere heuptasjes, laptopsleeves en schouder
tassen. Stevig, en nog duurzaam ook.
ungegun.nl vanaf 36
Culinair recensent en journa
list (én kok) Hiske Versprille
gaat in haar podcast Cheft in
gesprek met chef-koks. Ze
vraagt, proeft, vraagt nog
meer en trekt de pannen en
de koelkast open, want Hiske
Versprille wil echt alles weten.
Kookboekfanaten Ronald
Giphart en Danny Jansen
bespreken elke week een
kookboek uit hun eigen
verzameling, en bereiden
een favoriete recept. Ook
komen er auteurs langs voor
interviews en handige tips.
Miljuschka Witzenhausen
kan uren over eten praten.
En dat doet ze ook, in haar
podcast. In elke aflevering
bevraagt ze een andere
gast over diens smaak-
herinneringen, favoriete
gerechten en guilty pleasures.
Alle podcasts zijn te beluisteren via de Podcast App, Spotify en andere podcastapps.
ALDERT TAAMS
(69) uit Hattem:
'Op mijn studenten
kamer had ik geen
eigen keuken en
haalde ik vaak
Chinese maaltijden,
waarschijnlijk is daar
mijn nog altijd
bestaande liefde
voor Chinees eten
ontstaan. De kroe
poek die je erbij
krijgt, kun je niet
lang vers houden,
maar bij toeval ont
dekte ik dat er een
manier is om dat wel
voor elkaar te krijgen.
Toen ik een restje
van een maaltijd
invroor, zat de kroe
poek daar nog bij.
Drie weken later
ontdooide ik de
maaltijd en wat
bleek: de kroepoek
was nog heerlijk
knapperig en vers.
Het werkt trouwens
ook voor chips.'
Stuur 'm naar
mezza@dpgmedia.nl