Bak wordt tas TIP VANDE WEEK LEZERS r* Kroepoek bewaren PASTAKLASSIEKERS geschiedenis (i* EE 3X CULINAIRE PODCASTS Cheft Kookboekenclub Eetgeheimen Ook een tip? 8 zirnn Waar komen de bekendste pastaklassiekers vandaan? En is de lasagne die wij kennen eigenlijk de traditionele? Culinair historicus - en Italiaan - Luca Cesari dook in de geschiedenis van hét gerecht van zijn land. Met onverwachte recepten, maar vooral heel veel geschiedenis en verhalen waar je hoe dan ook trek van krijgt. Een kleine geschiedenis van pasta, Ambo Anthos 25 VAN PASTA Jl j Dat bekende geel-blauwe zeil van de Boedelbak is niet alleen reuzehandig om spullen tijdens het vervoer droog en op hun plek te houden, het leent zich ook prima als tas. Tassenmerk Unbegun toverde het zeil om in een collectie met onder andere heuptasjes, laptopsleeves en schouder tassen. Stevig, en nog duurzaam ook. ungegun.nl vanaf 36 Culinair recensent en journa list (én kok) Hiske Versprille gaat in haar podcast Cheft in gesprek met chef-koks. Ze vraagt, proeft, vraagt nog meer en trekt de pannen en de koelkast open, want Hiske Versprille wil echt alles weten. Kookboekfanaten Ronald Giphart en Danny Jansen bespreken elke week een kookboek uit hun eigen verzameling, en bereiden een favoriete recept. Ook komen er auteurs langs voor interviews en handige tips. Miljuschka Witzenhausen kan uren over eten praten. En dat doet ze ook, in haar podcast. In elke aflevering bevraagt ze een andere gast over diens smaak- herinneringen, favoriete gerechten en guilty pleasures. Alle podcasts zijn te beluisteren via de Podcast App, Spotify en andere podcastapps. ALDERT TAAMS (69) uit Hattem: 'Op mijn studenten kamer had ik geen eigen keuken en haalde ik vaak Chinese maaltijden, waarschijnlijk is daar mijn nog altijd bestaande liefde voor Chinees eten ontstaan. De kroe poek die je erbij krijgt, kun je niet lang vers houden, maar bij toeval ont dekte ik dat er een manier is om dat wel voor elkaar te krijgen. Toen ik een restje van een maaltijd invroor, zat de kroe poek daar nog bij. Drie weken later ontdooide ik de maaltijd en wat bleek: de kroepoek was nog heerlijk knapperig en vers. Het werkt trouwens ook voor chips.' Stuur 'm naar mezza@dpgmedia.nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 88