a O weerplaza Flatbread, aardbei en limoensiroop B51 1E3 B51 k k [9l 20° 13° 23° 12° 19° 11° €900 Uw huis blijft uw thuis 12 RECEPT WEER 20° 10° Waterstanden Weeradvies Vrijdag Zaterdag Morgen Zondag Zon/maan Neerslag Vandaag Vandaag Morgen Wolken en zon WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze o"b 8 8 8 9 10 10 9 8 10 10 WEER in de regio WEER IN EUROPA WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen SJ, Neerslagkans 10% 20° 10° 20° 11° Zaterdag kortln9 Met de S200 traplift van thyssenkrupp Meer informatie over product of actie? Bel 0800-5003 of ga naarwww.trapliften.nl woensdag 23 juni 2021 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 2 personen - 150 gr zelfrijzend bakmeel wat extra - 130 ml Griekse yoghurt - snufje zout - 2 tl zonnebloemolie (om in te bakken) - 150 gr aardbeien, in stukjes - 1 el suiker - limoen, rasp en sap - 1 el water - 150 gr cottage cheese - 4 blaadjes munt, in reepjes gesneden - Maak het deeg voor de flatbreads door het zelfrijzend bakmeel te mengen met de Griekse yoghurt en het zout. Dit kan met de hand, maar ook met een mixer met deeghaken. - Verdeel het deeg in tweeën. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de twee deegballen uit tot een rond plat brood van ongeveer 8 mm dik. - Verhit 1 tl zonnebloemolie in een koekenpan op laag vuur. Bak één flatbread ca. 5 min. aan iedere kant, totdat deze bruin en gaar is. Herhaal dit met het andere flatbread. - Voeg intussen limoenrasp en -sap samen met de suiker en het water toe aan een steelpan. Breng het mengsel aan de kook en blijf roeren totdat het water verdampt is. Er blijft nu een siroop achter in de pan. Roer de stukjes aardbei door de siroop. - Leg de gebakken flatbreads op een bord en besmeer deze met een laagje cottage cheese. Schep hier vervolgens de aardbeien in limoensiroop overheen en top af met munt. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 07:42 -208 20:08 -196 Terneuzen 08:10 -218 20:35 -206 Hansweert 08:36 -233 21:00 -221 Roompot buiten 07:30 -157 19:56 -143 Yerseke 08:50 -176 21:20 -161 Krammersluizen West 08:42 -161 21:15 -145 Hoogwater Vlissingen 01:09 220 13:39 234 Terneuzen 01:31 245 14:01 259 Hansweert 01:57 259 14:29 274 Roompot buiten 01:09 164 13:37 178 Yerseke 02:46 179 15:20 194 Krammersluizen West 02:25 163 14:53 172 VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORD Hoogst 32,00 in 1941 Laagst 4,7°C in 1903 GEMIDDELD Minimum 11,50 Maximum 21,60 ■{3^ Neerslagkans 20% <3> Neerslagkans 40% Neerslagkans 30% Zon: A 05:19 22:04 Maan: A 22:17 03:57 Volgende maanfase: Volle maan - 24 juni - 0 mm - 0 mm Vandaag Morgen <3> Neerslagkans 20% Eind juni is een temperatuur van zo'n 19 graden in het noorden en 23 graden in het zuiden van het land normaal. Door een noordelijke stroming komen we deze dagen niet aan deze waarden. Vandaag is het aan zee zo'n 17 graden en kan het dieper landinwaarts 19 tot 21 graden worden. Daarmee zijn het momenteel iets te frisse zomerdagen. We zien een afwisseling van wolkenvelden en zon en het blijft overal droog. Donderdag komt daar nog weinig verandering in. Wel schijnt met name in de kustprovincies de zon volop. Zaterdag komt er een storing dichterbij en wordt de lucht meer onstabiel. De kans op een enkele bui neemt vanaf dat moment toe, maar de zon is ook nog van de partij. Raymond Klaassen @Weerplaza Rotterdam Breda Antwerpen Eindhoven Breda Rotterdam Antwerpen Eindhoven Op een nieuwe S200 traplift. Actie onder voorwaarden, zie trapliften.nl thyssenkrupp

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 64