a
O weerplaza
Flatbread, aardbei
en limoensiroop
B51
1E3
B51
k
k
[9l
20°
13°
23°
12°
19°
11°
€900 Uw huis blijft uw thuis
12 RECEPT WEER
20°
10°
Waterstanden
Weeradvies
Vrijdag
Zaterdag
Morgen
Zondag
Zon/maan
Neerslag
Vandaag
Vandaag
Morgen
Wolken en zon
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
o"b
8
8
8
9
10
10
9
8
10
10
WEER in de regio
WEER IN EUROPA
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
SJ, Neerslagkans 10%
20°
10°
20°
11°
Zaterdag
kortln9 Met de S200 traplift van thyssenkrupp
Meer informatie over product of actie?
Bel 0800-5003 of ga naarwww.trapliften.nl
woensdag 23 juni 2021
PC
Dit recept is verzorgd door:
EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 2 personen
- 150 gr zelfrijzend
bakmeel wat extra
- 130 ml Griekse yoghurt
- snufje zout
- 2 tl zonnebloemolie (om
in te bakken)
- 150 gr aardbeien, in
stukjes
- 1 el suiker
- limoen, rasp en sap
- 1 el water
- 150 gr cottage cheese
- 4 blaadjes munt, in
reepjes gesneden
- Maak het deeg voor de flatbreads
door het zelfrijzend bakmeel te
mengen met de Griekse yoghurt en
het zout. Dit kan met de hand, maar
ook met een mixer met deeghaken.
- Verdeel het deeg in tweeën. Bestuif
het aanrecht met bloem en rol de
twee deegballen uit tot een rond
plat brood van ongeveer 8 mm dik.
- Verhit 1 tl zonnebloemolie in een
koekenpan op laag vuur. Bak één
flatbread ca. 5 min. aan iedere kant,
totdat deze bruin en gaar is. Herhaal
dit met het andere flatbread.
- Voeg intussen limoenrasp en -sap
samen met de suiker en het water
toe aan een steelpan. Breng het
mengsel aan de kook en blijf roeren
totdat het water verdampt is. Er blijft
nu een siroop achter in de pan. Roer
de stukjes aardbei door de siroop.
- Leg de gebakken flatbreads op een
bord en besmeer deze met een
laagje cottage cheese. Schep hier
vervolgens de aardbeien in
limoensiroop overheen en top af met
munt.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
07:42
-208
20:08
-196
Terneuzen
08:10
-218
20:35
-206
Hansweert
08:36
-233
21:00
-221
Roompot buiten
07:30
-157
19:56
-143
Yerseke
08:50
-176
21:20
-161
Krammersluizen West
08:42
-161
21:15
-145
Hoogwater
Vlissingen
01:09
220
13:39
234
Terneuzen
01:31
245
14:01
259
Hansweert
01:57
259
14:29
274
Roompot buiten
01:09
164
13:37
178
Yerseke
02:46
179
15:20
194
Krammersluizen West
02:25
163
14:53
172
VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG
GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG
DAGRECORD Hoogst 32,00 in 1941 Laagst 4,7°C in 1903
GEMIDDELD Minimum 11,50 Maximum 21,60
■{3^ Neerslagkans 20% <3> Neerslagkans 40%
Neerslagkans 30%
Zon: A 05:19 22:04
Maan: A 22:17 03:57
Volgende maanfase:
Volle maan - 24 juni
- 0 mm - 0 mm
Vandaag Morgen
<3> Neerslagkans 20%
Eind juni is een temperatuur van
zo'n 19 graden in het noorden en
23 graden in het zuiden van het
land normaal. Door een noordelijke
stroming komen we deze dagen niet
aan deze waarden. Vandaag is het
aan zee zo'n 17 graden en kan het
dieper landinwaarts 19 tot 21 graden
worden. Daarmee zijn het momenteel
iets te frisse zomerdagen. We zien
een afwisseling van wolkenvelden
en zon en het blijft overal droog.
Donderdag komt daar nog weinig
verandering in. Wel schijnt met
name in de kustprovincies de zon
volop. Zaterdag komt er een storing
dichterbij en wordt de lucht meer
onstabiel. De kans op een enkele bui
neemt vanaf dat moment toe, maar de
zon is ook nog van de partij.
Raymond Klaassen
@Weerplaza
Rotterdam
Breda
Antwerpen
Eindhoven
Breda
Rotterdam
Antwerpen
Eindhoven
Op een nieuwe S200 traplift.
Actie onder voorwaarden, zie trapliften.nl thyssenkrupp