300 es O weerplaza 12 RECEPT WEER Zomers maaltijdpannetje 12° JmL 24° 14° 30° 13° 19° B51 ES Download de weer app Vandaag 27° Morgen Woensdag Donderdag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Veel zon en zomers warm 4 Vrijdag WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze KOKEN ©eten WEER in de regio ■27 12° E3^ Neerslagkans 95% 0mm o"b 9 9 9 3 10 10 10 4 8 10 8 5 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Woensdag Donderdag - as® WEER IN EUROPA O weerplaza maandag 14 juni 2021 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 4 personen - 2 uien - 3 Spaanse pepers - 100 gr champignons - 120 gr krielaardappels - 150 gr wortels - 100 gr bloemkoolroosjes - 2 stengels bleekselderij - 2 el olie - 2 tl kurkuma - halve tl gemalen komijn - 350 gr runderriblappen - 4 rijpe tomaten - 240 gr blackeyed bonen - 3 takjes verse rozemarijn met extra ter garnering - halve tl gemalen laurier - 300 ml witte wijn - 250 gr sperziebonen - 140 gr mais - Snipper de uien en snijd de pepers fijn. Snijd de champignons en aard appels in vieren en de wortels en bleekselderij in plakjes. - Verhit de olie in een braadpan. Bak de uien, kurkuma, komijn en Spaanse pepers aan. Snijd ondertussen de runderriblappen in blokjes van 3 bij 3 cm. Voeg het vlees toe in de pan en bak op hoog vuur bruin. Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes, bleekselderij, aardappels en wortels toe. Bak de groenten 3 minuten mee. - Snijd de tomaten in vieren en laat de blackeyed bonen uitlekken. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn. Voeg de bonen, laurier, rozemarijnblaadjes, tomaten en de witte wijn toe aan het vlees. Laat het geheel minimaal 30 minuten garen op laag vuur. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd de bonen doormidden. Voeg de sperziebonen en mais toe aan de braadpan. Gaar het geheel nog 15 minuten. Garneer met een takje verse rozemarijn. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 10% -<3> Neerslagkans 10% Neerslagkans 90% Neerslagkans 20% Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 05:18 22:01 Maan: A 08:38 00:49 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 18 juni Vandaag 0 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 11:34 -166 23:55 -189 Terneuzen 12:02 -174 Hansweert 00:15 -211 12:26 -188 Roompot buiten 11:20 -119 23:44 -146 Yerseke 00:40 -161 12:50 -136 Krammersluizen West 00:50 -147 12:56 -120 Hoogwater Vlissingen 05:11 211 17:31 196 Terneuzen 05:30 235 17:50 221 Hansweert 06:00 250 18:18 234 Roompot buiten 05:08 159 17:28 145 Yerseke 06:55 177 19:06 167 Krammersluizen West 07:16 157 18:43 147 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Rico Schroder @Weerplaza Vandaag is er veel ruimte voor de zon, maar in de middag drijft in het noorden ook af en toe wat bewolking over. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten tot westen. De temperatuur stijgt naar 24 graden in het noorden en westen tot ruim 29 graden in het zuidoosten van het land. Lokaal kan het 30 graden worden. Morgen is er een mix van zon en wolkenvelden en wordt het met maxima van 20 tot 26 graden tijdelijk iets minder warm. Woensdag schijnt de zon volop en stijgt de temperatuur op veel plaatsen naar 30 graden. Donderdag neemt de kans op onweersbuien toe en komend weekend wordt het met maxima van 23 tot 27 graden minder heet. DAGRECORD Hoogst 30,2*0 in 1948 I Laagst 2,0°C in 1911 GEMIDDELD Minimum 10,7°C I Maximum 20,4°C DUBLIN LUXEMBURG» ■ÜNCHEN ZURICH BARCELONA MALLÖRCA ALGIERS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 44