300
es
O weerplaza
12 RECEPT WEER
Zomers
maaltijdpannetje
12°
JmL
24°
14°
30°
13°
19°
B51
ES
Download
de weer app
Vandaag
27°
Morgen
Woensdag
Donderdag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Veel zon en
zomers warm
4
Vrijdag
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
KOKEN
©eten
WEER in de regio
■27
12°
E3^ Neerslagkans 95%
0mm
o"b
9
9
9
3
10
10
10
4
8
10
8
5
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Woensdag
Donderdag
-
as®
WEER IN EUROPA
O weerplaza
maandag 14 juni 2021
PC
Dit recept is verzorgd door:
EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 4 personen
- 2 uien
- 3 Spaanse pepers
- 100 gr champignons
- 120 gr krielaardappels
- 150 gr wortels
- 100 gr bloemkoolroosjes
- 2 stengels bleekselderij
- 2 el olie
- 2 tl kurkuma
- halve tl gemalen komijn
- 350 gr runderriblappen
- 4 rijpe tomaten
- 240 gr blackeyed bonen
- 3 takjes verse rozemarijn
met extra ter garnering
- halve tl gemalen laurier
- 300 ml witte wijn
- 250 gr sperziebonen
- 140 gr mais
- Snipper de uien en snijd de pepers
fijn. Snijd de champignons en aard
appels in vieren en de wortels en
bleekselderij in plakjes.
- Verhit de olie in een braadpan.
Bak de uien, kurkuma, komijn en
Spaanse pepers aan. Snijd
ondertussen de runderriblappen
in blokjes van 3 bij 3 cm. Voeg
het vlees toe in de pan en bak op
hoog vuur bruin. Voeg vervolgens
de bloemkoolroosjes, bleekselderij,
aardappels en wortels toe. Bak de
groenten 3 minuten mee.
- Snijd de tomaten in vieren en laat
de blackeyed bonen uitlekken.
Ris de blaadjes van de takjes
rozemarijn. Voeg de bonen, laurier,
rozemarijnblaadjes, tomaten en
de witte wijn toe aan het vlees. Laat
het geheel minimaal 30 minuten
garen op laag vuur.
Verwijder de uiteinden van de
sperziebonen en snijd de bonen
doormidden. Voeg de sperziebonen
en mais toe aan de braadpan. Gaar
het geheel nog 15 minuten. Garneer
met een takje verse rozemarijn.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Neerslagkans 10%
-<3> Neerslagkans 10%
Neerslagkans 90%
Neerslagkans 20%
Rotterdam
Zierikz
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 05:18 22:01
Maan: A 08:38 00:49
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 18 juni
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
11:34
-166
23:55
-189
Terneuzen
12:02
-174
Hansweert
00:15
-211
12:26
-188
Roompot buiten
11:20
-119
23:44
-146
Yerseke
00:40
-161
12:50
-136
Krammersluizen West
00:50
-147
12:56
-120
Hoogwater
Vlissingen
05:11
211
17:31
196
Terneuzen
05:30
235
17:50
221
Hansweert
06:00
250
18:18
234
Roompot buiten
05:08
159
17:28
145
Yerseke
06:55
177
19:06
167
Krammersluizen West
07:16
157
18:43
147
VANDAAG
MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Rico Schroder
@Weerplaza
Vandaag is er veel ruimte voor
de zon, maar in de middag drijft
in het noorden ook af en toe wat
bewolking over. Het blijft droog en
er waait een zwakke tot matige wind
uit het zuidwesten tot westen. De
temperatuur stijgt naar 24 graden
in het noorden en westen tot ruim
29 graden in het zuidoosten van
het land. Lokaal kan het 30 graden
worden. Morgen is er een mix van
zon en wolkenvelden en wordt het
met maxima van 20 tot 26 graden
tijdelijk iets minder warm. Woensdag
schijnt de zon volop en stijgt de
temperatuur op veel plaatsen naar 30
graden. Donderdag neemt de kans
op onweersbuien toe en komend
weekend wordt het met maxima van
23 tot 27 graden minder heet.
DAGRECORD Hoogst 30,2*0 in 1948 I Laagst 2,0°C in 1911
GEMIDDELD Minimum 10,7°C I Maximum 20,4°C
DUBLIN
LUXEMBURG»
■ÜNCHEN
ZURICH
BARCELONA
MALLÖRCA
ALGIERS