15° I50 O weerplaza 15° 12 RECEPT WEER Plantaardige noedelsoep 9° 8° 16° 8° 7° 9° Download de weer app k Vandaag 15° Morgen Vandaag Woensdag Donderdag Buien houden aan Vrijdag Neerslag Waterstanden Weeradvies 4 Zon/maan Morgen WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten ES Bereidingswijze KOKEN oeteti WEER in de regio at Neerslagkans 50% <4^ Neerslagkans 50% WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen o"b 5 8 8 5 5 K-3 5 8 WEER IN EUROPA O weerplaza J5f 14° 9° Vandaag Woensdag Donderdag maandag 17 mei 2021 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 4 porties - 800 ml water - 40 gr shiitake - 5 gr gemalen gember - 1 tl chilivlokken - 2 gr gemalen laos - 0,5 tl gemalen kaneel - 6 gr knoflookpoeder - 1 st steranijs - 30 gr sojasaus - 60 gr misopasta Ingrediënten noedels - 300 gr rettich - Zeezout - 1 bosui - 100 gr winterpeen - 1,5 rode peper - 2 mini paksoi - 200 gr gemengde paddenstoelen - Gemalen zwarte peper - 10 gr sesamolie Bereidingswijze bouillon - Meng 400 ml water met alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de sojasaus en miso. Breng dit aan de kook en houd dit 1 uur lang tegen de kook aan. Zeef het geheel door een theedoek. Voeg de andere 400 ml water, de sojasaus en miso toe. Zorg ervoor dat de bouillon niet meer kookt. Bereidingswijze noedelsoep - Snijd de rettich met een spiraalsnijder op de fijnste stand in dunne reepjes. Blancheer de rettich door dit in een pan met kokend water en wat zout te doen. Zodra het water weer begint te koken is de rettich klaar en spoel je deze af met koud water. - Maak alle groentes schoon en snijd de bosui, winterpeen en rode peper schuin in dunne plakjes. Blancheer de mini paksoi en winterpeen op dezelfde manier als de rettich. - Bak de gemengde paddenstoelen in een koekenpan en breng op smaak met peper en zout. - Vul een kom met de rettich en voeg de winterpeen, Shanghai bok choy en paddenstoelen hieraan toe. Giet de hete bouillon over de noedels en groenten. Garneer de soep met bosui, rode peper en sesamolie. Tip: Diverse ingrediënten, zoals misopasta en mini-paksoi vind je bij de toko of speciaalzaak. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Rotterdam o fi Breda Eindhoven Antwerpen Wilfred Janssen @Weerplaza Vandaag hebben we met flink wat buien te maken. De meest pittige exemplaren vallen in het binnenland, mogelijk met onweer, hagel en veel regen in korte tijd. Tussen de buien door schijnt af en toe de zon, maar veel warmer dan 15 graden wordt het niet. In de namiddag en avond wordt het vanuit het westen overwegend droog. Opklaringen winnen terrein en vannacht kan een enkele mistbank ontstaan. Het koelt af naar circa 8 graden. Morgen ontstaan gedurende de dag opnieuw buien met kans op onweer, de meeste in het binnenland. In de kustgebieden blijft het overwegend droog met meer zon. Aan de temperatuur verandert weinig. Ook in de dagen daarna houdt het buiige weer aan. DAGRECORD Hoogst 28,4'C in 2017 I Laagst-1,7°C in 1935 GEMIDDELD Minimum 7,7°C Maximum 18,2°C Zon: A 05:42 21:31 Maan: A 09:37 02:10 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 19 mei 5 mm Vandaag 1 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 00:06 -183 12:20 -164 Terneuzen 00:35 -191 12:51 -172 Hansweert 01:00 -205 13:16 -186 Roompot buiten 12:15 -122 Yerseke 01:24 -161 13:40 -141 Krammersluizen West 01:25 -145 13:35 -126 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 Antwerpen Hoogwater Vlissingen 06:01 200 18:25 181 Terneuzen 06:23 224 18:45 205 Hansweert 06:51 239 19:09 220 Roompot buiten 06:01 151 18:21 134 Yerseke 07:42 171 19:56 158 Krammersluizen West 07:14 151 19:34 140 <4>- Neerslagkans 50% <4>- Neerslagkans 70% Neerslagkans 50 Eindhoven Rotterdam Breda 14° 9° IHAGEI BRUSSI IDEAU1 TIRANA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 32