15°
I50
O weerplaza
15°
12 RECEPT WEER
Plantaardige
noedelsoep
9°
8°
16°
8°
7°
9°
Download
de weer app
k
Vandaag
15°
Morgen
Vandaag
Woensdag
Donderdag
Buien houden aan
Vrijdag
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
4
Zon/maan
Morgen
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
ES
Bereidingswijze
KOKEN
oeteti
WEER in de regio
at Neerslagkans 50% <4^ Neerslagkans 50%
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
o"b
5
8
8
5 5 K-3 5
8
WEER IN EUROPA
O weerplaza
J5f
14°
9°
Vandaag
Woensdag
Donderdag
maandag 17 mei 2021
PC
Dit recept is verzorgd door:
EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 4 porties
- 800 ml water
- 40 gr shiitake
- 5 gr gemalen gember
- 1 tl chilivlokken
- 2 gr gemalen laos
- 0,5 tl gemalen kaneel
- 6 gr knoflookpoeder
- 1 st steranijs
- 30 gr sojasaus
- 60 gr misopasta
Ingrediënten noedels
- 300 gr rettich
- Zeezout
- 1 bosui
- 100 gr winterpeen
- 1,5 rode peper
- 2 mini paksoi
- 200 gr gemengde
paddenstoelen
- Gemalen zwarte peper
- 10 gr sesamolie
Bereidingswijze bouillon
- Meng 400 ml water met alle
ingrediënten voor de bouillon,
behalve de sojasaus en miso. Breng
dit aan de kook en houd dit 1 uur
lang tegen de kook aan. Zeef het
geheel door een theedoek. Voeg de
andere 400 ml water, de sojasaus
en miso toe. Zorg ervoor dat de
bouillon niet meer kookt.
Bereidingswijze noedelsoep
- Snijd de rettich met een
spiraalsnijder op de fijnste stand in
dunne reepjes. Blancheer de rettich
door dit in een pan met kokend
water en wat zout te doen. Zodra
het water weer begint te koken is de
rettich klaar en spoel je deze af met
koud water.
- Maak alle groentes schoon en snijd
de bosui, winterpeen en rode peper
schuin in dunne plakjes. Blancheer
de mini paksoi en winterpeen op
dezelfde manier als de rettich.
- Bak de gemengde paddenstoelen in
een koekenpan en breng op smaak
met peper en zout.
- Vul een kom met de rettich en voeg
de winterpeen, Shanghai bok choy
en paddenstoelen hieraan toe. Giet
de hete bouillon over de noedels en
groenten. Garneer de soep met
bosui, rode peper en sesamolie.
Tip: Diverse ingrediënten, zoals
misopasta en mini-paksoi vind je bij
de toko of speciaalzaak.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Rotterdam
o fi Breda
Eindhoven
Antwerpen
Wilfred Janssen
@Weerplaza
Vandaag hebben we met flink wat
buien te maken. De meest pittige
exemplaren vallen in het binnenland,
mogelijk met onweer, hagel en veel
regen in korte tijd. Tussen de buien
door schijnt af en toe de zon, maar
veel warmer dan 15 graden wordt het
niet. In de namiddag en avond wordt
het vanuit het westen overwegend
droog. Opklaringen winnen terrein
en vannacht kan een enkele
mistbank ontstaan. Het koelt af naar
circa 8 graden. Morgen ontstaan
gedurende de dag opnieuw buien
met kans op onweer, de meeste in het
binnenland. In de kustgebieden blijft
het overwegend droog met meer zon.
Aan de temperatuur verandert weinig.
Ook in de dagen daarna houdt het
buiige weer aan.
DAGRECORD Hoogst 28,4'C in 2017 I Laagst-1,7°C in 1935
GEMIDDELD Minimum 7,7°C Maximum 18,2°C
Zon: A 05:42 21:31
Maan: A 09:37 02:10
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 19 mei
5 mm
Vandaag
1 mm
Morgen
Laagwater uur cm uur cm
Vlissingen 00:06 -183 12:20 -164
Terneuzen 00:35 -191 12:51 -172
Hansweert 01:00 -205 13:16 -186
Roompot buiten 12:15 -122
Yerseke 01:24 -161 13:40 -141
Krammersluizen West 01:25 -145 13:35 -126
VANDAAG MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
06:01
200
18:25
181
Terneuzen
06:23
224
18:45
205
Hansweert
06:51
239
19:09
220
Roompot buiten
06:01
151
18:21
134
Yerseke
07:42
171
19:56
158
Krammersluizen West
07:14
151
19:34
140
<4>- Neerslagkans 50%
<4>- Neerslagkans 70%
Neerslagkans 50
Eindhoven
Rotterdam
Breda
14°
9°
IHAGEI
BRUSSI
IDEAU1
TIRANA