a a a a a a a O weerplaza IKUfllL^ X I «yiD"U verkocht. Gegratineerde kabeljauw met witte asperges 8° 7° 7° Morgen 16° 7° 158 851 158 k k k k 16 RECEPT WEER Morgen 17° Vandaag Donderdag 17° Vrijdag 17° Vandaag Zaterdag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Buien en weinig wind WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze KOKEN WEER in de regio o"b 6 6 8 8 9 9 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen WEER IN EUROPA 17° 9° Vandaag Donderdag dinsdag 11 mei 2021 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 2 personen - 1 citroen - 150 gr gezouten roomboter, kamertemperatuur - 10 takjes bieslook, fijngehakt - 4 takjes peterselie, fijngehakt - 1 teentje knoflook - zout en peper - 60 gr paneermeel - 60 gr Parmezaanse kaas, geraspt - 800 gr asperges - 2 kabeljauwfilets (of andere witvis) - olijfolie - 1 stokbrood - Verwarm de oven voor op grillstand 200° C. Pers de helft van de citroen uit, snijd de andere helft in partjes en zet apart. - Maak kruidenboter door 100 gram gezouten roomboter, bieslook, 2 takjes peterselie, knoflook, zout, peper en het citroensap met een mixer te mengen tot een luchtig geheel. - Meng het paneermeel in een keukenmachine met de overige peterselie, Parmezaanse kaas en 50 gram ongezouten roomboter. - Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Doe de asperges in een grote pan, voeg water toe tot de asperges net onder water staan en breng aan de kook. Voeg een snuf zout toe. Zodra het water kookt, kook je de asperges nog 8 minuten - Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Besmeer één kant van de filets met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi vervolgens met het paneermeelmengsel. Druk zachtjes aan totdat het paneermeel goed blijft plakken aan de kabeljauw. - Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten in de oven. De vis mag een beetje glazig van binnen zijn. - Snijd het stokbrood in stukken. Serveer de kabeljauw met de asperges, stokbrood en kruidenboter. Bestrooi het geheel met wat peterselie en garneer met partjes citroen. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten £§f Neerslagkans 30% £3^ Neerslagkans 30% ^3 Neerslagkans 50% <3> Neerslagkans 50% £3^ Neerslagkans 20% Zon: A 05:51 21:21 Maan: A 05:58 21:05 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 11 mei 1 mm Vandaag 1 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur cm uur 09:09 -205 21:22 09:38 10:03 09:04 10:26 -214 -227 -154 -169 21:52 22:15 21:09 22:45 cm -187 -195 -208 -137 -151 Krammersluizen West 10:20 -155 22:35 -137 Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke 02:48 03:08 03:41 02:45 04:30 Krammersluizen West 04:45 VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG 211 234 249 152 175 156 15:09 15:31 16:05 15:06 16:49 17:06 222 245 261 164 186 168 GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wouter van Bernebeek '@Weerplaza Onder invloed van lagedrukgebieden is het de komende dagen licht wisselvallig weer. Dinsdag begint met wat zon, maar in het oosten overheerst de bewolking, 's Middags ontstaan verspreid over het land enkele buien en vooral in het zuidwesten kan daarbij ook onweer voorkomen. De temperatuur loopt op naar 17 tot 19 graden. Er staat maar weinig wind, meestal zwak uit veranderlijke richtingen. Komende nacht wordt het droog en er zijn opklaringen. Veel kouder dan 8 graden wordt het niet. Woensdag blijft het op de meeste plaatsen droog en de zon krijgt meer ruimte. Met maximaal 17 graden is het wel een fractie minder zacht. Ook de dagen daarna valt af en toe een bui. DAGRECORD I Hoogst 30,3*0 in 1998 I Laagst-2,0°C in 1928 GEMIDDELD Minimum 7,7°C Maximum 18,2°C 20- 10- van mu n vOdje Rotterdam Antwerpen Breda Eindhoven Breda Rotterdam Antwerpen Eindhoven IDEAUX -GRADO s-,SOFIA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 48