a
a
a
a
a
a
a
O weerplaza
IKUfllL^ X I
«yiD"U verkocht.
Gegratineerde
kabeljauw met
witte asperges
8°
7°
7°
Morgen
16°
7°
158
851
158
k
k
k
k
16 RECEPT WEER
Morgen
17°
Vandaag
Donderdag
17°
Vrijdag
17°
Vandaag
Zaterdag
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Buien en weinig
wind
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
KOKEN
WEER in de regio
o"b
6
6
8
8
9
9
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
WEER IN EUROPA
17°
9°
Vandaag
Donderdag
dinsdag 11 mei 2021
PC
Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving.
Op zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 2 personen
- 1 citroen
- 150 gr gezouten
roomboter,
kamertemperatuur
- 10 takjes bieslook,
fijngehakt
- 4 takjes peterselie,
fijngehakt
- 1 teentje knoflook
- zout en peper
- 60 gr paneermeel
- 60 gr Parmezaanse kaas,
geraspt
- 800 gr asperges
- 2 kabeljauwfilets (of
andere witvis)
- olijfolie
- 1 stokbrood
- Verwarm de oven voor op grillstand
200° C. Pers de helft van de citroen
uit, snijd de andere helft in partjes
en zet apart.
- Maak kruidenboter door 100 gram
gezouten roomboter, bieslook,
2 takjes peterselie, knoflook, zout,
peper en het citroensap met een
mixer te mengen tot een luchtig
geheel.
- Meng het paneermeel in een
keukenmachine met de overige
peterselie, Parmezaanse kaas en
50 gram ongezouten roomboter.
- Schil de asperges en snijd 2 cm van
de onderkant. Doe de asperges in
een grote pan, voeg water toe tot de
asperges net onder water staan en
breng aan de kook. Voeg een snuf
zout toe. Zodra het water kookt,
kook je de asperges nog 8 minuten
- Dep de kabeljauw droog met
keukenpapier. Besmeer één kant
van de filets met een beetje olijfolie
en breng op smaak met zout en
peper. Bestrooi vervolgens met het
paneermeelmengsel. Druk zachtjes
aan totdat het paneermeel goed
blijft plakken aan de kabeljauw.
- Leg de kabeljauw op een met
bakpapier beklede bakplaat en bak
10 minuten in de oven. De vis mag
een beetje glazig van binnen zijn.
- Snijd het stokbrood in stukken.
Serveer de kabeljauw met de
asperges, stokbrood en
kruidenboter. Bestrooi het geheel
met wat peterselie en garneer met
partjes citroen.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
£§f Neerslagkans 30% £3^ Neerslagkans 30%
^3 Neerslagkans 50% <3>
Neerslagkans 50%
£3^ Neerslagkans 20%
Zon: A 05:51 21:21
Maan: A 05:58 21:05
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 11 mei
1 mm
Vandaag
1 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
cm
uur
09:09 -205 21:22
09:38
10:03
09:04
10:26
-214
-227
-154
-169
21:52
22:15
21:09
22:45
cm
-187
-195
-208
-137
-151
Krammersluizen West 10:20 -155 22:35 -137
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
02:48
03:08
03:41
02:45
04:30
Krammersluizen West 04:45
VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG
211
234
249
152
175
156
15:09
15:31
16:05
15:06
16:49
17:06
222
245
261
164
186
168
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Wouter van Bernebeek
'@Weerplaza
Onder invloed van lagedrukgebieden
is het de komende dagen licht
wisselvallig weer. Dinsdag begint
met wat zon, maar in het oosten
overheerst de bewolking, 's Middags
ontstaan verspreid over het land
enkele buien en vooral in het
zuidwesten kan daarbij ook onweer
voorkomen. De temperatuur loopt
op naar 17 tot 19 graden. Er staat
maar weinig wind, meestal zwak uit
veranderlijke richtingen. Komende
nacht wordt het droog en er zijn
opklaringen. Veel kouder dan 8
graden wordt het niet. Woensdag
blijft het op de meeste plaatsen droog
en de zon krijgt meer ruimte. Met
maximaal 17 graden is het wel een
fractie minder zacht. Ook de dagen
daarna valt af en toe een bui.
DAGRECORD I Hoogst 30,3*0 in 1998 I Laagst-2,0°C in 1928
GEMIDDELD Minimum 7,7°C Maximum 18,2°C
20-
10-
van mu n vOdje
Rotterdam
Antwerpen
Breda
Eindhoven
Breda
Rotterdam
Antwerpen
Eindhoven
IDEAUX
-GRADO
s-,SOFIA