'Nederland
heeft een echte
barbecuecultuur'
Op audiëntie
BIJPRATEN
'Toen ik tien jaar geleden begon,
zou een boek over Nederland karig
zijn geworden. Inmiddels is hier
een echte barbecuecultuur en
barst het van de anekdotes, local
heroes en inspiratie.'
'Dat Nederland een aantal kleinere
veehouderijen blijkt te hebben
waar met passie geweldige rassen
worden gehouden. Op een dier
vriendelijke manier. Zo leerde
ik het vlees van Dutch Blondes
kennen, Blonde d'Aquitaine-
koeien. Elke dag vlees eten doe
ik niet meer, dat is niet duurzaam.
Maar ik wil wel een lans breken
voor af en toe investeren in een
goed stuk vlees.'
'Avontuurlijk barbecueën, free-
stylen. Kijken op welke manier je
nu weer iets kunt klaarmaken met
vuur. Ik ben zelf als een kind zo
blij met mijnflambadou, een
instrument om smaak te geven
of gerechten te garen door middel
van brandend vet.'
Kosmos Uitgevers 29,99
MEZZA 9
Rondlopen in het Paleis op
de Dam kan nog altijd niet,
maar gelukkig is er een mooi
alternatief. Via Google kun je
toch rondneuzen in de zalen,
gangen en kamers. Ook
kun je ongestoord een blik
werpen op alle kunstwerken
en zijn zelfs de prachtige
beschilderingen op de
plafonds in beeld gebracht.
paleisamsterdam.nl
JORD ALTHUIZEN is bekend van zijn
Smokey Goodness barbecueboeken.
Het nieuwste deel in de serie is net
verschenen: Smokey Goodness
Lowlands BBQ.
Waarom een barbecueboek over
Nederland?
Wat is jouw ultieme ontdekking?
Op welke trend kunnen we ons
verheugen?