'Nederland heeft een echte barbecuecultuur' Op audiëntie BIJPRATEN 'Toen ik tien jaar geleden begon, zou een boek over Nederland karig zijn geworden. Inmiddels is hier een echte barbecuecultuur en barst het van de anekdotes, local heroes en inspiratie.' 'Dat Nederland een aantal kleinere veehouderijen blijkt te hebben waar met passie geweldige rassen worden gehouden. Op een dier vriendelijke manier. Zo leerde ik het vlees van Dutch Blondes kennen, Blonde d'Aquitaine- koeien. Elke dag vlees eten doe ik niet meer, dat is niet duurzaam. Maar ik wil wel een lans breken voor af en toe investeren in een goed stuk vlees.' 'Avontuurlijk barbecueën, free- stylen. Kijken op welke manier je nu weer iets kunt klaarmaken met vuur. Ik ben zelf als een kind zo blij met mijnflambadou, een instrument om smaak te geven of gerechten te garen door middel van brandend vet.' Kosmos Uitgevers 29,99 MEZZA 9 Rondlopen in het Paleis op de Dam kan nog altijd niet, maar gelukkig is er een mooi alternatief. Via Google kun je toch rondneuzen in de zalen, gangen en kamers. Ook kun je ongestoord een blik werpen op alle kunstwerken en zijn zelfs de prachtige beschilderingen op de plafonds in beeld gebracht. paleisamsterdam.nl JORD ALTHUIZEN is bekend van zijn Smokey Goodness barbecueboeken. Het nieuwste deel in de serie is net verschenen: Smokey Goodness Lowlands BBQ. Waarom een barbecueboek over Nederland? Wat is jouw ultieme ontdekking? Op welke trend kunnen we ons verheugen?

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 89