Hemd van het lijf Watertanden Echt contact GEBORGENHEID EN BONJE We zouden nu corveeroosters Elk jaar is er wel ergens een kleine clash aan een tafel aan het maken zijn. Boodschappenlijsten opstellen met alles wat lekker is. Mijn vader Joep neemt de wijn mee, want die woont in de Bourgogne. En zijn gebedsbellen, die gaan ook mee. Voor het avondeten klingelt hij er net zo lang mee tot iedereen stil is en dan is het speechen maar. Alle neven, nichten, ooms en tantes aan een lange tafel tijdens het jaarlijkse familieweekend. Zo'n weekend waarin ik weer voel wat gebor genheid is van familie. Met elkaar zijn en toch je eigen gang kunnen gaan. Tot onverstandig laat samen klinken terwijl we klein grut hebben dat 's ochtends aan het bed rammelt. Tijdens die fami liedagen weten we ook altijd weer dat het waar is: familie en vis blijven drie dagen fris. Elk jaar is er wel een kleine clash. Omdat de een iets denkt te horen - of invult - wat de ander heeft gezegd. Maar niet zo heeft bedoeld. Zoals meestal met clashes. Mijn tante Maria maakt een grandioze stapel asperges voor de complete clan. Met ei, ham, aardappels en natuurlijk gesmolten boter. Oftewel a la Flamande, leer ik op pagina 32 van Karin en Harold Hamersma; zij pakken elke vier weken uit in Mezza. Van hun aspergefestijn krijg ik niet alleen trek, maar ook een goed humeur. Ik wens intussen dat we volgend jaar wel weer samen de asperges van mijn tante eten. Met geborgenheid en wat bonje; doe ik het voor. Chef Mezza en moeder van twee zonen van 6 en 11. der Weijden Alles over de longen, littekens en bulten van Maarten van Asperge-les en tips voor toprecepten van de Hamersma's 'Bjdrn heeft me geleerd te knuffelen' Sara van Gorp (47) 46 32 24 4 Mijn Weekend 7 Heleen van Royen 8 Zin in 11 Egbert Jan 12 Interview Beatrijs Smulders 19 Geld Geluk 20 Memorabele schoolverhalen 36 Boeken Joris van Casteren 38 Nu lezen 39 Mijn boek 40 BV De Liefde 41 Puzzels 45 Joost mag 't weten COLOFON Chef Mezza Sara van Gorp Art director Henk Marseille Redactie Charlotte van Genderen, Jolanda van der Ploeg (frl), Ruud Roodhorst, Mark Roos (chef) Vormgeving Coby Joustra (frl), Sasja Kooistra Beeldredacteur Marcel Wagenaar REAGEREN? mezza@dpgmedia.nl Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter MEZZA 3

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 83