Hemd van het lijf
Watertanden
Echt contact
GEBORGENHEID
EN BONJE
We zouden nu corveeroosters
Elk jaar is er
wel ergens
een kleine
clash aan
een tafel
aan het maken zijn. Boodschappenlijsten
opstellen met alles wat lekker is. Mijn
vader Joep neemt de wijn mee, want
die woont in de Bourgogne. En zijn
gebedsbellen, die gaan ook mee. Voor
het avondeten klingelt hij er net zo lang
mee tot iedereen stil is en dan is het
speechen maar. Alle neven, nichten,
ooms en tantes aan een lange tafel
tijdens het jaarlijkse familieweekend.
Zo'n weekend
waarin ik weer
voel wat gebor
genheid is van
familie. Met
elkaar zijn en
toch je eigen gang
kunnen gaan. Tot
onverstandig laat
samen klinken
terwijl we klein
grut hebben dat
's ochtends aan
het bed rammelt.
Tijdens die fami
liedagen weten
we ook altijd weer
dat het waar is:
familie en vis blijven drie dagen fris. Elk
jaar is er wel een kleine clash. Omdat de
een iets denkt te horen - of invult - wat
de ander heeft gezegd. Maar niet zo
heeft bedoeld. Zoals meestal met clashes.
Mijn tante Maria maakt een grandioze
stapel asperges voor de complete clan.
Met ei, ham, aardappels en natuurlijk
gesmolten boter. Oftewel a la Flamande,
leer ik op pagina 32 van Karin en Harold
Hamersma; zij pakken elke vier weken
uit in Mezza. Van hun aspergefestijn
krijg ik niet alleen trek, maar ook een
goed humeur.
Ik wens intussen dat we volgend jaar
wel weer samen de asperges van mijn
tante eten. Met geborgenheid en wat
bonje; doe ik het voor.
Chef Mezza en moeder van
twee zonen van 6 en 11.
der Weijden
Alles over de longen,
littekens en bulten
van Maarten van
Asperge-les en tips voor
toprecepten van de
Hamersma's
'Bjdrn heeft me geleerd
te knuffelen'
Sara van Gorp (47)
46
32
24
4
Mijn Weekend
7
Heleen van Royen
8
Zin in
11
Egbert Jan
12
Interview
Beatrijs Smulders
19
Geld Geluk
20
Memorabele
schoolverhalen
36
Boeken
Joris van Casteren
38
Nu lezen
39
Mijn boek
40
BV De Liefde
41
Puzzels
45
Joost mag 't weten
COLOFON
Chef Mezza Sara van Gorp
Art director Henk Marseille
Redactie Charlotte van Genderen,
Jolanda van der Ploeg (frl), Ruud
Roodhorst, Mark Roos (chef)
Vormgeving Coby Joustra (frl),
Sasja Kooistra
Beeldredacteur
Marcel Wagenaar
REAGEREN?
mezza@dpgmedia.nl
Volg ons op Facebook,
Instagram en Twitter
MEZZA 3