a
O weerplaza
a
n
a
10°
0°
9°^
0°
10°
0°
12°
0°
k
k
k
[I
Download
de weer app
16 RECEPT WEER
Spinaziecurry met
witte kaas en flatbread
Vandaag
Morgen
Donderdag
Vrijdag
Waterstanden
Vandaag
Morgen
f
Zon/maan
Lage
temperaturen
Neerslag
Weeradvies
k
4
WAT ETEN WE VANDAAG?
Bereidingswijze
Ingrediënten
WEER in de regio
10
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
WEER IN EUROPA
o"b
8
9
6
Bfta
8
Bfta
9
6
6
5
O weerplaza
Vandaag
Morgen
Donderdag
dinsdag 13 april 2021
PC
Dit recept is verzorgd door:
EATERTAINMENT
- Breng een pan met 1 l water aan de
kook en voeg de spinazie en 1 tl zout
toe. Schep na 1 min. de spinazie uit
het water en leg kort in een kom met
koud water. Schep de spinazie
vervolgens uit het koude water en
maal fijn in een blender.
- Snijd de ui, 2 knoflookteentjes en de
gember fijn. Verhit 1 el olie in een
pan en voeg de knoflook, gember, ui,
chilivlokken en het komijnzaad toe.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg
samen met de kurkuma en garam
masala toe aan de pan. Voeg na 3
min. de spinazie en 150 ml water toe.
- Snijd de witte kaas in blokjes van 1
bij 1 cm. Verhit een koekenpan met 1
el olie en bak de kaas kort aan alle
zijdes aan. Roer de kaas door het
spinaziemengsel, draai het vuur laag
en laat 10 min. pruttelen.
- Pers de overige knoflook uit en snijd
de koriander fijn. Snijd de lente-ui in
dunne ringen en meng met de
knoflook, koriander, 1,5 tl zout, 350
ml water en 220 gr bloem. Meng het
geheel met een garde tot een glad
beslag. Smelt 1 el boter en roer door
het beslag. Schep met een
soeplepel het beslag in een hete
pan met antiaanbaklaag en bak het
flatbread aan beide zijden op
middelhoog vuur. Voeg eventueel
wat extra boter toe zodra het
flatbread begint te verkleuren.
- Serveer het flatbread met de
spinaziecurry.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 2 personen
- 1,5 l water
- 300 gr spinazie
- 2,5 tl zout
- 1 ui
- 5 teentjes knoflook
- 20 gr verse gember
- 2 el olie
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl komijnzaad
- 2 tomaten
- halve tl kurkuma
- 1 tl garam masala
- 200 gr witte kaas
- 5 gr verse koriander
- 2 lente-uitjes
- 220 gr tarwebloem
- 2 el boter
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
11:12
11:42
11:06
00:15
Krammersluizen West 00:06 -132
cm
-216
-224 23:49
12:07
23:14
12:29
12:24
-160
-146
uur cm
23:20 -191
-199
-236
-137
-173
-159
Rotterdam
Rotterdam
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwei pen
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
04:47
229
17:05
232
Terneuzen
05:06
253
17:27
256
Hansweert
05:38
265
18:01
271
Roompot buiten
04:45
166
17:02
172
Yerseke
06:30
185
18:52
191
Krammersluizen West
06:46
165
19:07
171
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 15%
Neerslagkans 0
Neerslagkans 10%
Wouter van Bernebeek
'@Weerplaza
Het is wisselend bewolkt en vandaag
valt nog een enkele bui, maar op de
meeste plaatsen blijft het droog.
Tijdens zonnige momenten loopt
de temperatuur op naar maximaal
een graad of 9. Daarbij staat een
zwakke tot matige wind uit noordelijke
richting. Vanavond en vannacht wordt
het vrij helder en opnieuw koud met
op veel plaatsen lichte vorst. In het
binnenland is zelfs een enkele -5
graden niet helemaal uitgesloten. Op
beschutte plaatsen kan grondmist
ontstaan. Morgen is er vrij veel ruimte
voor de zon en daarbij loopt het kwik
opnieuw op naar zo'n 9 graden. De
dagen daarna wordt het langzaam
zachter met 10 tot 12 graden, maar de
nachten blijven koud met vorst.
DAGRECORD I Hoogst 24,4*C in 2007 Laagst -4,4°C in 1913
GEMIDDELD Minimum 3,9°C Maximum 14,3*0
Zon: A 06:47 20:34
Maan: A 07:35 22:06
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 20 april
- 0 mm - 0 mm
Vandaag Morgen
VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
10-
WARSCHAU
PRAAG
WENEN P
BOEDAPEST
..LUXEMBURG
PARUS müNCHEN