a O weerplaza a n a 10° 0° 9°^ 0° 10° 0° 12° 0° k k k [I Download de weer app 16 RECEPT WEER Spinaziecurry met witte kaas en flatbread Vandaag Morgen Donderdag Vrijdag Waterstanden Vandaag Morgen f Zon/maan Lage temperaturen Neerslag Weeradvies k 4 WAT ETEN WE VANDAAG? Bereidingswijze Ingrediënten WEER in de regio 10 WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA o"b 8 9 6 Bfta 8 Bfta 9 6 6 5 O weerplaza Vandaag Morgen Donderdag dinsdag 13 april 2021 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT - Breng een pan met 1 l water aan de kook en voeg de spinazie en 1 tl zout toe. Schep na 1 min. de spinazie uit het water en leg kort in een kom met koud water. Schep de spinazie vervolgens uit het koude water en maal fijn in een blender. - Snijd de ui, 2 knoflookteentjes en de gember fijn. Verhit 1 el olie in een pan en voeg de knoflook, gember, ui, chilivlokken en het komijnzaad toe. Snijd de tomaten in blokjes en voeg samen met de kurkuma en garam masala toe aan de pan. Voeg na 3 min. de spinazie en 150 ml water toe. - Snijd de witte kaas in blokjes van 1 bij 1 cm. Verhit een koekenpan met 1 el olie en bak de kaas kort aan alle zijdes aan. Roer de kaas door het spinaziemengsel, draai het vuur laag en laat 10 min. pruttelen. - Pers de overige knoflook uit en snijd de koriander fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen en meng met de knoflook, koriander, 1,5 tl zout, 350 ml water en 220 gr bloem. Meng het geheel met een garde tot een glad beslag. Smelt 1 el boter en roer door het beslag. Schep met een soeplepel het beslag in een hete pan met antiaanbaklaag en bak het flatbread aan beide zijden op middelhoog vuur. Voeg eventueel wat extra boter toe zodra het flatbread begint te verkleuren. - Serveer het flatbread met de spinaziecurry. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 2 personen - 1,5 l water - 300 gr spinazie - 2,5 tl zout - 1 ui - 5 teentjes knoflook - 20 gr verse gember - 2 el olie - 1 tl chilivlokken - 1 tl komijnzaad - 2 tomaten - halve tl kurkuma - 1 tl garam masala - 200 gr witte kaas - 5 gr verse koriander - 2 lente-uitjes - 220 gr tarwebloem - 2 el boter Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 11:12 11:42 11:06 00:15 Krammersluizen West 00:06 -132 cm -216 -224 23:49 12:07 23:14 12:29 12:24 -160 -146 uur cm 23:20 -191 -199 -236 -137 -173 -159 Rotterdam Rotterdam Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwei pen Antwerpen Hoogwater Vlissingen 04:47 229 17:05 232 Terneuzen 05:06 253 17:27 256 Hansweert 05:38 265 18:01 271 Roompot buiten 04:45 166 17:02 172 Yerseke 06:30 185 18:52 191 Krammersluizen West 06:46 165 19:07 171 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 15% Neerslagkans 0 Neerslagkans 10% Wouter van Bernebeek '@Weerplaza Het is wisselend bewolkt en vandaag valt nog een enkele bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Tijdens zonnige momenten loopt de temperatuur op naar maximaal een graad of 9. Daarbij staat een zwakke tot matige wind uit noordelijke richting. Vanavond en vannacht wordt het vrij helder en opnieuw koud met op veel plaatsen lichte vorst. In het binnenland is zelfs een enkele -5 graden niet helemaal uitgesloten. Op beschutte plaatsen kan grondmist ontstaan. Morgen is er vrij veel ruimte voor de zon en daarbij loopt het kwik opnieuw op naar zo'n 9 graden. De dagen daarna wordt het langzaam zachter met 10 tot 12 graden, maar de nachten blijven koud met vorst. DAGRECORD I Hoogst 24,4*C in 2007 Laagst -4,4°C in 1913 GEMIDDELD Minimum 3,9°C Maximum 14,3*0 Zon: A 06:47 20:34 Maan: A 07:35 22:06 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 20 april - 0 mm - 0 mm Vandaag Morgen VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 10- WARSCHAU PRAAG WENEN P BOEDAPEST ..LUXEMBURG PARUS müNCHEN

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 48